Kalenteri / Tapahtumat
ma ma
ti ti
ke ke
to to
pe pe
la la
su su
0 tapahtumat,
2 tapahtumat,
Vihannesten markkina, kauppa ja yhteistyömallit, Pohjois-Karjala
Vihannesten markkina, kauppa ja yhteistyömallit, Pohjois-Karjala
Osa 2 Vihannesten tukku- ja vähittäiskauppa sekä erilaiset viljelijäyhteistyön mallit ja sopimukset Aika ja paikka: 26.9.2023 klo 9–11 Teams Ilmoittautuminen: https://bit.ly/Osa2 Hyödynnä vihannesalan tietopaketin toinen osa […]
Miten tarttis kehittää? Yhdessä! -ruokamatkailun webinaari
Miten tarttis kehittää? Yhdessä! -ruokamatkailun webinaari
Haaga-Helia AMK:n palvelumuotoilun asiantuntijat paneelikeskustelevat palvelumuotoilusta ja yhteiskehittämisestä. Lisäksi esitellään HOHA-hankkeessa syntynyt Tarinallistamisen käsikirja! Aika: 26.9. klo 9–10.30 Lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://www.hungryforfinland.fi/webinaarit/
3 tapahtumat,
Luomuelintarvikepäivä
Luomuelintarvikepäivä
Luomualan ehdoton ykköstapahtuma järjestetään keskiviikkona 27.9.2023 Ravintola Töölössä, ikonisessa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun entisessä päärakennuksessa. Vuoden mielenkiintoisin asiantuntijatapahtuma kokoaa jälleen yhteen alan suunnannäyttäjät pohtimaan ruoka-alan viimeisimpiä tutkimustuloksia, […]
Resilientti ruokajärjestelmä, webinaari
Resilientti ruokajärjestelmä, webinaari
Ruoka on yksi perustarpeistamme. Ruokajärjestelmä on väistämättä muutosten edessä, jotta voimme turvata ruokahuollon niin Suomessa kuin globaalisti ja samalla vähentää ruoantuotannon ympäristövaikutuksia. Monimutkaisen ruokajärjestelmän ymmärtäminen […]
Ylijäämäruoan myynti ja lahjoittaminen -webinaari
Ylijäämäruoan myynti ja lahjoittaminen -webinaari
Webinaarissa kerrotaan ylijäämäruoan myymisen ja jakamisen kokemuksista sekä avataan aihepiiriin liittyvää lainsäädäntöä. ke 27.9.2023 klo 14-15, Teams Ohjelma: Lainsäädännön näkökulma ylijäämäruoan myyntiin ja lahjoittamiseen, Miia Kapanen, johtava […]
3 tapahtumat,
agroBRIDGES työkalut tuottajan tukena lyhyissä elintarvikeketjuissa, Teams
agroBRIDGES työkalut tuottajan tukena lyhyissä elintarvikeketjuissa, Teams
Tervetuloa agroBRIDGES EU-hankkeen online-tilaisuuteen, jossa esittelemme lyhyiden elintarvikeketjujen hyödyntämiseen, markkinointiin ja koulutukseen liittyviä työkaluja, joita hankkeen aikana on kehitetty. To 28.9.2023 klo 9.00–10.30 Tilaisuuden agenda: […]
Food Pilot Plant -tuotekehitysympäristön avajaisjuhla, Lahti
Food Pilot Plant -tuotekehitysympäristön avajaisjuhla, Lahti
Food Pilot Plant -tuotekehitysympäristön (pdf) avajaisjuhla Lahden kampuksella LAB-ammattikorkeakoululla to 28.9.2023 klo 13 alkaen Juhlapuheita klo 13–14.30, kahvit ja klo 15-18 tilojen esittelyä. Ilmoittautuminen 18.9.2023 […]
10 years of REKO – how to strengthen local food through direct trade, hybrid event
10 years of REKO – how to strengthen local food through direct trade, hybrid event
Welcome to celebrate 10 years of REKO! Time: 28.9.2023, 14:00 - 16:00 Place: Hanken Auditorium, Kirjastokatu 16, Vaasa. The event is hybrid, online participation also […]
1 tapahtuma,
Hyvin sanottu keskustelufestivaali Hämeenlinnassa
Hyvin sanottu keskustelufestivaali Hämeenlinnassa
Ylen, Erätauko-säätiön ja Hämeenlinnan kaupungin yhteistyössä järjestämän keskustelufestivaalin tavoite on edistää positiivista keskustelukulttuuria ja rohkaista suomalaisia mukaan palauttamaan ilo keskusteluihin. Maa- ja metsätalousministeriö tuottaa tapahtumaan […]
1 tapahtuma,
Liperin Leipäpäivä
Liperin Leipäpäivä
Liperin Leipäpäivä -sadonkorjuutapahtuma 30.9.2023 klo 10-15. Tapahtuma järjestetään Liperin koulukeskuksessa, Koulukuja 2 Liperin kk. Tarjolla sadonkorjuun tuotteita, leipää, leivonnaisia, käsitöitä, ruoka-annoksia, kahvilapalveluja, ruispuuroa ja järjestöjen […]
0 tapahtumat,
3 tapahtumat,
Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaveri
Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaveri
Ruokasektorin valtakunnallinen koordinaatiohanke järjestää Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaverin 2.10.2023 klo 12.00 - 14. Sisältöaiheita voi ehdottaa Juhalle ja ilmoittautuminen myös hänelle juha.rutanen@helsinki.fi
Käytännön ruokatyöpajat Hämeenlinnassa: erityisruokavaliot ja vegaaniruoat
Käytännön ruokatyöpajat Hämeenlinnassa: erityisruokavaliot ja vegaaniruoat
Erityisruokavaliot ovat yhä yleisempiä ja erikoistuotteiden markkinat voimakkaassa kasvussa. Aiheuttaako erityisruokavaliot haasteita palvellessasi asiakkaita? Haluatko syventää osaamistasi erityisruokavalioista. Tule mukaan käytännön työpajaan, jossa valmistamme päivän […]
Papuja pallon parhaaksi: Terveellisiä ja maistuvia palkokasvituotteita
Papuja pallon parhaaksi: Terveellisiä ja maistuvia palkokasvituotteita
Yleisöluentosarjan toisena iltana sukellamme palkokasvituotteiden ja niiden valmistuksen pariin. Kuinka paljon ja millaisia B-vitamiineja palkokasveista voi saada? Millaisia tuotteita syntyy, kun yhdistetään kasvi- ja eläinperäisiä […]
7 tapahtumat,
Paljonko ruuan hinta vielä nousee? PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennusteen julkistus, Seinäjoki ja etäyhteys
Paljonko ruuan hinta vielä nousee? PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennusteen julkistus, Seinäjoki ja etäyhteys
Pellervon taloustutkimus PTT julkistaa syksyn 2023 maa- ja elintarviketalouden ennusteensa tiistaina 3. lokakuuta. Ennusteessa arvioimme muun muassa ruuan hinnan kehitystä sekä maatalouden ja elintarviketeollisuuden näkymiä […]
Ruokasektorin Tutkimustiistai-infot
Ruokasektorin Tutkimustiistai-infot
Lokakuun Tutkimustiistain aiheena on Riistaa tarjolle – hirvenlihan kuluttajasegmentit Aihepiiriin johdattelee Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin koordinaattori Anne Matilainen, joka on tutkinut muun muassa metsän omistajuuteen ja, […]
Biodiversiteetti ruokaketjun yrityksissä, webinaari
Biodiversiteetti ruokaketjun yrityksissä, webinaari
Tervetuloa tutustumaan yritysten matkaan kohti biodiversiteettiä kunnioittavaa liiketoimintaa! Tässä webinaarissa tutkijamme esittelevät tutkimustuloksiaan biodiversiteetin merkityksistä, niihin liittyvistä käytännöistä ja johtajuudesta, sekä tulevaisuuden kehityssuunnista suomalaisissa ruokajärjestelmän […]
Vihannesten markkina, kauppa ja yhteistyömallit, Pohjois-Karjala
Vihannesten markkina, kauppa ja yhteistyömallit, Pohjois-Karjala
Vihannesten varastointi, esikäsittely, pakkaaminen ja kauppakunnostus Aika ja paikka: 3.10.2023 klo 12-15 Teams Ilmoittautuminen: https://bit.ly/Varastointi Hyödynnä vihannesalan tietopaketin toinen osa markkina, kauppa ja yhteistyömallit. Tässä […]
2 tapahtumat,
Infotilaisuus tulevista julkisista luomu- ja lähiruokahankinnoista pientuottajille, webinaari
Infotilaisuus tulevista julkisista luomu- ja lähiruokahankinnoista pientuottajille, webinaari
Tervetuloa kuulemaan millaisia hankintoja alueesi hankintayksiköillä ja ruokapalveluilla on lähiaikoina suunnitteilla ja miten voit tarjota omia tuotteitasi niihin. 4.10.2023 klo 13.00-15.00 Teamsissä Julkisissa ruokapalveluissa halutaan […]
Webinaarisarja elintarvikevalvonnan vaatimuksista elintarvikehuoneistolle, omavalvonta
Webinaarisarja elintarvikevalvonnan vaatimuksista elintarvikehuoneistolle, omavalvonta
4.10.2023 klo 15-18, Elintarvikehuoneiston toiminta omavalvonnan näkökulmasta 11.10.2023 klo 15-18, Elintarvikehuoneiston toiminta Oiva-tarkastuksen näkökulmasta 18.10.2023 klo 15-18, Elintarvikehuoneiston toiminta – näytteenotto ja hygienia Lisätietoa Paivi.Matilainen@proagria.fi
1 tapahtuma,
Virtuaali-info: Näin rakennat oman vastuullisuusohjelman
Virtuaali-info: Näin rakennat oman vastuullisuusohjelman
Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelman viimeisessä virtuaali-infossa tutustutaan vastuullisuusohjelman käyttämiseen. Virtuaali-info pidetään torstaina 5.10. klo 14-15. Ilmoittaudu mukaan! Ohjelma Lyhyt vastuullinenruokapalvelu.fi -sivuston esittely Kokemuksia vastuullisuusohjelman käyttämisestä, Riina […]
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
2 tapahtumat,
Hämäläinen Ruokatarina -työpaja, Hämeenlinna
Hämäläinen Ruokatarina -työpaja, Hämeenlinna
Tervetuloa ruoka-alan toimija, kehittäjä, yrittäjä, opiskelija, opettaja tai muuten alasta kiinnostunut jatkamaan keväällä aloitettua hämäläistä ruokatarinaa 9.10.2023 Hämeenlinnaan Visamäkeen, HAMKin korkeakoulukeskukseen. Hämäläinen Ruokatarina -työpajassa keskitytään […]
Käytännön ruokatyöpajat Hämeenlinnassa: kotimaiset erikoiskasvit
Käytännön ruokatyöpajat Hämeenlinnassa: kotimaiset erikoiskasvit
Toisessa käytännön ruokatyöpajassa keskitymme kotimaisiin erikoiskasveihin. Näihin kasveihin ja jalosteisiin kuuluvat mm. öljyhamppu, härkäpapu, kvinoa, makealupiini ja pellava. Tutustumme käytännössä, miten nämä raaka-aineet käyttäytyvät ruoanvalmistuksessa […]
3 tapahtumat,
Mitä tarttis tarjota? Helpot suomalaiset ruokatuotteet matkailuyrittäjälle -webinaari
Mitä tarttis tarjota? Helpot suomalaiset ruokatuotteet matkailuyrittäjälle -webinaari
Kaikki matkailijat syövät, mutta kaikki matkailuyrittäjät eivät välttämättä ole kokkeja. Tämän webinaarin kuunneltuasi ihastutat asiakkaasi suomalaisilla maukkailla ruokatuotteilla – helposti! Aika: 10.10. klo 9–10.30 Rennon, […]
agroBRIDGES: Keys to boost the Short Food Supply Chains, webinar
agroBRIDGES: Keys to boost the Short Food Supply Chains, webinar
'Keys to boost the Short Food Supply Chains' is an online event organized by CTA in the framework of the European agroBRIDGES project. The aim of this […]
Vihannesten markkina, kauppa ja yhteistyömallit, Pohjois-Karjala
Vihannesten markkina, kauppa ja yhteistyömallit, Pohjois-Karjala
Vihannesyrittäjyys, oma jaksaminen ja työhyvinvointi Aika ja paikka: 10.10.2023 klo 12-16 Teams Ilmoittautuminen: https://bit.ly/vihannesyrittäjyys Hyödynnä vihannesalan tietopaketin toinen osa markkina, kauppa ja yhteistyömallit. Tässä infossa […]
5 tapahtumat,
Satakunta lautasella
Satakunta lautasella
Perinteistä Satakunta lautasella päivää vietetään Otson päivänä 11.10.2023. Lisätietoja myöhemmin.
Ruokahävikki ja eurot, webinaari
Ruokahävikki ja eurot, webinaari
Webinaarissa tarkastellaan ruokahävikinhallintaa talouden näkökulmasta Ke 11.10.2023 klo 14-15, Teams Kokemuksia jakamassa: Heini Oksala, erikoissuunnittelija, HUS, Runkopalvelut Anne Hautamäki, ateria- ja puhtauspalvelupäällikkö, Iin kunta Mika […]
Webinaarisarja elintarvikevalvonnan vaatimuksista elintarvikehuoneistolle, Oiva-tarkastuksen näkökulma
Webinaarisarja elintarvikevalvonnan vaatimuksista elintarvikehuoneistolle, Oiva-tarkastuksen näkökulma
4.10.2023 klo 15-18, Elintarvikehuoneiston toiminta omavalvonnan näkökulmasta 11.10.2023 klo 15-18, Elintarvikehuoneiston toiminta Oiva-tarkastuksen näkökulmasta 18.10.2023 klo 15-18, Elintarvikehuoneiston toiminta – näytteenotto ja hygienia Lisätietoa Paivi.Matilainen@proagria.fi
Luomututkimuksen webinaarisarja
Luomututkimuksen webinaarisarja
Luomuinstituutin webinaarisarjassa kuullaan luomututkimuksen ajankohtaisista aiheista, kun alan asiantuntijat esittelevät tutkimustaan. Syksyn webinaarisarjassa aiheina ovat muun muassa maan kasvukunto, luomuruoan yhteydet ihmisen ja ympäristön terveyteen, […]
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
2 tapahtumat,
Artesaaniruoan SM-kilpailut Rovaniemellä
Artesaaniruoan SM-kilpailut on tarkoitettu pienille ruoka- ja elintarvikealan yrityksille, jotka jatkojalostavat elintarvikkeita paikallisista, kotimaisista raaka-aineista, käsityömäisesti, ilman lisäaineita. Kilpailu lisää artesaaniruokatuotteiden tunnettavuutta ja vauhdittaa tuotteiden […]
Ruokien symboliikka taiteessa ja kulttuurihistoriassa, osa 5
Ruokien symboliikka taiteessa ja kulttuurihistoriassa, osa 5
Tiistai-iltaisin 5.9. – 17.10.2023 klo 18.30–20.00. Luennot Zoom -etäkokousohjelmalla verkossa reaaliaikaisesti. Suosittelemme osallistumista pöytäkoneella tai kannettavalla tietokoneella. Varaa käyttöösi kamera, mikrofoni ja kaiuttimet. Saat sähköpostiisi […]
2 tapahtumat,
Webinaarisarja elintarvikevalvonnan vaatimuksista elintarvikehuoneistolle, näytteenotto ja hygienia
Webinaarisarja elintarvikevalvonnan vaatimuksista elintarvikehuoneistolle, näytteenotto ja hygienia
4.10.2023 klo 15-18, Elintarvikehuoneiston toiminta omavalvonnan näkökulmasta 11.10.2023 klo 15-18, Elintarvikehuoneiston toiminta Oiva-tarkastuksen näkökulmasta 18.10.2023 klo 15-18, Elintarvikehuoneiston toiminta – näytteenotto ja hygienia Lisätietoa Paivi.Matilainen@proagria.fi
1 tapahtuma,
2 tapahtumat,
Lihajatkojalosteita Artesaaniruokakriteerein -työpaja, Etelä-Savo
Lihan alkutuottaja, lihan suoramyyjä, lihajatkojalosteiden valmistaja, lihajatkojalosteiden kehittämisestä kiinnostunut – tähän työpajaan kannattaa osallistua. Kolmen päivän aikana kokeilemme ja valmistamme erilaisia lihajatkojalosteita, arvioimme näitä ja […]
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
1 tapahtuma,
Ruokapalvelujen tuotteistaminen retkipyöräilijöille Salossa
Ruokapalvelujen tuotteistaminen retkipyöräilijöille Salossa
BikeMenu2-hanke järjestää koulutus- ja verkostoitumistilaisuuden Ruokapalvelujen tuotteistaminen retkipyöräilijöille! Tervetulleita ovat kaikki luontomatkailusta kiinnostuneet ruokapalveluja tai elintarvikkeita tuottavat yrittäjät, kehittäjät ja palvelujen käyttäjät. Salossa 25.10.2023 klo […]
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
1 tapahtuma,
Lautasella-erityisruokavaliomessut, Helsinki
Keliakialiitto ja Messukeskus järjestävät Lautasella 2023 -erityisruokavaliomessut Helsingissä 28.–29.10.2023. Lautasella-lavan ohjelmassa on luvassa asiantuntijoiden puheenvuoroja, kiinnostavia haastatteluja, paneelikeskusteluja, vertaiskokemuksia ja arjen vinkkejä. Kävijöille tarjoillaan tuoretta […]
1 tapahtuma,
0 tapahtumat,
3 tapahtumat,
Oluen valmistus -koulutus Raisiossa
Oletko kiinnostunut oluen tekemisestä ja kenties jo sitä uutteesta tehnytkin? Kurssi sopii myös sinulle, joka olet jo rouhinut maltaat ja kokeillut mäskäystä, mutta haluat varmuutta […]
Luonnontuotealalle tehoa digitalisaatiolla ja teknologialla -webinaari
Luonnontuotealalle tehoa digitalisaatiolla ja teknologialla -webinaari
Tule kuulemaan, millaisia mahdollisuuksia digitalisaatio ja teknologiset ratkaisut voivat tarjota luonnontuotealalle! Luonnontuotealan arvoketjujen tehostamiseksi tarvitaan nykyistä aktiivisempaa avoimen tiedon, digitalisaation ja uusien teknologisten ratkaisujen hyödyntämistä. Alan kestävä […]
Kansainvälisyys ja ilmastoviisaus elintarvikeyrityksissä, Mikkeli
Kansainvälisyys ja ilmastoviisaus elintarvikeyrityksissä, Mikkeli
Etelä-Savossa tuotetaan erinomaisia elintarvikkeita, joille on tarjolla myös kansainvälisiä markkinoita. Tule kuulemaan asiantuntijoiden näkemyksiä kansainvälisistä markkinoista, ilmastoviisaudesta ja kuluttajakäyttäytymisestä. Tapahtuma on tarkoitettu erityisesti elintarvikealan yrittäjille, […]
2 tapahtumat,
Luomupäivät Mikkelissä
Valtakunnalliset Luomupäivät järjestetään Mikkelissä 1.–2.11.2023. Tapahtuma kokoaa yhteen luomualan toimijat viljelijöistä neuvojiin, virkamiehistä tutkijoihiin, opiskelijoista hankevetureihin. Tule mukaan oppimaan ja verkostoitumaan! Tapahtuman teema on ”monimuotoisuudella […]
5 tapahtumat,
Ruokamatkailu – Arctic Food Lab -verkoston tapaaminen Oulussa, Pohjois-Pohjanmaa
Ruokamatkailu – Arctic Food Lab -verkoston tapaaminen Oulussa, Pohjois-Pohjanmaa
Ruoka- ja elintarvikealan yrittäjä ja alan toimija – tervetuloa ruokaverkoston yhteiseen tapaamiseen Ouluun 2.11 klo 12-16! Ruokamatkailussa on mahdollisuuksia! Tule kuulemaan yrityksien ja hanketoimijan puheenvuorot […]
Pakkaa tulevaisuuteen – Tutkimuksesta tekoihin, Helsinki ja etänä
Pakkaa tulevaisuuteen – Tutkimuksesta tekoihin, Helsinki ja etänä
Ruokapakkaamisen muutos on ollut nopeaa, eikä se ole pysähtymässä. Olemme keskellä järjestelmätason muutosta ja aktiivisimmat toimijat pystyvät muokkaamaan pakkaamisen tulevaisuutta. Mikä on sinun roolisi? Package-Heroes-hanke […]
Food SystemiCity kick-off for business development, Helsinki
Food SystemiCity kick-off for business development, Helsinki
Decentralized local food production and distribution enhances agrifood sustainability and food security. This creates new business opportunities for actors in the built environment. Future food systems […]
Verkkokoulutus pakkaus- ja jakeluratkaisuista
Verkkokoulutus pakkaus- ja jakeluratkaisuista
Tietoa tarjolla pakkaus- ja jakeluratkaisuista. Luonnontuotealan täydennyskoulutus -hankkeeseen liittyvä koulutus nyt tarjolla verkossa muillekin aiheesta kiinnostuneille. Matti-Pekka Pasto Seinäjoen ammattikorkeakoulusta käsittelee pakkaus- ja jakeluratkaisuja torstaina […]
1 tapahtuma,
Kimpassa – seminaari yhteistyöstä, yhteisestä brändistä ja brändin rakentamisesta, Turku
Kimpassa – seminaari yhteistyöstä, yhteisestä brändistä ja brändin rakentamisesta, Turku
Tervetuloa mukaan seminaariin, jossa asiantuntijat ja yritykset kertovat yhdessä tekemisestä ja sen tärkeydestä yritystoiminnassa sekä kansainvälistymisessä. Seminaarissa pääset kuulemaan myös brändin rakentamisesta ja sen hyödyistä […]