Hävikkiviikko
Hävikkiviikko 13.-19.9.2021 haluaa nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä. Ruokahävikkiä syntyy ruokaketjun kaikissa vaiheissa, mutta kaikkein eniten kotitalouksissa. Hävikkiviikko pyrkii vaikuttamaan etenkin kuluttajiin, […]
Kuntamarkkinoilla ruoka-asiaa
Kuntamarkkinat järjestetään tänä vuonna 15.-16.9. ja seminaareihin sekä tietoiskuihin voi osallistua etäyhteydellä. Ruokateemaan liittyvää ohjelmaa on mm. Perfect Match ruokapalveluihin – omavalmistus, in-house vai yksityinen? […]
Hungry for Finland! – Ruokamatkailun parhaat 2021
Tämän vuoden Ruokamatkailukilpailun voittajat julkistetaan 16.9.2021. Kokoontumisrajoitusten takia H4F ohjelma toteutetaan vain palkintojenjaon osalta online. Eväitä yhteistyöhön kokonaisuus siirtyy myöhempään ajankohtaan, esim. MATKA2022 messujen Matkatieto-ohjelmaan […]
Pelisääntöjä lapsille suunnattujen epäterveellisten elintarvikkeiden markkinointiin
Epäterveellisten elintarvikkeiden markkinointi lapsille (EPELI) on valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan (VN TEAS) hanke. Monitieteisessä tutkimushankkeessa on mukana ravitsemustieteen, markkinoinnin ja kulutustutkimuksen sekä juridiikan tutkimusosaamista. Tutkimustahot […]
Ruokahävikki: kuluttajakäyttäytymisen muutoksen esteet ja ajurit – uuden selvityksen julkaisutilaisuus
Tervetuloa Hävikkifoorumi-hankkeen tilaisuuteen kuulemaan Luonnonvarakeskuksen ja Valintamuotoilijoiden toteuttaman uunituoreen ruokahävikkiselvityksen keskeiset tulokset! Miksi pysyvää muutosta ei synny kuluttajien käyttäytymisessä? Mitkä tekijät kuluttajien asenteissa ja motivaatiossa […]
Kohti hiilineutraalia ravintolaa -yhteistyöwebinaari
Miten ravintola voi edetä kohti hiilineutraaliutta? Mission Zero Foodprint järjestää yhdessä Clonetin, Hukka AI:n ja CO2Eston kanssa hävikkiviikolla yhteistyöwebinaarin, jossa esitellään hankkeen kokeiluissa kehitettyjä ratkaisuja […]