Loading view.
Osa 2 Vihannesten tukku- ja vähittäiskauppa sekä erilaiset viljelijäyhteistyön mallit ja sopimukset Aika ja paikka: 26.9.2023 klo 9–11 Teams Ilmoittautuminen: https://bit.ly/Osa2 Hyödynnä vihannesalan tietopaketin toinen osa […]
Haaga-Helia AMK:n palvelumuotoilun asiantuntijat paneelikeskustelevat palvelumuotoilusta ja yhteiskehittämisestä. Lisäksi esitellään HOHA-hankkeessa syntynyt Tarinallistamisen käsikirja! Aika: 26.9. klo 9–10.30 Lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://www.hungryforfinland.fi/webinaarit/
Luomualan ehdoton ykköstapahtuma järjestetään keskiviikkona 27.9.2023 Ravintola Töölössä, ikonisessa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun entisessä päärakennuksessa. Vuoden mielenkiintoisin asiantuntijatapahtuma kokoaa jälleen yhteen alan suunnannäyttäjät pohtimaan ruoka-alan viimeisimpiä tutkimustuloksia, […]
Ruoka on yksi perustarpeistamme. Ruokajärjestelmä on väistämättä muutosten edessä, jotta voimme turvata ruokahuollon niin Suomessa kuin globaalisti ja samalla vähentää ruoantuotannon ympäristövaikutuksia. Monimutkaisen ruokajärjestelmän ymmärtäminen […]
Webinaarissa kerrotaan ylijäämäruoan myymisen ja jakamisen kokemuksista sekä avataan aihepiiriin liittyvää lainsäädäntöä. ke 27.9.2023 klo 14-15, Teams Ohjelma: Lainsäädännön näkökulma ylijäämäruoan myyntiin ja lahjoittamiseen, Miia Kapanen, johtava […]
Tervetuloa agroBRIDGES EU-hankkeen online-tilaisuuteen, jossa esittelemme lyhyiden elintarvikeketjujen hyödyntämiseen, markkinointiin ja koulutukseen liittyviä työkaluja, joita hankkeen aikana on kehitetty. To 28.9.2023 klo 9.00–10.30 Tilaisuuden agenda: […]
Food Pilot Plant -tuotekehitysympäristön (pdf) avajaisjuhla Lahden kampuksella LAB-ammattikorkeakoululla to 28.9.2023 klo 13 alkaen Juhlapuheita klo 13–14.30, kahvit ja klo 15-18 tilojen esittelyä. Ilmoittautuminen 18.9.2023 […]
Welcome to celebrate 10 years of REKO! Time: 28.9.2023, 14:00 - 16:00 Place: Hanken Auditorium, Kirjastokatu 16, Vaasa. The event is hybrid, online participation also […]
Ylen, Erätauko-säätiön ja Hämeenlinnan kaupungin yhteistyössä järjestämän keskustelufestivaalin tavoite on edistää positiivista keskustelukulttuuria ja rohkaista suomalaisia mukaan palauttamaan ilo keskusteluihin. Maa- ja metsätalousministeriö tuottaa tapahtumaan […]
Liperin Leipäpäivä -sadonkorjuutapahtuma 30.9.2023 klo 10-15. Tapahtuma järjestetään Liperin koulukeskuksessa, Koulukuja 2 Liperin kk. Tarjolla sadonkorjuun tuotteita, leipää, leivonnaisia, käsitöitä, ruoka-annoksia, kahvilapalveluja, ruispuuroa ja järjestöjen […]
Ruokasektorin valtakunnallinen koordinaatiohanke järjestää Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaverin 2.10.2023 klo 12.00 - 14. Sisältöaiheita voi ehdottaa Juhalle ja ilmoittautuminen myös hänelle juha.rutanen@helsinki.fi
Erityisruokavaliot ovat yhä yleisempiä ja erikoistuotteiden markkinat voimakkaassa kasvussa. Aiheuttaako erityisruokavaliot haasteita palvellessasi asiakkaita? Haluatko syventää osaamistasi erityisruokavalioista. Tule mukaan käytännön työpajaan, jossa valmistamme päivän […]
Yleisöluentosarjan toisena iltana sukellamme palkokasvituotteiden ja niiden valmistuksen pariin. Kuinka paljon ja millaisia B-vitamiineja palkokasveista voi saada? Millaisia tuotteita syntyy, kun yhdistetään kasvi- ja eläinperäisiä […]
Pellervon taloustutkimus PTT julkistaa syksyn 2023 maa- ja elintarviketalouden ennusteensa tiistaina 3. lokakuuta. Ennusteessa arvioimme muun muassa ruuan hinnan kehitystä sekä maatalouden ja elintarviketeollisuuden näkymiä […]
Lokakuun Tutkimustiistain aiheena on Riistaa tarjolle – hirvenlihan kuluttajasegmentit Aihepiiriin johdattelee Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin koordinaattori Anne Matilainen, joka on tutkinut muun muassa metsän omistajuuteen ja, […]
Tervetuloa tutustumaan yritysten matkaan kohti biodiversiteettiä kunnioittavaa liiketoimintaa! Tässä webinaarissa tutkijamme esittelevät tutkimustuloksiaan biodiversiteetin merkityksistä, niihin liittyvistä käytännöistä ja johtajuudesta, sekä tulevaisuuden kehityssuunnista suomalaisissa ruokajärjestelmän […]
Vihannesten varastointi, esikäsittely, pakkaaminen ja kauppakunnostus Aika ja paikka: 3.10.2023 klo 12-15 Teams Ilmoittautuminen: https://bit.ly/Varastointi Hyödynnä vihannesalan tietopaketin toinen osa markkina, kauppa ja yhteistyömallit. Tässä […]
Tervetuloa kuulemaan millaisia hankintoja alueesi hankintayksiköillä ja ruokapalveluilla on lähiaikoina suunnitteilla ja miten voit tarjota omia tuotteitasi niihin. 4.10.2023 klo 13.00-15.00 Teamsissä Julkisissa ruokapalveluissa halutaan […]
4.10.2023 klo 15-18, Elintarvikehuoneiston toiminta omavalvonnan näkökulmasta 11.10.2023 klo 15-18, Elintarvikehuoneiston toiminta Oiva-tarkastuksen näkökulmasta 18.10.2023 klo 15-18, Elintarvikehuoneiston toiminta – näytteenotto ja hygienia Lisätietoa Paivi.Matilainen@proagria.fi
Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelman viimeisessä virtuaali-infossa tutustutaan vastuullisuusohjelman käyttämiseen. Virtuaali-info pidetään torstaina 5.10. klo 14-15. Ilmoittaudu mukaan! Ohjelma Lyhyt vastuullinenruokapalvelu.fi -sivuston esittely Kokemuksia vastuullisuusohjelman käyttämisestä, Riina […]
Tervetuloa ruoka-alan toimija, kehittäjä, yrittäjä, opiskelija, opettaja tai muuten alasta kiinnostunut jatkamaan keväällä aloitettua hämäläistä ruokatarinaa 9.10.2023 Hämeenlinnaan Visamäkeen, HAMKin korkeakoulukeskukseen. Hämäläinen Ruokatarina -työpajassa keskitytään […]
Toisessa käytännön ruokatyöpajassa keskitymme kotimaisiin erikoiskasveihin. Näihin kasveihin ja jalosteisiin kuuluvat mm. öljyhamppu, härkäpapu, kvinoa, makealupiini ja pellava. Tutustumme käytännössä, miten nämä raaka-aineet käyttäytyvät ruoanvalmistuksessa […]
Kaikki matkailijat syövät, mutta kaikki matkailuyrittäjät eivät välttämättä ole kokkeja. Tämän webinaarin kuunneltuasi ihastutat asiakkaasi suomalaisilla maukkailla ruokatuotteilla – helposti! Aika: 10.10. klo 9–10.30 Rennon, […]
'Keys to boost the Short Food Supply Chains' is an online event organized by CTA in the framework of the European agroBRIDGES project. The aim of this […]
Vihannesyrittäjyys, oma jaksaminen ja työhyvinvointi Aika ja paikka: 10.10.2023 klo 12-16 Teams Ilmoittautuminen: https://bit.ly/vihannesyrittäjyys Hyödynnä vihannesalan tietopaketin toinen osa markkina, kauppa ja yhteistyömallit. Tässä infossa […]
Perinteistä Satakunta lautasella päivää vietetään Otson päivänä 11.10.2023. Lisätietoja myöhemmin.
Webinaarissa tarkastellaan ruokahävikinhallintaa talouden näkökulmasta Ke 11.10.2023 klo 14-15, Teams Kokemuksia jakamassa: Heini Oksala, erikoissuunnittelija, HUS, Runkopalvelut Anne Hautamäki, ateria- ja puhtauspalvelupäällikkö, Iin kunta Mika […]
4.10.2023 klo 15-18, Elintarvikehuoneiston toiminta omavalvonnan näkökulmasta 11.10.2023 klo 15-18, Elintarvikehuoneiston toiminta Oiva-tarkastuksen näkökulmasta 18.10.2023 klo 15-18, Elintarvikehuoneiston toiminta – näytteenotto ja hygienia Lisätietoa Paivi.Matilainen@proagria.fi
Luomuinstituutin webinaarisarjassa kuullaan luomututkimuksen ajankohtaisista aiheista, kun alan asiantuntijat esittelevät tutkimustaan. Syksyn webinaarisarjassa aiheina ovat muun muassa maan kasvukunto, luomuruoan yhteydet ihmisen ja ympäristön terveyteen, […]
Artesaaniruoan SM-kilpailut on tarkoitettu pienille ruoka- ja elintarvikealan yrityksille, jotka jatkojalostavat elintarvikkeita paikallisista, kotimaisista raaka-aineista, käsityömäisesti, ilman lisäaineita. Kilpailu lisää artesaaniruokatuotteiden tunnettavuutta ja vauhdittaa tuotteiden […]
Tiistai-iltaisin 5.9. – 17.10.2023 klo 18.30–20.00. Luennot Zoom -etäkokousohjelmalla verkossa reaaliaikaisesti. Suosittelemme osallistumista pöytäkoneella tai kannettavalla tietokoneella. Varaa käyttöösi kamera, mikrofoni ja kaiuttimet. Saat sähköpostiisi […]
4.10.2023 klo 15-18, Elintarvikehuoneiston toiminta omavalvonnan näkökulmasta 11.10.2023 klo 15-18, Elintarvikehuoneiston toiminta Oiva-tarkastuksen näkökulmasta 18.10.2023 klo 15-18, Elintarvikehuoneiston toiminta – näytteenotto ja hygienia Lisätietoa Paivi.Matilainen@proagria.fi
Lihan alkutuottaja, lihan suoramyyjä, lihajatkojalosteiden valmistaja, lihajatkojalosteiden kehittämisestä kiinnostunut – tähän työpajaan kannattaa osallistua. Kolmen päivän aikana kokeilemme ja valmistamme erilaisia lihajatkojalosteita, arvioimme näitä ja […]
BikeMenu2-hanke järjestää koulutus- ja verkostoitumistilaisuuden Ruokapalvelujen tuotteistaminen retkipyöräilijöille! Tervetulleita ovat kaikki luontomatkailusta kiinnostuneet ruokapalveluja tai elintarvikkeita tuottavat yrittäjät, kehittäjät ja palvelujen käyttäjät. Salossa 25.10.2023 klo […]
Keliakialiitto ja Messukeskus järjestävät Lautasella 2023 -erityisruokavaliomessut Helsingissä 28.–29.10.2023. Lautasella-lavan ohjelmassa on luvassa asiantuntijoiden puheenvuoroja, kiinnostavia haastatteluja, paneelikeskusteluja, vertaiskokemuksia ja arjen vinkkejä. Kävijöille tarjoillaan tuoretta […]
Oletko kiinnostunut oluen tekemisestä ja kenties jo sitä uutteesta tehnytkin? Kurssi sopii myös sinulle, joka olet jo rouhinut maltaat ja kokeillut mäskäystä, mutta haluat varmuutta […]
Tule kuulemaan, millaisia mahdollisuuksia digitalisaatio ja teknologiset ratkaisut voivat tarjota luonnontuotealalle! Luonnontuotealan arvoketjujen tehostamiseksi tarvitaan nykyistä aktiivisempaa avoimen tiedon, digitalisaation ja uusien teknologisten ratkaisujen hyödyntämistä. Alan kestävä […]
Etelä-Savossa tuotetaan erinomaisia elintarvikkeita, joille on tarjolla myös kansainvälisiä markkinoita. Tule kuulemaan asiantuntijoiden näkemyksiä kansainvälisistä markkinoista, ilmastoviisaudesta ja kuluttajakäyttäytymisestä. Tapahtuma on tarkoitettu erityisesti elintarvikealan yrittäjille, […]
Valtakunnalliset Luomupäivät järjestetään Mikkelissä 1.–2.11.2023. Tapahtuma kokoaa yhteen luomualan toimijat viljelijöistä neuvojiin, virkamiehistä tutkijoihiin, opiskelijoista hankevetureihin. Tule mukaan oppimaan ja verkostoitumaan! Tapahtuman teema on ”monimuotoisuudella […]
Ruoka- ja elintarvikealan yrittäjä ja alan toimija – tervetuloa ruokaverkoston yhteiseen tapaamiseen Ouluun 2.11 klo 12-16! Ruokamatkailussa on mahdollisuuksia! Tule kuulemaan yrityksien ja hanketoimijan puheenvuorot […]
Ruokapakkaamisen muutos on ollut nopeaa, eikä se ole pysähtymässä. Olemme keskellä järjestelmätason muutosta ja aktiivisimmat toimijat pystyvät muokkaamaan pakkaamisen tulevaisuutta. Mikä on sinun roolisi? Package-Heroes-hanke […]
Decentralized local food production and distribution enhances agrifood sustainability and food security. This creates new business opportunities for actors in the built environment. Future food systems […]
Tietoa tarjolla pakkaus- ja jakeluratkaisuista. Luonnontuotealan täydennyskoulutus -hankkeeseen liittyvä koulutus nyt tarjolla verkossa muillekin aiheesta kiinnostuneille. Matti-Pekka Pasto Seinäjoen ammattikorkeakoulusta käsittelee pakkaus- ja jakeluratkaisuja torstaina […]
Tervetuloa mukaan seminaariin, jossa asiantuntijat ja yritykset kertovat yhdessä tekemisestä ja sen tärkeydestä yritystoiminnassa sekä kansainvälistymisessä. Seminaarissa pääset kuulemaan myös brändin rakentamisesta ja sen hyödyistä […]