Lähiruoka & luomumessut 2022

Lähiruoka & Luomu kuuluu, järjestetään 7.-10.4.2022 Kevätmessujen yhteydessä. Herkkuja luomuna ja läheltä Lähiruoka & luomu -tapahtuma on omistettu suomalaisille pientuottajille, lähellä tuotetulle ruoalle sekä sertifioiduille […]

Luonnonmukaisen keruutuotannon koulutus, etäyhteys

Koulutuksessa käydään läpi päivitetyt Ruokaviraston luonnonmukaisen keruutuotannon ohjeet alkutuotannon osalta, eli erityisesti luomukeruualueiden perustaminen ja ylläpito. Koulutus on tarkoitettu kaikille luomukeruutoiminnan toimijoille ja sidosryhmille. Koulutus […]

Transport snack – Puhutaan kuljetuksista, Varsinais-Suomi

Kuljetuksen ja logistiikan haasteet nousivat esille TuKeVa-hankkeen vuonna 2021 tekemissä yrityshaastatteluissa. Sen koettiin jopa olevan kasvun este. Saaristossa kuljetuksilla on vielä omat, meriteistä aiheutuvat erityishaasteensa. […]

Hanki hyvää! – webinaari julkisista ruokahankinnoista

Julkisin varoin hankittuja aterioita syödään Suomessa vuosittain yli 400 miljoonaa lautasellista. Julkisia hankintoja tehdään myös monella muulla osa-alueella, kuten tiestön kunnossapito, energia, erilaiset tarvikkeet ja […]

Kasviproteiinin kehityspaja, Varsinais-Suomi

Järjestämme Rasekon FoodLaboratoryn tiloissa kasviproteiinin kehityspajan, jonka tarkoituksena on koota tuottajat ja käyttäjät yhteisen aiheen pariin. Tavoitteenamme on saada viljellyt kasviproteiinit ruokahuollon, ravintoloiden ja vähittäiskauppojen […]