- Tämä tapahtuma on mennyt.
Suomalainen ruoka maailmalle – tule mukaan rakentamaan ruokatulevaisuutta, Lahti
Lahden Tiedepäivässä 13.11.2025 klo 9-10.30 keskitytään tänä vuonna ruokaan ja sen vientiin. Tapahtuman avaa klo 9.00 Helsingin yliopiston emeritusprofessori Juha Helenius puheenvuorollaan ”Fossiilitalouden jälkeinen kestävä ruokajärjestelmä” (Mukkulankatu 19, auditorio, Lahti). Kommenttipuheenvuoron pitää Valion tutkimus- ja kehitysjohtaja Harri Kallioinen.
Missä? Mukkulankatu 19, Lahti
Kaikille avoimen luennon jälkeen jatketaan elintarvikealan yrityksille ja sidosryhmille tarkoitetun ruokasession parissa:
Suomi-ruokaa maailmalle klo 10.30 alkaen
Tule ruokasessioon ja kuule, miten Helsingin yliopisto (HY) ja LAB-ammattikorkeakoulu tukevat suomalaisen ruoan vientiä koulutuksen, tutkimuksen ja yritysyhteistyön avulla. Paikka: Food Pilot Plant, Showroom, Mukkulankatu 19, 2. kerros:
- klo 10.30 Uusi maisteriohjelma ruokaviennin tueksi – Janna Pietikäinen, HY
- klo 10.40 Biomateriaalit ja elintarviketeknologia – Antti Knaapila, LAB
Tietoiskujen jälkeen voit verkostoitua, esittää kehitystarpeita ja vaikuttaa tuleviin koulutusratkaisuihin. Tarjolla on myös opastettu kierros LABin Food Pilot Plant -tuotekehitysympäristöön sekä esittely TKI-palvelujen digikartasta. Nämä tarjoaa FinFoodNet – Suomalaiset Innokaupungit ja alueet vauhdittamassa ruokaratkaisujen vientiä -hanke.
Luvassa kahvitarjoilu – tervetuloa! Tehdään yhdessä Suomi-ruoasta vientimenestys. Osallistujamäärä on rajattu, ilmoittaudu alta pian.