- Tämä tapahtuma on mennyt.
Turvallisia elintarvikkeita luonnontuotteista – tuotantoa ja luontoruokailuja -webinaari
19.11.2021 @ 12:30 - 14:30
Tässä webinaarissa syvennytään luonnontuotteiden turvalliseen käyttöön ja tuotantoon elintarviketoiminnassa sekä tuotteiden prosessointiin vaikuttavaan lainsäädäntöön. Webinaarissa tarkastellaan myös villiruokaan ja maastoruokailuun liittyviä riskejä ja säädöksiä.
Tilaisuus on tarkoitettu erityisesti luonnontuote-, matkailu- ja hyvinvointialan toimijoille, jotka hyödyntävät luonnon raaka-aineita elintarvike- ja/tai ohjelmapalvelutuotannossa sekä muille aiheesta kiinnostuneille.
Aika: perjantai 19.11.2021 klo 12.30–14.30
Paikka: Microsoft Teams
Osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä asiantuntijoille etukäteen maanantaihin 15.11. klo 15.00 mennessä ilmoittautumisen yhteydessä.
Ohjelma
Klo 12.30 Webinaarin avaus, Aini Ojala, Lapin koulutuskeskus REDU
Klo 12.35 Luonnonvaraisten kasvien käyttö elintarvikkeissa, Juho Haveri-Heikkilä, Lapin ammattikorkeakoulu
klo 12.55 Luonnontuotteiden prosessointi – elintarvikelainsäädännön tilavaatimukset, Petri Muje, Lapin ammattikorkeakoulu ja terveystarkastaja
Antero Juvani, Rovakaaren ympäristöterveydenhuolto
klo 13.25 Biolaboratorion esittely, Petri Muje
klo 13.30 Tauko
klo 13.40 Yrittäjän puheenvuoro
Klo 13.55 Villiruoan ja maastoruokailun lainsäädäntö ja riskit – Ruokaviraston asiantuntija
Klo 14.25 Keskustelua ja kysymyksiä päivän aiheista
Klo 14.30 Webinaarin yhteenveto ja lopetus, Petri Muje
Ilmoittautuminen 18.11.2021 klo 12.00 mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/548F37B69225B13F
Webinaarin Teams-linkki lähetetään ilmoittautuneille torstaina 18.11. iltapäivällä. Tilaisuus nauhoitetaan ja tallenne on nähtävillä jälkikäteen hankkeen YouTube-kanavalla.
Lisätietoa: Petri Muje, Lapin ammattikorkeakoulu, petri.muje@lapinamk.fi
Webinaari on osallistujille maksuton.
Webinaarin järjestää Lappi Luxus – palveluja ja tuotteita lappilaiseen hyvinvointimatkailuun -hanke.