Ruokasektorin Tutkimustiistai: Puolukka lievittää ylipainon aiheuttamaa matala-asteista tulehdusta ja aineenvaihdunnan häiriöitä
Joulukuun tutkimustiistaissa 3.12. klo 9-10 kuullaan tuloskooste Riitta Ryytin puolukka-aiheisesta väitöskirjasta: voisiko puolukan lisääminen runsasrasvaiseen ruokavalioon auttaa lihavuuden aiheuttaman matala-asteisen tulehduksen ja haitallisten aineenvaihdunnan muutosten […]
Funding for Food Sector R&D – EU Opportunities 2025
Welcome to the webinar hosted by leading research organizations VTT and LUKE, in collaboration with the Valio Food 2.0 program. This event is designed for […]
Ruokaprovinssin KEKSIviikkokahvit
Joulukuussa 4.12. Ruokaprovinssin KEKSIviikkokahveilla nautitaan kahvin sijaan lähiglögejä. Glögistudiossa glögejä tuoksuttelemassa ja maistamassa ovat makujen ammattilaiset Anu Luukko ravintola Vinolasta, Jani Unkeri Juurella ja Äärellä […]
Ruokamatkailuyrittäjien digivalmiudet Suomessa 2024, webinaari
Miten suomalaiset ruokamatkailutuotteet tai -kohteet näyttäytyvät asiakkaille verkossa vuonna 2024? Löytyykö eroja alueittain? Onko ostaminen verkossa ylipäätään mahdollista? Mitä pitäisi ainakin parantaa? Näihin kysymyksiin vastaa […]
Ruokaviraston tiedepäivä, Helsinki ja etänä
Miten kansalliset ravitsemussuositukset ovat uudistuneet? Kuka saa suurimmat terveyshyödyt kotimaisesta kalasta? Entä mitä tapahtui turkiseläinten lintuinfluenssaepidemiassa? Tervetuloa Ruokaviraston vuotuiseen tiedepäivään kuulemaan vastauksia näihin kysymyksiin! Tiedepäivänä […]
Kohti luomutavoitetta -mallin esittely
Vuoden viimeisessä infossa 11.12. klo 13-14 tutustutaan uuteen Kohti luomutavoitetta -malliin, jonka avulla kaikki ruokapalvelut voivat lisätä luomun käyttöä kohti kansallista 25 % luomutavoitetta. 11 […]
Luomuinstituutin webinaarisarja: Kohti kestävää kiertotaloutta
Luomuinstituutin webinaarisarja jatkuu taas syyskuulla neljän webinaarin voimin, joissa kuullaan luomututkimuksen ajankohtaisista aiheista alan asiantuntijoiden toimesta. Aiheina ovat sekaviljely ja seoskasvustot luomuviljelyssä, siipikarjan ja sikojen […]
Tieteellis-gastronominen ruokaklubi aiheena alkoholittomuus, Helsingissä, Turussa ja Seinäjoella
Klubi-illoissa keskitytään tarkastelemaan ruokaa, ruoanlaittoa ja ruoasta nauttimista sekä tieteelliseltä että gastronomiselta kantilta. Osallistujia yhdistää kiinnostus ruokaan. Jokaiseen klubi-iltaan kuuluu aina kaksi luentoa eri tieteenaloilta […]
Ruoka-LCA -laskentaohjeistuksen julkaisuseminaari – kohti yhdenmukaisempia ympäristöjalanjälkiä, Helsinki ja etänä
Tervetuloa Ruoka-LCA- laskentaohjeistuksen julkaisuseminaariin 12.12.2024. Luonnonvarakeskuksen LCAFoodPrint-hankkeen seminaarissa esitellään 12.12. julkaistava, kansallinen ohjeistus elintarvikkeiden ympäristöjalanjälkien laskentaan. Seminaarissa keskustellaan ohjeistuksen vaikutuksista ja merkityksestä elintarvikealalle. Torstai 12.12.2024, […]
Ruokasektorin koordinaatiohankkeen infoa hankerahoittajille -webinaari
Valtakunnallinen Verkostoilla voimaa yhteistyöhön – Ruokasektorin koordinaatiohanke järjestää erityisesti ruokasektorin hankkeita rahoittaville tahoille ajankohtaisinfon tiistaina 17.12. klo 14.00 - 15.30. Tapaamisessa esitellään lyhyesti uuden Ruokasektorin […]