Vastuullisten ruokapalveluiden hankintaoppaan julkaisuwebinaari

Vastuullisten ruokapalveluiden hankintaopas julkaistaan 1.12. klo 13 - 15 järjestettävässä verkkotilaisuudessa. Tilaisuudessa kuulet esimerkkejä oppaan tarjoamista mahdollisuuksista kehittää ruokapalveluita entistä vastuullisimmaksi ja toimivammiksi. Ruokapalvelu voi […]

Artesaaniruoka – onko tämä sinun juttusi? -webinaari

Artesaaniruokaan erikoistuminen on yksi mahdollisuus käsityömäisesti elintarvikkeita valmistavalle yritykselle erottua massasta. Elintarvikealan pienten yritysten kilpailutilanne on haastava, kun esim. isomman vähittäiskaupan hyllyssä on 20000 elintarvikenimikettä. […]

Mini-Maaseutugaala Keski-Suomessa

Keski-Suomen maaseudussa on monta aihetta juhlaan, ja siksi Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatio 2 -hanke (KEKO2-hanke) kutsuu kaikki maaseudun yrittäjät, kehittäjät, asukkaat ja ystävät viettämään juhlailtaa Turkkilan […]

Kevyen viennin mahdollisuudet

Mitä veisin tuliaisiksi? Minkä matkamuiston ostaisin? Jokainen meistä on varmaan miettinyt näitä kysymyksiä. Tilaisuuden teemana ovat alueellisen identiteetin hyödyntäminen markkinoinnissa ja paikallisten tuotteiden muotoilu matkamuistoiksi. […]

Kuluttajaa kuunnellen – Ruoka- ja luonnontuotealan vuosiseminaari

Kuluttajaa kuunnellen -vuosiseminaarin järjestävät yhteistyössä valtakunnallinen Ruokasektorin koordinaatiohanke ja TEM Toimialapalvelut. Aamupäivällä ohjelmassa on kuluttajanäkökulmasta lähiruoan, luomun ja luonnontuotteiden ajankohtaisia kuulumisia. Iltapäivällä kuullaan muun muassa […]

Kutsu sidosryhmäkeskusteluun EU:n metsäkatolakialoitteesta

Maa- ja metsätalousministeriö kutsuu maa-, metsä- ja ruoka-alan toimijoita keskustelemaan Euroopan unionin komission 17.11.2021 julkaisemasta lainsäädäntöehdotuksesta maailman metsäkadon vähentämiseksi. Tilaisuus järjestetään perjantaina 10. joulukuuta 2021 kello […]

Kaupan toimialan tulevaisuusselonteon webinaari

Webinaari järjestetään tukemaan valmistelussa olevan kaupan tulevaisuusselonteon valmisteluja. Tilaisuuden avaa elinkeinoministeri Mika Lintilä. Ohjelmassa on alustuksia, paneelikeskustelu ja yhteiskeskustelua selonteon valmisteluun. Kaupan toimiala työllistää, luo […]

Vastuullista järkiruokaa Järvi-Suomesta -webinaari

Tervetuloa Järvi-Suomen maaseudun ympäristö- ja ilmasto-ohjelman webinaariin keskiviikkona 15.12. klo 12.30-15.45! Vastuullista järkiruokaa Järvi-Suomesta -webinaarissa tutkijat esittelevät vision Järvi-Suomen roolista kiertotalouden mukaisessa kestävässä ruokajärjestelmässä ja alueen yritykset kertovat sitä edistävästä työstään. Pajaosuudessa jakaudutaan ryhmiin pohtimaan […]