Kalenteri / Tapahtumat
ma ma
ti ti
ke ke
to to
pe pe
la la
su su
1 tapahtuma,
Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaveri
Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaveri
Luonnontuotealan hanketoteuttajien seuraava kokoontuminen on ma 28.3.2022 klo 12-14. Aiheina mm. kerkän keruun kannattavuus ja hinnoittelu, alustus Juha Vornanen. Sisältöaiheita sopii ehdottaa Juhalle ja ilmoittautuminen […]
2 tapahtumat,
ETS: Talousveden laatu, käsittely ja turvallisuus -webinaari, osa 1
ETS: Talousveden laatu, käsittely ja turvallisuus -webinaari, osa 1
Mitä talousveden laadun luotettavuus veden käyttäjälle merkitsee ja miten sitä varmistetaan? Minkälaisia vesivälitteisiä epidemiariskejä Suomessa on? Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan talousveden asiantuntijoiden kanssa Elintarviketurvallisuusjaoston kaksiosaiseen […]
PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennusteen julkistus – mitä vaikutuksia on sodalla Ukrainassa?
PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennusteen julkistus – mitä vaikutuksia on sodalla Ukrainassa?
Pellervon taloustutkimus PTT julkistaa maa- ja elintarviketalouden ennusteensa webinaarissa 29.3. kello 10.00. Ennusteessa arvioidaan muun muassa sitä, miten Ukrainan tilanne vaikuttaa maatalouden näkymiin, elintarvikemarkkinoihin ja […]
3 tapahtumat,
Elintarvikealan vienti ja kansainvälisyys -verkostotapaaminen, etäyhteydellä
Elintarvikealan vienti ja kansainvälisyys -verkostotapaaminen, etäyhteydellä
Elintarvikealan viennin- ja kansainvälistymistoimijoiden verkostotapaaminen pidetään 30.3.2022 klo 9 – 11 Teamsin välityksellä. Käynnissä olevia vientiin tai kansainvälistymiseen liittyviä hankkeita pyydetään valmistelemaan etukäteen lyhyet, parin […]
Uudet mahdollisuudet kansainvälistymiseen yrityksille, Pohjois-Pohjanmaa
Uudet mahdollisuudet kansainvälistymiseen yrityksille, Pohjois-Pohjanmaa
Tervetuloa mukaan kansainvälisyyskeskiviikkojen toiseen etätilaisuuteen! Tapahtuma on maksuton. 30.03.2022, klo 10 - 11.30 Teams-yhteys Ohjelma Klo 10.00 Tervetuloa, Essi Keränen, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Oulu […]
Sustainable Häme food / Yritysvierailu ja tietoisku, Kanta- ja Päijät-Häme
Sustainable Häme food / Yritysvierailu ja tietoisku, Kanta- ja Päijät-Häme
Yritysvierailun tuotteistaminen ja markkinointi kansainvälisille asiakasryhmille 30.3. klo 12–15 Tiirinkosken tehdas, Hämeenlinna Suomalainen ruoka on ainutlaatuinen yhdistelmä puhtautta, osaamista ja vastuullisuutta. Suomalaiset elintarvikealan tuotantoyritykset ja […]
0 tapahtumat,
1 tapahtuma,
Ukrainan sodan vaikutukset ruokamarkkinoihin ja metsäsektoriin, webinaari
Ukrainan sodan vaikutukset ruokamarkkinoihin ja metsäsektoriin, webinaari
Webinaarissa luodaan katsaus Ukrainan sodan akuutteihin vaikutuksiin ruokamarkkinoilla sekä metsäsektorilla erityisesti Suomen näkökulmasta. Lisäksi Luonnonvarakeskuksen (Luke) asiantuntijat arvioivat mahdollisia pitkän aikavälin vaikutuksia vihreän siirtymän toteutumiseen. […]
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
3 tapahtumat,
The role of academia in transition to sustainable food systems, webinar
The role of academia in transition to sustainable food systems, webinar
How can universities improve the resilience of the food system? What academic dimensions contribute the most to sustainable food systems? How can universities support policies […]
Verkostoitumistilaisuus: Onko sinulla puhtaat jauhot pussissa?, Varsinais-Suomi
Verkostoitumistilaisuus: Onko sinulla puhtaat jauhot pussissa?, Varsinais-Suomi
Varsinais-Suomessa toimii reilu 100 erikokoista leipomoa. Lisäksi, leipomotuotteita valmistetaan runsaasti myös kahviloissa, ravintoloissa, catering- ja matkailuyrityksissä. REKO ja tilamyymälät rikastuttavat tarjontaa omilla vaihtoehdoillaan. Varsinais-Suomessa viljellään […]
Mission Positive Handprint -hankkeen aloitustapahtuma
Mission Positive Handprint -hankkeen aloitustapahtuma
Tule kuulemaan ravitsemisalan huipuilta miten ravintolat voivat olla vastuullisuuden edelläkävijöitä, ja miten muutos kohti kestävämpää ja hiilineutraalimpaa huomista tehdään! Mission Positive Handprint jatkaa Mission Zero […]
4 tapahtumat,
Talousveden laatu, käsittely ja turvallisuus -webinaari, osa 2
Talousveden laatu, käsittely ja turvallisuus -webinaari, osa 2
Mitä talousveden laadun luotettavuus veden käyttäjälle merkitsee ja miten sitä varmistetaan? Minkälaisia vesivälitteisiä epidemiariskejä Suomessa on? Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan talousveden asiantuntijoiden kanssa Elintarviketurvallisuusjaoston kaksiosaiseen […]
Elintarvikealan vientivalmennus -webinaari
Elintarvikealan vientivalmennus -webinaari
Varma kevään merkki: Ruokaviraston ja Food from Finland -ohjelman yhteinen elintarvikealan vientivalmennus tulee taas! Elintarvikealan vientivalmennus: suuntamerkkejä tulevaan Webinaari Aika: 5.4.2022 klo 9.00 - 11.00 […]
Potkua myyntiin REKO-yrittäjät -työpajat, osa 1: Erotu tarinallistamalla!, Etelä-Pohjanmaa
Potkua myyntiin REKO-yrittäjät -työpajat, osa 1: Erotu tarinallistamalla!, Etelä-Pohjanmaa
Askel eli Asiakaslähtöisyyden kehittäminen lyhyissä jakeluketjuissa -hanke järjestää neljä työpajaa, joissa opit yksilöimään ja tarinallistamaan tuotteesi, ottamaan edustavia valokuvia ja tekemään puoleensa vetäviä mainoksia Työpajoissa […]
Ruokahuollon tulevaisuuden ratkaisut ammattikeittiöosaajille
Ruokahuollon tulevaisuuden ratkaisut ammattikeittiöosaajille
Mihin ruokahuolto on menossa tulevaisuudessa? Voiko automaatio, digitalisaatio ja robotiikka helpottaa työkuormaa tai vähentää raskaita työvaiheita? Miten työssä jaksamista voidaan tukea automaation keinoin? Tervetuloa mukaan […]
4 tapahtumat,
Lähikalapäivä Saarijärvellä
Lähikalapäivä Saarijärvellä
Sisä-Suomen kalatalousryhmä järjestää “Lähikalapäivän” 6.4.2022 JAMK:n BioPaavon tiloissa Saarijärvellä (Kauppakatu 5). Päivän aikana kuulemme esityksiä alan eri toimijoilta ja järjestetään työpaja, jossa pyrimme etsimään vastauksia […]
Team Finland Talks: Ruotsi
Team Finland Talks: Ruotsi
Ponnista Ruotsista kohti globaaleja markkinoita Ruotsi on vakaa, kasvava ja lähellä oleva markkina, jonne yrityksen kannattaa lähteä hakemaan kasvua. Kilpailu on kuitenkin kovaa ja viennin […]
Uusiutuva energia marjatilalla
Uusiutuva energia marjatilalla
Käytännönläheistä tietoa uusiutuvan enrgian käytöstä marjatilalla. Tilaisuuden järjestää Marjamaat 2 -hanke. 06.04.2022 12:00 - 16:00 Webinaarin ohjelma Avaus * erikoisviljelyasiantuntija Marjo Marttinen, ProAgria Keski-Suomi ja […]
Ruokaprovinssikahvit, Etelä-Pohjanmaa
Ruokaprovinssikahvit, Etelä-Pohjanmaa
Ruokaprovinssin eli Etelä-Pohjanmaan ruokamaakunnan yhteiset ruokaprovinssikahvit järjestetään joka kuukauden ensimmäinen KEKSIviikko klo 14.00 - 14.30 etätoteutuksena. Kahvittelun merkeissä tapaamme jonkun vaikuttavan henkilön, joka kertoo mikä […]
4 tapahtumat,
Pohjoisen luomupäivät 2022
Tervetuloa Pohjoisen Luomupäiville Kalajoelle! Kalajoki, 07.04.2022-08.04.2022 alkaen klo 9.30 Santa's Resort & Spa Hotel Sani, Jukupolku 5 Pohjoisen Luomupäiville ovat tervetulleita luomutuottajat ja luomutuottajiksi aikovat […]
Lähiruoka & luomumessut 2022
Lähiruoka & Luomu kuuluu, järjestetään 7.-10.4.2022 Kevätmessujen yhteydessä. Herkkuja luomuna ja läheltä Lähiruoka & luomu -tapahtuma on omistettu suomalaisille pientuottajille, lähellä tuotetulle ruoalle sekä sertifioiduille […]
Parasta Pirkanmaalta -lähiruokapäivät: Yhteistyön mahdollisuudet K-Citymarket Pirkkala -webinaari
Parasta Pirkanmaalta -lähiruokapäivät: Yhteistyön mahdollisuudet K-Citymarket Pirkkala -webinaari
Pirkanmaalaiset maatilat ja elintarvikejalostajat! Nyt on tarjolla näkyvyyttä ja lisämyyntiä heti 2022 kesäkauden alkuun, kun paikalliset jalostajat, pientuottajat ja suoramyyvät maatilat pääsevät esittäytymään Pirkkalan Citymarketilla […]
Joutsenmerkityt ravintolat ja kongressikeskukset, webinaari
Joutsenmerkityt ravintolat ja kongressikeskukset, webinaari
Joutsenmerkittyjen ravintoloiden ja kongressikeskusten uusissa kriteereissä korostetaan ruokahävikin ehkäisemistä. Myös vaadittujen luomuraaka-aineiden osuus on aiempaa suurempi. Vaadittu määrä nousee vaiheittain 7 prosenttiin kaikista raaka-aineista tai […]
3 tapahtumat,
Visit Finland DataHub -perjantaiklinikka matkailuyrityksille
Visit Finland DataHub -perjantaiklinikka matkailuyrityksille
Matkailuyrityksille suunnatuissa klinikoissa käymme läpi DataHubin käyttöönottoa, tuotteen lisäämisen ja kulun DataHubissa, sekä vastataan esiin nousseisiin kysymyksiin. Tilaisuus tallennetaan. 8.4. klo 10-11 Lisätietoja ja ilmoittaudu
1 tapahtuma,
1 tapahtuma,
0 tapahtumat,
4 tapahtumat,
Kestävät hankinnat Hämeessä: vastuulliset ruokahankinnat kunnissa, osa 2
Kestävät hankinnat Hämeessä: vastuulliset ruokahankinnat kunnissa, osa 2
Kestävät hankinnat Hämeessä webinaarisarja tarjoaa lyhyitä tietoiskuja, uusia avauksia ja näkökulmia tulevaisuuden julkisille hankinnoille erityisesti ruokasektorilla. Mitä meneillään Hämeessä, mitä mahdollisuuksia julkiset hankinnat voivat tarjota juuri […]
Huoltovarmuuden tilannekuva: Miten kotimainen ruoka & energia turvataan?
Huoltovarmuuden tilannekuva: Miten kotimainen ruoka & energia turvataan?
Euroopassa vallitseva sota ravistelee rajusti koko ruokajärjestelmää ja energiamarkkinoita ja tuottaa näkymiä jännitteen painopisteen mahdollisesta laajenemisesta. Odotukset kotimaiselle ruoantuotannolle ja maaseudun elinvoimalle ovat isot. Odotuksiin […]
OIVALLUKSIA-webinaari: Kansainvälistymisestä elintarvikealan mikroja pk-yrityksille, osa 1, Varsinais-Suomi
OIVALLUKSIA-webinaari: Kansainvälistymisestä elintarvikealan mikroja pk-yrityksille, osa 1, Varsinais-Suomi
Oletko miettinyt kansainvälistymistä? Kiinnostaako sinua kuulla millaisia mahdollisuuksia kansainvälistyminen voisi tuoda yrityksellesi ja miten avaat viennin ovia pienilläkin resursseilla? Oivalluksia-webinaarisarja on sinua varten. Sen ensimmäisessä […]
Luonnonmukaisen keruutuotannon koulutus, etäyhteys
Luonnonmukaisen keruutuotannon koulutus, etäyhteys
Koulutuksessa käydään läpi päivitetyt Ruokaviraston luonnonmukaisen keruutuotannon ohjeet alkutuotannon osalta, eli erityisesti luomukeruualueiden perustaminen ja ylläpito. Koulutus on tarkoitettu kaikille luomukeruutoiminnan toimijoille ja sidosryhmille. Koulutus […]
1 tapahtuma,
Luomuluonnontuotteista elämyksiä ravintoloiden asiakkaille, webinaari
Luomuluonnontuotteista elämyksiä ravintoloiden asiakkaille, webinaari
Tervetuloa kuulemaan, miten luomuluonnontuotteita voi käyttää ammattikeittiöissä, miten luonnontuotteita voi käyttää upeasti ravintolakäytössä ja mikä on Kerääjä.fi. Aika: 13.4.2022 klo 14–16 Ohjelma (lataa tästä ohjelma […]
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
1 tapahtuma,
Transport snack – Puhutaan kuljetuksista, Varsinais-Suomi
Transport snack – Puhutaan kuljetuksista, Varsinais-Suomi
Kuljetuksen ja logistiikan haasteet nousivat esille TuKeVa-hankkeen vuonna 2021 tekemissä yrityshaastatteluissa. Sen koettiin jopa olevan kasvun este. Saaristossa kuljetuksilla on vielä omat, meriteistä aiheutuvat erityishaasteensa. […]
4 tapahtumat,
Kasviproteiinin kehityspaja, Varsinais-Suomi
Järjestämme Rasekon FoodLaboratoryn tiloissa kasviproteiinin kehityspajan, jonka tarkoituksena on koota tuottajat ja käyttäjät yhteisen aiheen pariin. Tavoitteenamme on saada viljellyt kasviproteiinit ruokahuollon, ravintoloiden ja vähittäiskauppojen […]
Hanki hyvää! – webinaari julkisista ruokahankinnoista
Hanki hyvää! – webinaari julkisista ruokahankinnoista
Julkisin varoin hankittuja aterioita syödään Suomessa vuosittain yli 400 miljoonaa lautasellista. Julkisia hankintoja tehdään myös monella muulla osa-alueella, kuten tiestön kunnossapito, energia, erilaiset tarvikkeet ja […]
Potkua myyntiin REKO-yrittäjät -työpajat, osa 2: Syötävän hyviä kuvia!, Etelä-Pohjanmaa
Potkua myyntiin REKO-yrittäjät -työpajat, osa 2: Syötävän hyviä kuvia!, Etelä-Pohjanmaa
Askel eli Asiakaslähtöisyyden kehittäminen lyhyissä jakeluketjuissa -hanke järjestää neljä työpajaa, joissa opit yksilöimään ja tarinallistamaan tuotteesi, ottamaan edustavia valokuvia ja tekemään puoleensa vetäviä mainoksia Työpajoissa […]
Luomututkimuksen ajankohtaista -webinaari, osa 3
Luomututkimuksen ajankohtaista -webinaari, osa 3
Luomuinstituutti järjestää keväällä neljä webinaaria luomututkimuksen ajankohtaisista aiheista. Webinaarit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumista. Webinaarisarja jatkuu syksyllä. Kaikkiin webinaareihin pääset samasta Zoom-linkistä, […]
3 tapahtumat,
Pakkausmerkinnät viestii laadusta -webinaari, Kaakkois-Suomi
Pakkausmerkinnät viestii laadusta -webinaari, Kaakkois-Suomi
Pakkausmerkinnät kertoo omalta osaltaan elintarvikkeen laadusta ja ominaisuuksista. Elintarvikelainsäädäntö määrittelee minimivaatimukset pakkausmerkinnöille, mutta pakkauksessa olevilla merkinnöillä saa kertoa muutakin tuotteesta. On vain tiedettävä, mitä saa […]
Varukkeen webinaari: Ihmisoikeuksien huomioiminen kotimaisissa hankinnoissa
Varukkeen webinaari: Ihmisoikeuksien huomioiminen kotimaisissa hankinnoissa
Kevään aikana Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelma tarjoaa monta mielenkiintoista infoa. Tervetuloa mukaan! 21.4. klo 15-16 Ihmisoikeuksien huomioiminen kotimaisissa hankinnoissa -webinaari. Ilmoittautuminen https://lnkd.in/eVrQvF_s Hankintaketjujen pidentyessä ihmisoikeuksiin tulee […]
1 tapahtuma,
Hiilestä kiinni -aamukahviwebinaari – Disruptiiviset kasvintuotantoteknologiat
Hiilestä kiinni -aamukahviwebinaari – Disruptiiviset kasvintuotantoteknologiat
Kasvinviljely ja kasvinjalostus ovat avainasemassa niin ilmastonmuutoksen hillinnässä kuin siihen sopeutumisessakin. Uudet disruptiiviset tekniikat, kuten vertikaaliviljely, voivat tulevaisuudessa vähentää ruuantuotannon kasvihuonekaasupäästöjä ja vapauttaa ruuantuotantoon käytettävää […]
1 tapahtuma,
Pysyvän penkkiviljelyn työpajat, Vantaa
Pysyvän penkkiviljelyn työpajat, Vantaa
Tule oppimaan käytännössä uusi, tuottava ja kestävä viljelymenetelmä, joka perustuu pysyvään penkkiviljelyyn! Työpajojen lomassa pääset keskustelemaan myös kumppanuusmaataloudesta. Työpajapäivissä opit pysyvän penkkiviljelyn perustamisen ja siihen […]
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
2 tapahtumat,
Potkua myyntiin REKO-yrittäjät -työpajat, osa 3: Canva kätevästi haltuun!, Etelä-Pohjanmaa
Potkua myyntiin REKO-yrittäjät -työpajat, osa 3: Canva kätevästi haltuun!, Etelä-Pohjanmaa
Askel eli Asiakaslähtöisyyden kehittäminen lyhyissä jakeluketjuissa -hanke järjestää neljä työpajaa, joissa opit yksilöimään ja tarinallistamaan tuotteesi, ottamaan edustavia valokuvia ja tekemään puoleensa vetäviä mainoksia Työpajoissa […]
Puhkea kukkaan -loppuseminaari
Puhkea kukkaan -loppuseminaari
Tervetuloa juhlistamaan kevättä ja kukkien puhkeamista Made in Maaseutu -hankkeen loppuseminaariin. Hanke aloitti toimintansa Erotu juurillasi! -seminaarilla ja kahden vuoden aikana olemme kasvattaneet varsia yhteiskehittämisen […]
2 tapahtumat,
Kala-alan toimijoiden opintomatka, Pohjois-Pohjanmaa
Lähikalaa ammattikeittiöihin -hanke järjestää opintomatkan Itä-Suomeen kala-alan toimijoille 27.-29.4. Lähtö on ke 27.4. noin klo 8.00 Oulusta (Yliopistokatu 9) ja paluu pe 29.4. noin klo […]
Villiyrtit tutuiksi -etäluento
Villiyrtit tutuiksi -etäluento
Villiyrtit tutuiksi -etäluennolla keruutuotetarkastaja Anni Rintoo esittelee yleisimmät villiyrtit. Luennolla käydään läpi villiyrttien tunnistaminen, keruu ja käsittely. Lisäksi annetaan vinkkejä villiyrttien käyttöön. Villiyrtit ovat lähiruokaa […]
5 tapahtumat,
Functional Foods Forum’s 20th Anniversary
Functional Foods Forum’s 20th Anniversary
Functional Foods Forum (FFF) was founded in 2002 to strengthen Finland’s competitiveness and Finnish knowledge in the topical international trend – health-promoting foods. From the […]
Varukkeen virtuaali-info, teemana sosiaalinen vastuullisuus
Varukkeen virtuaali-info, teemana sosiaalinen vastuullisuus
Kevään aikana Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelma tarjoaa monta mielenkiintoista infoa. Tervetuloa mukaan! 28.4. klo 13–14 virtuaali-info, teemana sosiaalinen vastuullisuus. Ilmoittautuminen https://lnkd.in/e92Pn6Xx Tutustu ohjelmaan https://sakky.fi/fi/ekocentria/ekocentria/vastuulliset-ruokapalvelut
Erikoiskasviverkoston esittelytilaisuus
Erikoiskasviverkoston esittelytilaisuus
FutureCrops 2.0 hankkeessa luodaan verkostoa, jossa keskitytään erilaisiin erikoiskasveihin ja niiden viljelykiertoihin ja sekaviljelyyn. Alla olevasta linkistä voi ilmoittautua. Tilaisuus pidetään 28.4 klo 13 – […]
Ruokaketjun kehittäminen tulevaisuudessa: maakunnalliset tulokset ja Varsinais-Suomen ruokaketjun yritysten tulevaisuuden kehitystarpeet
Ruokaketjun kehittäminen tulevaisuudessa: maakunnalliset tulokset ja Varsinais-Suomen ruokaketjun yritysten tulevaisuuden kehitystarpeet
TuKeVa -hankkeessa (Tulevaisuuden kehitystarpeet varsinaissuomalaisessa ruokaketjussa) tehtiin vuoden 2021 aikana elintarvikeyritysten haastatteluita, joiden perusteella koostettiin niin maakunnallinen kuin alueellinen swot -analyysi. Vakka-Suomen alueella haastateltiin yhteensä […]