- Tämä tapahtuma on mennyt.
Uusia makuja yrteistä, Pohjois-Pohjanmaa
7.6.2021 @ 13:00 - 18:00
Tutustumismatka yrttien saloihin – luonnonantimia keväästä syksyyn!
Perehdymme villiyrttien ja yrttien käyttöön ja mahdollisuuksiin ammattikeittiöissä. Tavoitteena on löytää uusia makuja ruokalistalle hyödyntäen paikallisia raaka-aineita. Yrttialan yrittäjä – nyt on mahdollisuus esitellä omia tuotteita ammattikeittiöille! Tuotteiden soveltuvuutta keittiöiden reseptiikkaan testataan valmistamalla yhdessä maistiaisia.
Kouluttajana toimii pitkän kokemuksen keruutuoteneuvoja Toini Kumpulainen. Työpaja on suunnattu tuottajille, elintarvikejalostajille ja ammattikeittiöiden ja ruokapalvelujen henkilökunnalle.
Tilaisuus on osallistujille maksuton. Mukaan mahtuu 10-20 osallistujaa koronatilanteesta riippuen. Noudatamme järjestelyissä ajantasaisia ohjeistuksia.
Alustava ohjelma (muutokset mahdollisia) 7.6. klo 13-18
Paikka: Valtarin koulun kotitalousluokka, Koulutie 2, Ii
13.00 Tervetuloa ja Ruokeva-hankkeen kuulumiset, projektipäällikkö Soila Hiltunen, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Oulu ry
13.15 Yrttialan yrityksien terveiset ja maistiaiset
13.45 Villiyrtit ammattikeittiössä, keruutuoteneuvoja Toini Kumpulainen
14.30 Reseptitestaukset
16.00 Yhdessä maisteleminen ja arviointi
17.00 Meidän tahtotila: olisiko meillä mahdollisuus käyttää villiyrttejä ja
lisätä yrttien käyttöä?
18.00 Päivän päätös
Ilmoittaudu mukaan viim. ma 24.5.2021: ilmoittautumislinkki
Tilaisuuden järjestää: Ruokeva – ruokaa kestävästi ja vastuullisesti -hanke/ ProAgria Oulu, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset