- Tämä tapahtuma on mennyt.
Webinaari: Koronarahoitus maatilakytkentäisille, maataloustuotteita jalostaville ja alkutuotannon yrityksille
2.6.2020 @ 10:00 - 11:00
Maaseudun yritysten ja alkutuotannon väliaikainen tuki on tarkoitettu koronaviruspandemian aiheuttamiin talousvaikeuksiin eikä se edellytä kehittämistoimenpiteitä yritykseltä. Tuen määrä on 5000–10 000 euroa ja päätöksen avustuksesta tekee ELY-keskus.
Tiistaina 2.6.2020 klo 10.00 – 11
järjestettävässä webinaarissa avataan näiden kahden väliaikaisen tuen eroja ja kerrotaan, millaiset yritykset voivat tukea hakea, millaiset menot ovat hyväksyttäviä sekä mitä hakemusta tehdessä kannattaa huomioida.
Webinaarissa asioista kertovat Reijo Martikainen, Ruokavirasto ja Antti Unnaslahti, maa- ja metsätalousministeriö.
Ilmoittaudu webinaariin 1.6. klo 13 mennessä: http://ty.fi/koronarahoitus-webinaari
Webinaari toteutetaan Zoom-yhteydellä ja ilmoittautuneille lähetetään linkki etukäteen. Webinaari myös tallennetaan ja siitä julkaistaan videotallenne.
Mitkä tahoja tämä koskee?
Maaseudun yritysten väliaikaista tukea voivat hakea yritykset, jotka toimivat samalla y-tunnuksella maatilan kanssa ja harjoittavat muuta yritystoimintaa kuin maataloutta, metsätaloutta tai kalataloutta. Tukea voivat hakea myös maataloustuotteiden jalostusta ja myyntiä harjoittavat alle 10 henkilöä työllistävät yritykset. Maataloustuotteita ovat esimerkiksi meijerituotteet, myllytuotteet, teurastamotuotteet ja lihavalmisteet, vihannekset, kasvikset, marjat ja sienet sekä näistä valmistetut tuotteet, rehut ja lemmikkieläinten ruoka.
Alkutuotannon väliaikaista tukea voivat hakea esimerkiksi erikoistuneet maatilat, porotilat ja puutarhatilat, jotka myyvät tuotteitaan suoraan ravintoloille tai muille ostajille ja joiden tuotteiden menekki on pysähtynyt tai merkittävästi pienentynyt koronakriisin vuoksi.
Lisätietoja tähän liittyen Ruokaviraston sivuilla:
Lisätiedot tuesta ja sen hakemisesta: www.ruokavirasto.fi/koronarahoitus
Kysymyksiä ja vastauksia alkutuotannon väliaikaisesta tuesta
Webinaarin toteuttaa valtakunnallinen Ruokasektorin koordinaatiohanke yhteistyössä Ruokaviraston ja maa- ja metsätalousministeriön kanssa.