Loading view.
Tervetuloa ainutlaatuiseen koulutukseen, joka tarjoaa maanviljelijöille käytännön työkaluja ja strategioita sosiaalisen median hyödyntämiseen. Tässä koulutuksessa opit erilaisten somekanavien erot ja niiden tehokkaan käytön, ymmärrät algoritmien […]
Oletko kiinnostunut mahdollisuudesta lähteä Grüne Woche -messuille Berliiniin 17.-26.1.2025? Tervetuloa kuulemaan lisää messuista ja eri tavoista osallistua niille maanantaina 26.8.2024 klo 15.00 Teamsiin. Tilaisuudessa kertomassa tapahtumasta […]
Vuoden 2024 maaseutututkijatapaaminen järjestetään Iisalmen Runnissa 28.–29.8.2024 teemalla ”Maaseutu kriisien maailmassa”. Tapaamiseen osallistuu tutkijoiden lisäksi runsaasti maaseudun kehittäjiä ja muita kiinnostuneita. Ilmoittautuminen 14.8. mennessä! Tutustu […]
Kauhajoen Ruokamessut – Luonto lautasella järjestetään 30.8.-1.9.2024! Vuosittain Hämes-Havusen idyllisessä pohjalaismiljöössä järjestettävillä messuilla pääsee taas maistelemaan makujen laajaa kirjoa, keräämään itselle uusia vinkkejä omaan kokkaukseen […]
Luomutilat avaavat ovensa kuluttajille lauantaina 31.8.2024. Tuolloin on mahdollista kertoa yleisölle omasta tilasta ja luomutuotannosta sekä myydä tilan tuotteita. Nostamme tapahtumaan osallistuvia tiloja esille tapahtumasivuilla […]
Millainen merkitys lähellä tuotetulla ruoalla on ruokajärjestelmän kestävyyden näkökulmasta? Entä miten kestävämpää ruokajärjestelmää voidaan rakentaa, ja mitkä tekijät sitä hidastavat? Aiheesta keskustelemassa viljelijä ja sometähti […]
Syyskuun tutkimustiistaissa 3.9.2024 klo 9-10 Nina Grönqvist Helsingin yliopistosta esittelee maisterintutkielmaansa liittyviä tuloksia otsikolla ”Ruokayrittäjyys REKOssa – liiketaloudellisia ja muita merkityksiä”. Nina Grönqvist on tutkinut […]
Kaikille avoin Tuotteistamisen tuki -tapahtuma kiertää tapaamassa elintarvike- ja käsityö/designalan yrittäjiä kolmessa maakunnassa 3.-5.9.2024 Tuo ruokalahjatuotteesi arvioitavaksi ja hae asiantuntijoiden vinkit tuotekehitykseen! Tuotteistamisen tuki -tapahtumassa […]
Suomalaisen ruoan päivä 4.9. nostaa oman maan ruoan hetkeksi arjen yläpuolelle. Viime vuosien kokemukset ovat osoittaneet, että itsestäänselvyytenä pitämämme maukas, ravitseva, puhdas ja riittävä ruoka […]
Tapahtumassa 4.9.2024 on myös lähiruokatori paikallisille tuottajille, jatkojalostajille ja ruokapalveluyrityksille. Kysy lisää ja varaa paikkasi niina.lallukka@savonlinna.fi
Suomalaisen ruoan päivänä 4.9. Elintarviketieteiden Seura järjestää yhdessä Ruokatieto Yhdistyksen kanssa kaikille avoimen webinaarin. Webinaarissa käsitellään kestävän ruokatuotannon tekoja tieteellisestä näkökulmasta ja sitä millaisia haasteita […]
Kaikille avoin Tuotteistamisen tuki -tapahtuma kiertää tapaamassa elintarvike- ja käsityö/designalan yrittäjiä kolmessa maakunnassa 3.-5.9.2024 Tuo ruokalahjatuotteesi arvioitavaksi ja hae asiantuntijoiden vinkit tuotekehitykseen! Tuotteistamisen tuki -tapahtumassa […]
Julkisilla elintarvike- ja ruokapalveluhankinnoilla on suuri vaikutus kestävän ruokajärjestelmän rakentamisessa. Maa- ja metsätalousministeriö on käynnistänyt valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva Oy:n johdolla toukokuussa 2024 eläinperäisten […]
Kaikille avoin Tuotteistamisen tuki -tapahtuma kiertää tapaamassa elintarvike- ja käsityö/designalan yrittäjiä kolmessa maakunnassa 3.-5.9.2024 Tuo ruokalahjatuotteesi arvioitavaksi ja hae asiantuntijoiden vinkit tuotekehitykseen! Tuotteistamisen tuki -tapahtumassa […]
Kotimaisen, varsinkin järvikalan käytön lisäämistä puoltavat vastuullisuuden eri osa-alueet. Ammattikeittiöiden rooli kalan käytön tunnettuuden, ravitsemuksen, terveellisyyden ja myös kestävän ruokajärjestelmän edistäjänä koetaan tärkeänä. Uusien Pohjoismaisten […]
Vuonna 2024 Lähiruokapäivää juhlitaan kaksi päivää. Tapahtumajärjestäjät pitävät ovensa auki vieraille lauantaina 7.9. sekä halutessaan myös sunnuntaina 8.9. Lauantai toimii Lähiruokapäivä-viikonlopun päätapahtumapäivänä, jolloin kaikki Lähiruokapäivän […]
Ruokasektorin valtakunnallinen koordinaatiohanke järjestää Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaverin 9.9.2024 klo 12.00 – 14. Hankekuulumisten lisäksi Kaakkois-Suomen hankekokonaisuuden esittely. Aiheena myös hankkeessa saadut kerkänkeruun kokemukset 2023-2024 (Anni […]
Ruokamatkailun webinaarisarjassa: Aika: 10.9.2024 klo 9.00–10.30 Vieraana Yrityssalon Henna Kyyrä, case Kurpitsaviikot! ”Salo on Suomen kolmanneksi suurin maatalouskaupunki. Meillä tuotetaan merkittävä määrä viljaa, erikoiskasveja, avomaan vihanneksia, marjoja […]
Elintarviketeollisuus-messut esittelee toimialan uusimmat innovaatiot, tuotteet palvelut ja menetelmät. Tapahtuma kokoaa alan toimijat ja sidosryhmät yhteen ja on erinomainen kohtaamispaikka yrityksille ja organisaatioille, jotka kehittävät […]
Liity mukaan Teamsin kautta järjestettävään koulutukseen, jossa pureudumme vastuullisuuden merkitykseen ja mahdollisuuksiin alkutuotannossa. Tämä koulutus tarjoaa yrittäjille näkökulmia ja käytännön vinkkejä siitä, kuinka vastuullisuus voi […]
Luomuinstituutin webinaarisarja jatkuu taas syyskuulla neljän webinaarin voimin, joissa kuullaan luomututkimuksen ajankohtaisista aiheista alan asiantuntijoiden toimesta. Aiheina ovat sekaviljely ja seoskasvustot luomuviljelyssä, siipikarjan ja sikojen […]
Tervetuloa uudistuneille lähiruokamessuille syyskuun puolivälissä! Suomen suurimmat Lähiruokamessut järjestetään 14.-15.9.2024 klo 10 – 16. Messut järjestetään Elimäen Mustilassa, kuutostien varressa. Lähiruokatori on uudessa paikassa, Alppiruusussa 6- tien […]
Kotimaista ruokaa, mm. luomu- ja lähiruokaa ja syksyn satoa järvistä, pelloilta ja puutarhoista. Mukana on myös runsaasti laadukkaita kotimaisia kädentaidon tuotteita. Tapahtumatarjonnan kruunaavat maistuvat ruoka-annokset ja kahvilatuotteet. 14.-15.9.2024 Jyväskylän Paviljonki […]
Perinteiset Herttoniemen Sadonkorjuujuhlat vievät entisajan sadonkorjuujuhlien tunnelmaan Herttoniemen kartanolla su 15.9. klo 12.00 - 17.00! Knusbackan museoalueella Marko Haavisto & Poutahaukat johdattavat suomalaisuuden mielenmaisemiin sekä […]
Kotimaista kalaa ruoaksi monipuolisemmin ja turvallisemmin (EU-kalat IV) -hankkeen loppuseminaari järjestetään 16. syyskuuta 2024. Samalla julkaistaan 2,5-vuotisen hankkeen loppuraportti. EU-kalat IV -hankkeessa on tutkittu sekä terveydelle […]
Welcome to Food Days Seinäjoki! Researchers, entrepreneurs, food companies and other bright minds are invited to Rytmikorjaamo, Seinäjoki 17.-19.9.2024 to shape together an attractive future […]
Tilaisuudessa opit muun muassa, miten otat kestävyys- ja vastuullisuusnäkökulmat mukaan hankinnan valmisteluun jasovellat kriteereitä hankintaan. Lisäksi saat vinkkejä markkinavuoropuhelun ja -kartoituksen tekemiseen sekä, miten parhaiten […]
Webinaarissa saat asiantuntijan tietoiskun tarinallistamisesta liiketoiminnassa, työkalupohjan tuotteistamisen tueksi sekä kuulet yrittäjäkollegan kokemuksia menetelmän käytöstä. Pääset kertomaan hankkeen työryhmälle yrityksesi toiveista ja tarpeista tarinallistamisen parissa, […]
Käytännönläheisessä valmennuksessa perehdytään vastuullisuusviestintään kiinteänä osana elintarvike- ja luonnontuotealan yritysten vastuullisuustyötä. Valmennuksen aikana osallistujat tekevät konkreettisia viestinnän toimenpiteitä, esimerkiksi vastuullisuuden avainviestien ja sisältöjen sanoittamista yritysten […]
Moduuli 8 aiheena syyskuussa on pakkausosaaminen. - pakkausvaatimukset ja lainsäädäntö, pakkaussuunnittelu, pakkauskoneet ja -laitteet 18.-19.9. klo 10.00 - 15.30 - kestävän kehityksen mukainen pakkaustoiminta ja […]
Suomi on kansallisessa julkisten hankintojen strategiassa asettanut tahtotilakseen olla ekologisten hankintojen suunnannäyttäjä. Tämän päämäärän saavuttamiseksi on asetettu tavoite, että vuoteen 2030 mennessä julkisten ruokapalveluiden raaka-aineista […]
Ajankohtaisista viennin aiheista tiedottavat KIKE Markkinakatsaukset jatkuvat jälleen Aiheena: Uudet lisäarvokonseptit maailmalla - miten rakennan lisää kilpailukykyä vientituotteisiini Syksyn KIKE Markkinakatsaus esittelee maailmalta kerättyjä kiinnostavia […]
Toimittajien ja toimitusketjun riskinarvioinnissa auditointitarpeiden tunnistaminen, auditointien suunnittelu ja toteuttaminen ovat yhä tärkeämpiä elintarviketurvallisuuteen ja vastuullisuuteen liittyviä aiheita. Tiiviissä webinaarissa Foodwest Oy:n asiantuntijat käyvät läpi […]
Lämpimästi tervetuloa Ahvenanmaan Sadonkorjuujuhlille syyskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna! Tapahtuma tarjoaa unohtumattomia maalaiselämyksiä kaikenikäisille vauvasta vaariin. Kiertele maaseudulla, maistele kausituotteista valmistettua lähiruokaa ja ota selvää mitä […]
TEM järjestää avoimen sidosryhmätilaisuuden, jonka tarkoituksena on kertoa strategian valmistelusta ja kuulla sidosryhmien näkemyksiä teollisuuspolitiikan uudistamistarpeista. Hallitus on laatimassa teollisuuspoliittista strategiaa, joka sisältää vientiteollisuudelle olennaiset […]
Tarjolla lähiruokaa, kotimaisia käsitöitä sekä elämyksiä koko perheelle! Likiksessä on muun muassa sieninäyttely, lampaan kerintänäytös, polkutraktoriajoa ja keppihevosratsastusta. Pääset myös rapsuttamaan alpakoita, lampaita ja kaverikoiria, […]
Perho Liiketalousopisto ja oppimispelto Green City Farm järjestävät jälleen koko perheen iloisen toritapahtuman syyskuussa. Seitsemättä kertaa järjestettävillä Sadonkorjuumarkkinoilla on myynnissä Green City Farmin syksyn satoa: […]
Euroopan unionin virallista luomutuotannon päivää juhlitaan 23.9. monin tavoin koko Euroopassa. Merkkipäivä on osa EU:n vihreän siirtymän toimeenpanoa ja EU:n luomutuotannon toimintasuunnitelmaa. Päivän tarkoituksena on […]
Haluatko olla mukana luomassa kestävämpää huomista? Tarjoamme sinulle mahdollisuuden osallistua kahteen maksuttomaan webinaariin, joissa käsitellään ajankohtaisia ja tärkeitä kestävän kehityksen teemoja. Tule mukaan ja vie organisaatiosi vastuullisuuden […]
Papuja pallon parhaaksi -yleisöluentosarjassa puidaan palkokasvien roolia monenlaisten ympäristö- ja yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemisessa. Kuljemme palkokasvien matkassa pellolta pöytään ja tutkimme keinoja, joilla nämä runsaasti proteiinia […]
Tietoprovinssi on vuosittain järjestettävä tiedon tapahtuma, joka esittelee eteläpohjalaista tutkimusta, kehittämistä ja koulutusta. Vuoden 2024 Tietoprovinssi järjestetään aamupalatilaisuuksina tiistaiaamuisin klo 8.30-10.30 syyskuussa ravintola Treffissä (Frami D-rakennus). […]
Pellervon taloustutkimus PTT julkistaa syksyn maa- ja elintarviketalouden ennusteensa webinaarissa tiistaina 24.9. klo 10.00. Ruokamarkkinat ovat sopeutumassa uuteen tasapainoon viime vuosien rajujen hintamuutosten jälkeen. Maa- […]
Luonnonvarakeskuksen (Luke) tuottama raaka-aineiden ilmastovaikutusdatasetti ruokapalvelu- ja ravintolatoimialalle mahdollistaa aterioiden hiilijalanjälkien laskennan. Datasetti kattaa noin 500 tärkeintä kotimaista ja tuontiraaka-ainetta. Se on mahdollista linkittää elintarvikkeiden […]
Miten monimuotoinen luonto edistää terveyttä ruoassa? Tule kuulemaan ja keskustelemaan uusimmista tiedoista ja tutkimusoletuksista. Miten tuottaa ruoka siten, että se säilyttää kaiken terveellisyytensä? Voiko terveysvaikutuksia jopa lisätä kasvinjalostuksella tai tuotantotapoja kehittämällä? Uusi tieto ja uusimmat hypoteesit liittyvät yhteisen terveyden (One Health) käsitteeseen, lääketieteellisen ekologian biodiversiteettihypoteesiin sekä uusimpaan tietoon nanokokoisten solunulkoisten vesikkeleiden roolista luontoyhteydessä. Tapahtuman aika ja paikka: 25.9.2024 klo 13–15, Tiedekulma, Helsinki […]
Kraatterijärvi Geoparkin kiehtova syntytarina ja geologinen perimä mahdollistavat uutta yhteistyötä ja verkostoja myös ruokatuotteiden kehittämiseen ja yhteismarkkinointiin. Kraatterijärvi GEOfoodiin ja sen ympärille ollaankin rakentamassa yritysryhmä […]
Haluatko olla mukana luomassa kestävämpää huomista? Tarjoamme sinulle mahdollisuuden osallistua kahteen maksuttomaan webinaariin, joissa käsitellään ajankohtaisia ja tärkeitä kestävän kehityksen teemoja. Tule mukaan ja vie organisaatiosi vastuullisuuden […]
Elintarvikealan kilpailluilla markkinoilla yritysten on tärkeää ymmärtää kuluttajia yhä paremmin ja kokonaisvaltaisemmin. Tule mukaan kiinnostavaan webinaariin, jossa syvennytään aistihavaintojen ja kuluttajan päätöksenteon risteyskohtaan. Webinaarissa […]
Tämä koulutus ei vain syvennä osaamistasi, vaan myös varustaa sinut ja tiimisi työkaluilla, jotka ovat elintärkeitä ravintolasi menestyksen kannalta. Tämä koulutus on suunnattu lounasravintolan keittiöhenkilökunnalle […]
Tilaisuudessa opit muun muassa, miten otat kestävyys- ja vastuullisuusnäkökulmat mukaan hankinnan valmisteluun jasovellat kriteereitä hankintaan. Lisäksi saat vinkkejä markkinavuoropuhelun ja -kartoituksen tekemiseen sekä, miten parhaiten […]
Petteri Orpon hallitusohjelmaan on kirjattu tavoite ruokaviennin kaksinkertaistamisesta. Tavoitteen saavuttaminen edellyttää yritys-ja toimijakentän tarpeiden tuntemusta ja yhteisen ymmärryksen luomista pysyväisluontoisten toimintamallien muodostamiseksi. Maa- ja metsätalousministeriön […]
Voisiko tuottajien perustama tuottajaorganisaatio toimia välineenä maatalousyrittäjien yhteistyön kehittämisessä sekä kannattavuuskriisissä kamppailevan maatalouden tilanteen parantamisessa? Keksiviikkokahvien 2.10.2024 klo 14.00 - 14.30 aiheena on ”Tuottajaorganisaatiolla Muskeleita” […]
Klubi-illoissa keskitytään tarkastelemaan ruokaa, ruoanlaittoa ja ruoasta nauttimista sekä tieteelliseltä että gastronomiselta kantilta. Osallistujia yhdistää kiinnostus ruokaan. Jokaiseen klubi-iltaan kuuluu aina kaksi luentoa eri tieteenaloilta […]
Aamupäivän 3.10.2024 klo 9–11 webinaarissa esitetään livestriimauksena suoraan paikan päältä hämäläisiä koulutusorganisaatioiden tutkimus- ja kehitystiloja. Mukana ovat Hämeen ammattikorkeakoulun, Hämeen ammatti-instituutin sekä LAB-ammattikorkeakoulun elintarviketilat. Webinaari […]
Luomuinstituutin webinaarisarja jatkuu taas syyskuulla neljän webinaarin voimin, joissa kuullaan luomututkimuksen ajankohtaisista aiheista alan asiantuntijoiden toimesta. Aiheina ovat sekaviljely ja seoskasvustot luomuviljelyssä, siipikarjan ja sikojen […]
Tervetuloa kuuntelemaan Parasta paikallista pöytiin -hankkeen järjestämää infosarjaa. Sarja koostuu viidestä tilaisuudesta, joissa keskustellaan yritystoiminnan aloittamiseen, elintarvikehuoneiston perustamiseen ja kansainvälisten asiakasryhmien kohtaamiseen liittyvistä teemoista. Tietoiskut […]
Matkan ajankohta: 30.11.-4.12.2024 Matkan teema ”Feinkost” – Premium-elintarvikkeet ja nimisuojatuotteet. Tämä markkina keskittyy korkealaatuisten, usein käsityönä valmistettujen elintarvikkeiden, kuten pakastekuivattujen tuotteiden, gourmet-ruokien, luksustuotteiden ja erikoistuotteiden, levittämiseen […]
Tänä vuonna järjestetään Slow Food -festivaali kolmattatoista kertaa Länsi-Uudellamaalla ja neljättä kertaa Fiskarsin Puimalassa. Tervetuloa nauttimaan syksyn sadosta, paikallisista mauista ja artesaaniruuista koko Uudeltamaalta ja Varsinais-Suomesta. Viikonloppuna […]