Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Suomalainen ruoka maailmalle – tule mukaan rakentamaan ruokatulevaisuutta, Lahti

to 13. marraskuun @ 09:00 - 11:30

Lahden Tiedepäivässä 13.11.2025 klo 9-10.30 keskitytään tänä vuonna ruokaan ja sen vientiin. Tapahtuman avaa klo 9.00 Helsingin yliopiston emeritusprofessori Juha Helenius puheenvuorollaan ”Fossiilitalouden jälkeinen kestävä ruokajärjestelmä” (Mukkulankatu 19, auditorio, Lahti). Kommenttipuheenvuoron pitää Valion tutkimus- ja kehitysjohtaja Harri Kallioinen.

Missä? Mukkulankatu 19, Lahti

Kaikille avoimen luennon jälkeen jatketaan elintarvikealan yrityksille ja sidosryhmille tarkoitetun ruokasession parissa:

 Suomi-ruokaa maailmalle klo 10.30 alkaen

Tule ruokasessioon ja kuule, miten Helsingin yliopisto (HY) ja LAB-ammattikorkeakoulu  tukevat suomalaisen ruoan vientiä koulutuksen, tutkimuksen ja yritysyhteistyön avulla. Paikka: Food Pilot Plant, Showroom, Mukkulankatu 19, 2. kerros:

  • klo 10.30 Uusi maisteriohjelma ruokaviennin tueksi – Janna Pietikäinen, HY
  • klo 10.40 Biomateriaalit ja elintarviketeknologia – Antti Knaapila, LAB

Tietoiskujen jälkeen voit verkostoitua, esittää kehitystarpeita ja vaikuttaa tuleviin koulutusratkaisuihin. Tarjolla on myös opastettu kierros LABin Food Pilot Plant -tuotekehitysympäristöön sekä esittely TKI-palvelujen digikartasta. Nämä tarjoaa FinFoodNet – Suomalaiset Innokaupungit ja alueet vauhdittamassa ruokaratkaisujen vientiä -hanke.

Luvassa kahvitarjoilu – tervetuloa! Tehdään yhdessä Suomi-ruoasta vientimenestys. Osallistujamäärä on rajattu, ilmoittaudu alta pian.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja

Tiedot

  • Päivämäärä: to 13. marraskuun
  • Aika:
    09:00 - 11:30