Kalenteri / Tapahtumat
ma ma
ti ti
ke ke
to to
pe pe
la la
su su
2 tapahtumat,
Euroja viennistä ja erikoiskasveista, Joensuu
Euroja viennistä ja erikoiskasveista, Joensuu
Kannattaako perusviljaa viljellä 2 euron tuntipalkalla vai saada parempaa kannattavuutta viennillä ja erikoiskasveilla? Onko tulevaisuus hömppäheinässä vai lisäarvotuotteissa? Tervetuloa kuulemaan, miten viljelijät ja elintarvikeyritykset voivat […]
Julkiset hankinnat kotimaisen ruoankäytön edistäjänä -webinaari
Julkiset hankinnat kotimaisen ruoankäytön edistäjänä -webinaari
Suuren ostomäärän vuoksi julkisen sektorin elintarvikehankinnoilla on merkittävä rooli hyvinvoinnin, työllisyyden, oman talousalueen ja ympäristötavoitteiden edistämisessä. Suomen hallitusohjelmakin nostaa esille kotimaisten ruoankäytön edistämisen julkisissa hankinnoissa. […]
1 tapahtuma,
Versoista voimaa Turussa
Versoista voimaa Turussa
Versot ovat ravinteikkaita, runsaasti erilaisia arvokomponentteja sisältäviä, ympärivuotisesti kasvatettavia siementaimia, joiden etuna on pieneltä pinta-alalta saatava suuri satomäärä. Versoja voidaan hyödyntää tuoretuotteena salaatin tapaan tai […]
1 tapahtuma,
Hungry for Finland – Ruokamatkailun tuotteistaminen, Etelä-Karjala
Hungry for Finland – Ruokamatkailun tuotteistaminen, Etelä-Karjala
Yhdessä tekoja! Ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua! Miksi ihmeessä Suomen ruokamatkailun kehittämistä? Matkailija syö ja juo useita kertoja päivässä. Positiiviset, odotukset ylittävät kokemukset, […]
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
2 tapahtumat,
Aamiaistuotteen kehittämispäivä Porvoossa
Aamiaistuotteen kehittämispäivä Porvoossa
Lomalaidun vastaa valtakunnallisesta ruokamatkailun kehittämisestä ja edistämisestä osana Ruokavienti Kasvuun-hanketta. Päätavoitteena on parantaa maaseudun matkailuyritysten ruokapalvelujen myyntiä ja kannattavuutta sekä kehittää yhteistyötä alan toimijoiden kesken. Lomalaidun […]
Kotimaiset kasviproteiinit ammattikeittiössä -tilaisuus Loimaalla
Kotimaiset kasviproteiinit ammattikeittiössä -tilaisuus Loimaalla
Kotimaisten kasviproteiinien viljely ja niiden saatavuus ammattikeittiöiden käyttöön on merkittävästi lisääntynyt. Monipuolisella ja osaavalla kasvisproteiinien käytöllä ja kotimaisten raaka-aineiden tuoteinnovaatioilla monipuolistetaan, uudistetaan ja varmistetaan ravitsemuksellisesti […]
2 tapahtumat,
Uutta kotimaisista kasviproteiineista, Helsinki
Uutta kotimaisista kasviproteiineista, Helsinki
Euroopan kasviproteiinituotteiden markkinat ovat kasvussa. Kasvipohjaisten tuotteiden suosiota tukevat osaltaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja terveyteen sekä ekologisuuteen ja vastuulliseen kuluttamiseen liittyvät vahvat trendit. Ruokavalioiden ympäristövaikutukset kiinnostavat […]
Potkua ruoka-alan yritysten kehittämiseen! Pieksämäellä
Potkua ruoka-alan yritysten kehittämiseen! Pieksämäellä
Miten Etelä-Savo voisi erottua muista edukseen ruoka-alalla sekä ruokaa ja matkailua yhdistämällä? Maaseudun yritysrahoitus on myös alan yritysten ulottuvilla. Tule kuulemaan mitä yrityksille on tarjolla rahoitus- […]
3 tapahtumat,
TäsmäViljely -foorumi Salossa
TäsmäViljely -foorumi Salossa
Täsmäviljelyteknologiasta voi hyötyä koko kotimainen elintarvikeala. Seminaari tarjoaa tietoa ja uusia avauksia esimerkiksi resurssitehokkaaseen viljelyyn, hiilen sidontaan, turvalliseen ruokaan ja kyberturvallisuuteen. Foorumi on samalla myös […]
Euroja viennistä ja erikoiskasveista -viljelijäseminaari Hämeenlinnassa
Euroja viennistä ja erikoiskasveista -viljelijäseminaari Hämeenlinnassa
Kannattaako perusviljaa viljellä 2 euron tuntipalkalla vai saada parempaa kannattavuutta viennillä ja erikoiskasveilla? Onko tulevaisuus hömppäheinässä vai lisäarvotuotteissa? Tervetuloa kuulemaan, miten viljelijät ja elintarvikeyritykset voivat […]
Potkua ruoka-alan yritysten kehittämiseen! Mikkelissä
Potkua ruoka-alan yritysten kehittämiseen! Mikkelissä
Miten Etelä-Savo voisi erottua muista edukseen ruoka-alalla sekä ruokaa ja matkailua yhdistämällä? Maaseudun yritysrahoitus on myös alan yritysten ulottuvilla. Tule kuulemaan mitä yrityksille on tarjolla rahoitus- […]
1 tapahtuma,
Hunajan ja mehiläistuotteiden vientiseminaari Helsingissä
Hunajan ja mehiläistuotteiden vientiseminaari Helsingissä
More than honey- hankkeen koulutuksia keväällä 2020 6.3. klo 12-18. Hunajan ja mehiläistuotteiden vientiseminaari, Perhon Malmin toimipiste, Helsinki 7.3. klo 9-14. Mehiläismyrkyn kerääminen ja käyttäminen, […]
1 tapahtuma,
Mehiläismyrkyn kerääminen ja käyttäminen, Helsinki
Mehiläismyrkyn kerääminen ja käyttäminen, Helsinki
More than honey- hankkeen koulutuksia keväällä 2020 6.3. klo 12-18. Hunajan ja mehiläistuotteiden vientiseminaari, Perhon Malmin toimipiste, Helsinki 7.3. klo 9-14. Mehiläismyrkyn kerääminen ja käyttäminen, […]
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
2 tapahtumat,
Gastro 2020 Helsingissä
Merkittäviä makuja ammattilaisille lupaa Gastro Helsinki, joka kokoaa maaliskuussa 2020 hotelli ja ravintola-alan ammattilaiset yhteen. Suomen ainoa koko horeca-alan tavoittava tapahtuma Gastro Helsinki esittelee alan […]
Uskalla hinnoitella oikein! Våga ta betalt! 11.3. Paraisissa
Uskalla hinnoitella oikein! Våga ta betalt! 11.3. Paraisissa
Miten hinnoitella tuotteet ja palvelut oikein ja helpoiten saada asiakkailta rahat tilille? Yhä useampi asiakas maksaa pankkikortilla tai mobiililla mutta myös käteistä pyörii vielä kassoissa. […]
2 tapahtumat,
Euroja viennistä ja erikoiskasveista -viljelijäseminaari Kokemäellä
Euroja viennistä ja erikoiskasveista -viljelijäseminaari Kokemäellä
Kannattaako perusviljaa viljellä 2 euron tuntipalkalla vai saada parempaa kannattavuutta viennillä ja erikoiskasveilla? Onko tulevaisuus hömppäheinässä vai lisäarvotuotteissa? Tervetuloa kuulemaan, miten viljelijät ja elintarvikeyritykset voivat […]
1 tapahtuma,
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
1 tapahtuma,
Huomisen reilu ruoka, Helsinki
Huomisen reilu ruoka, Helsinki
Nyt puhutaan ruuasta ja ilmastosta. Kaikille avoin keskustelutilaisuus Helsingin keskustakirjasto Oodin Maijansalissa Maanantaina 16.3.2020 klo 14.00–16.00 Järjestäjänä Aktivistimummot yhdessä Just food - Reilu ruokamurros -hankkeen […]
2 tapahtumat,
Lisäarvoa palkokasveilla -seminaari Helsingissä
Lisäarvoa palkokasveilla -seminaari Helsingissä
Siirretty syksyyn - seuraa järjestäjän nettisivuja! Maaliskuussa järjestetään kansainvälinen palkokasviseminaari Helsingissä. Palkoviljat inspiroivat jalostajia kehittämään uusia palkokasvielintarvikkeita ja rehuratkaisuja. Arvopotentiaalin kokonaisvaltainen hyödyntäminen ja laajentaminen herättävät […]
Marja- ja kasvisalan laatuosaaminen: lainsäädäntö, elintarvikevalvonta ja Luomu2020, Joensuu
Marja- ja kasvisalan laatuosaaminen: lainsäädäntö, elintarvikevalvonta ja Luomu2020, Joensuu
Tämä on osa ELLI-hankkeen laatuosaamisen, tuotantotoiminnan osaamisen ja jatkojalostustoiminnan osaamisen koulutusohjelmia. Koulutuksiin voi osallistua vain yhteen tai useampaan. Tarkista tarkempi sisältö ja aikataulu hankkeen sivuilta: […]
3 tapahtumat,
Marja- ja kasvisalan laatuosaaminen: lainsäädäntö, elintarvikevalvonta ja Luomu2020, Kitee
Marja- ja kasvisalan laatuosaaminen: lainsäädäntö, elintarvikevalvonta ja Luomu2020, Kitee
Tilaisuus järjestetään etäyhteydellä! Tämä on osa ELLI-hankkeen laatuosaamisen, tuotantotoiminnan osaamisen ja jatkojalostustoiminnan osaamisen koulutusohjelmia. Koulutuksiin voi osallistua vain yhteen tai useampaan. Tarkista tarkempi sisältö ja […]
Luonnontuotteiden mahdollisuudet Hauholla
Luonnontuotteiden mahdollisuudet Hauholla
Tilaisuus peruttu! Metsien monipuolinen hyödyntäminen kiinnostaa suomalaisia. Tule kuulemaan ja keskustelemaan eri toimijoiden kanssa, miten juuri sinä voisit löytää uusia tapoja hyödyntää metsää. Tutustu ohjelmaan […]
Elintarvikealan viennin- ja kansainvälistymistoimijoiden verkostotapaaminen Helsingissä
Elintarvikealan viennin- ja kansainvälistymistoimijoiden verkostotapaaminen Helsingissä
Tilaisuus järjestetään etäkokouksena! Ruokasektorin valtakunnallisen koordinaation toteuttama Elintarvikealan viennin- ja kansainvälistymistoimijoiden verkostotapaaminen on 18.3.2020 Business Finlandin tiloissa, Helsingissä klo 12.30 - 15.30. Tällä kertaa kokoontumisessa […]
3 tapahtumat,
Luonnontuotealan laatuosaaminen: lainsäädäntö, elintarvikevalvonta ja Luomu2020, Joensuu
Luonnontuotealan laatuosaaminen: lainsäädäntö, elintarvikevalvonta ja Luomu2020, Joensuu
Tilaisuus toteutetaan etäyhteyden kautta! Tämä on osa ELLI-hankkeen laatuosaamisen, tuotantotoiminnan osaamisen ja jatkojalostustoiminnan osaamisen koulutusohjelmia. Koulutuksiin voi osallistua vain yhteen tai useampaan. Tarkista tarkempi sisältö […]
Lähituotteilla makua lautaselle
Lähituotteilla makua lautaselle
Tilaisuus on siirretty syksyyn! Lähituotteilla makua lautasele on koko ruokaketjun toimijoiden kohtaamistapahtuma. Tapahtuma on suunnattu alkutuottajille, jatkojalostajille, elintarviketeollisuuden toimijoille, julkiselle sektorille, ravintoloille sekä alan kehittäjille. […]
Villiyrttituotteita myynnissä, mitä minun pitäisi tietää? Vad borde jag veta för att sälja produkter som innehåller vilda örter? 19.3. Paraisissa
Villiyrttituotteita myynnissä, mitä minun pitäisi tietää? Vad borde jag veta för att sälja produkter som innehåller vilda örter? 19.3. Paraisissa
Tilaisuus siirretään syksylle! Käytätkö asiakkaille myytävässä ruoanlaitossa tai leivonnassa villiyrttejä, tai valmistatko villiyrttejä sisältäviä tuotteita myyntiin? Mitä yrttejä saakaan myydä? Mitä jokamiehenoikeden turvin saa kerätä? […]
1 tapahtuma,
Yhteistyö mehiläisrotujen kasvattamisessa ja jalostamisessa – Puhdasparitustarhat, Asikkala, siirretään
Yhteistyö mehiläisrotujen kasvattamisessa ja jalostamisessa – Puhdasparitustarhat, Asikkala, siirretään
Tilaisuus on siirretty myöhempään ajankohtaan! More than honey- hankkeen koulutuksia keväällä 2020 6.3. klo 12-18. Hunajan ja mehiläistuotteiden vientiseminaari, Perhon Malmin toimipiste, Helsinki 7.3. klo […]
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
2 tapahtumat,
Miten brändään? -työpaja Oulussa, siirretään
Miten brändään? -työpaja Oulussa, siirretään
Tapahtuma siirretty toiseen ajankohtaan! Kaipaatko työkaluja maatilasi ja tuotteesi brändäykseen? Tule keskustelemaan ja työstämään yrityksesi tilannetta designkonsultti Riikka Salokanteleen ohjaamana. Ota halutessasi oma tuotepakkaus mukaan! […]
Hunajan ja mehiläistuotteiden vienti-info Joensuussa, etäyhteydellä
Hunajan ja mehiläistuotteiden vienti-info Joensuussa, etäyhteydellä
Tilaisuus toteutetaan etäyhteydellä! Tämä on osa ELLI-hankkeen laatuosaamisen, tuotantotoiminnan osaamisen ja jatkojalostustoiminnan osaamisen koulutusohjelmia. Koulutuksiin voi osallistua vain yhteen tai useampaan. Tarkista tarkempi sisältö ja […]
0 tapahtumat,
2 tapahtumat,
Luomufoorumi, etäyhteydellä
Vuoden 2020 Luomufoorumi järjestetään etänä, seminaari YouTubessa ja hanketoteuttajien työpaja Teams -alustalla. Ajankohta on edelleen 25.-26.3.2020, mutta paikkana on nyt koko maailma. Tervetuloa osallistumaan Luomufoorumiin […]
Valtakunnallinen maaseutumatkailuyrittäjien ja -kehittäjien seminaari Kajaanissa, peruttu
Tilaisuus peruttu! Seminaariohjelmassa esille nousevat ruokamatkailu, kulttuuri sekä ympäröivä luonto ja näiden merkitys koko matkailualalle. Luvassa on innostavia yrittäjäpuheenvuoroja, mielenkiintoisia retkikohteita, tunnelmallinen iltatilaisuus sekä elämyksellinen […]
7 tapahtumat,
Elintarvikeviennin työpaja Hämeessä, peruttu
Elintarvikeviennin työpaja Hämeessä, peruttu
Tilaisuus peruttu! https://kasvuahameessa.fi/kasva-ja-kansainvalisty/
Aistinvaraisen arvioinnin käytännöt Turussa (osa 1)
Aistinvaraisen arvioinnin käytännöt Turussa (osa 1)
AISTILA® -valmennukset moniaistisessa innovaatioympäristössä Aistikattilassa. Kaksiosainen koulutuskokonaisuus, joka antaa yrityksesi arvioinneista vastaavalle perusymmärryksen aistinvaraisen arvioinnin käytännöistä, menetelmistä sekä itsestään aistijana. Osa 1. Aistinvaraisen arvioinnin käytännöt […]
Nordic Food for Sustainability and Well-being, Turku, cancelled
Nordic Food for Sustainability and Well-being, Turku, cancelled
The seminar has been cancelled! Welcome to the Nordic Food for Sustainability and Well-Being seminar on March 26, 2020 in the Presidentti auditorium at the […]
Agroekologisten symbioosien Suomi, Hyvinkää, etäyhteydellä
Agroekologisten symbioosien Suomi, Hyvinkää, etäyhteydellä
Tilaisuus on siirretty verkkoon - tutustu tarkemmin ja ilmoittaudu! Agroekologisten symbioosien verkostot -hankkeen tulosseminaari järjestetään 26.3.2020 klo 11 - 16 Knehtilän tilalla Hyvinkäällä. Tervetuloa kuulemaan […]
2 tapahtumat,
Kotona Kotimaista -päivä
Kotona Kotimaista -päivä
Kotona Kotimaista -hanke on vapaaehtoisvoimin tehty projekti, jonka tarkoituksena on auttaa kotimaisia yrityksiä toimialasta ja sijainnista riippumatta. Olemme pystyttäneet verkkosivun www.kotonakotimaista.fi, jonne kuka tahansa voi […]
1 tapahtuma,
Pienjuustolamessut Sastamalassa, siirretään
Pienjuustolamessut Sastamalassa, siirretään
Tilaisuus järjestetään myöhemmin - seuraa nettisivuja! Tervetuloa ensimmäisille pienjuustolamessuille Sastamalan Häijääseen! Messuilla pääset tutustumaan lähialueiden pienjuustoloiden tarjontaan ja tekijöihin. Maista makupaloja ja ainutlaatuisia suomalaisia artesaanijuustoja. […]
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
3 tapahtumat,
Ikääntyneiden uusi ruokasuositus julkaistaan Helsingissä, etäyhteydellä
Ikääntyneiden uusi ruokasuositus julkaistaan Helsingissä, etäyhteydellä
Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos järjestävät yhdessä Vireyttä seniorivuosiin – ikääntyneiden ruokasuosituksen julkistamistilaisuuden Aika: Tiistaina 31.3. klo 9:00 – 11:30 Paikka: Tieteiden talo, […]
Lisää papuja peltoon, Tampere, peruttu
Lisää papuja peltoon, Tampere, peruttu
Päivitettyä tietoa palkokasvien viljelyn hyödyistä ja tulevaisuuden mahdollisuuksista 31.3.2020 klo 9.30-16.00 Ahlmanin koulu, Selinin sali Osoite: Hallilantie 24, 33820 Tampere Ohjelma 9:30 Tervetuloa, Hanna Mattila, […]
Kohti kestävämpiä julkisia ruokapalveluita -tapahtuma, peruttu
Kohti kestävämpiä julkisia ruokapalveluita -tapahtuma, peruttu
Tilaisuus peruttu - seuraa nettisivuja! Innovatiivisia strategioita julkisille ruokapalveluille: Kestävyystyökalu Itämeren alueelle (StratKIT) - hanke järjestää avoimen keskustelutilaisuuden Tiedekulmassa maaliskuussa. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan ruokapalveluiden […]
0 tapahtumat,
4 tapahtumat,
Lähiruoka ja Luomumessut netissä
Suomen Pientuottajatukku, ProLocalis ja Suomen kotitila järjestää netissä lähiruoka- ja luomumessut 2.-5.4. Voit tutustua näytteilleasettajiin, tehdä ostoksia messujen aikana kotisohvaltasi sekä hyödyntää messutarjoukset verkkokaupan kautta. […]
Jatkojalostustoiminnan osaaminen, etäyhteydellä
Jatkojalostustoiminnan osaaminen, etäyhteydellä
Tilaisuus järjestetään etäyhteydellä! Alkutuotannon jatkojalostusmenetelmät, jatkojalostuksen koneet, laitteet ja välineet. Teemoina: tilamaito, kasvistuotanto ja tilateurastamo. Tämä on osa ELLI-hankkeen laatuosaamisen, tuotantotoiminnan osaamisen ja jatkojalostustoiminnan osaamisen […]
Aistinvaraisen arvioinnin käytännöt Turussa (osa 2)
Aistinvaraisen arvioinnin käytännöt Turussa (osa 2)
AISTILA® -valmennukset moniaistisessa innovaatioympäristössä Aistikattilassa. Kaksiosainen koulutuskokonaisuus, joka antaa yrityksesi arvioinneista vastaavalle perusymmärryksen aistinvaraisen arvioinnin käytännöistä, menetelmistä sekä itsestään aistijana. Osa 1. Aistinvaraisen arvioinnin käytännöt […]
Työpaja: Onnistu marja- ja hedelmätuotteiden maustamisessa / Workshop: Lyckas med smaksättningen av bär- och fruktprodukter, Naantali, peruttu
Työpaja: Onnistu marja- ja hedelmätuotteiden maustamisessa / Workshop: Lyckas med smaksättningen av bär- och fruktprodukter, Naantali, peruttu
Tilaisuus peruutettu! Glögin ja juomien sensoriikan asiantuntijan, sommelieri Leena Janssonin jakamilla konkreettisilla neuvoilla onnistut nostamaan tuotteesi uusiin ulottuvuuksiin. Saamme tietää miten eri maut vaikuttavat toisiinsa […]
3 tapahtumat,
Ilmastoystävällisiä kalainnovaatioita ja liiketoimintamahdollisuuksia, Espoo, siirretään
Ilmastoystävällisiä kalainnovaatioita ja liiketoimintamahdollisuuksia, Espoo, siirretään
Tilaisuus siirretty myöhempään ajankohtaan! Kotimaisen kalan uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja ilmastoystävällisiä innovaatioita käsittelevä tilaisuus järjestetään perjantaina 3.4.2020 VTT:n tiloissa Espoossa. Laita päivä talteen! Alla esimakua tilaisuuden […]
Siitepölyn, pergan, propoliksen ja kuhnuritoukkien käsitteleminen käytännössä, Lapua, siirretään
Siitepölyn, pergan, propoliksen ja kuhnuritoukkien käsitteleminen käytännössä, Lapua, siirretään
Tilaisuus siirretty myöhempään ajankohtaan! More than honey- hankkeen koulutuksia keväällä 2020 6.3. klo 12-18. Hunajan ja mehiläistuotteiden vientiseminaari, Perhon Malmin toimipiste, Helsinki 7.3. klo 9-14. […]
3 tapahtumat,
Kevään korvalla – Herkkuja ja hepeneitä Elimäellä, peruttu
Kevään korvalla – Herkkuja ja hepeneitä Elimäellä, peruttu
Tilaisuus peruttu! Lähiruokaa moneen makuun sekä kädentaidon tuotteita. Pihalla mm. tuoretta lihaa suoraan tuottajilta, rokkatykki ja palvipossua mukaan tai paikalla nautittavaksi. Sisällä lisää herkkuja ja […]
Siitepölyn, pergan, propoliksen ja kuhnuritoukkien käsitteleminen käytännössä, Iisalmi, siirretään
Siitepölyn, pergan, propoliksen ja kuhnuritoukkien käsitteleminen käytännössä, Iisalmi, siirretään
Tilaisuus on siirretty myöhempään ajankohtaan! More than honey- hankkeen koulutuksia keväällä 2020 6.3. klo 12-18. Hunajan ja mehiläistuotteiden vientiseminaari, Perhon Malmin toimipiste, Helsinki 7.3. klo […]