- Tämä tapahtuma on mennyt.
Ruokaviraston 2021 Tiedepäivä
16.11.2021 @ 12:00 - 16:00
Ruokaviraston kaikille avoimessa tiedepäivässä on tilaisuus tutustua Ruokaviraston ajankohtaisiin, terveyttä käsitteleviin tutkimuksiin. Päivän teemana on yhteinen terveys eli ruoan turvallisuus sekä kasvien ja eläinten terveys. Merkitse siis tiedepäivä jo kalenteriisi ja tule kuulolle 16.11. klo 12–16. Tiedepäivä järjestetään Teams-yhteydellä.
Tiedepäivän ohjelma
12.00–12.10 Tervetuloa, tutkimusjohtaja Liisa Maunuksela
12.10–13.10 Turvallinen ja terveellinen ruoka, tutkimusjohtaja Liisa Maunuksela
Ruoan esihistoria – viljelyn alkaminen, erikoistutkija Maria Kaislaniemi
Kun analytiikan tarkkuus ei auta – elintarvikkeiden transrasvan alkuperän arviointi EU:ssa, erikoistutkija Tiina Ritvanen
Palkokasvit tutkimuksen kohteena Ruokavirastossa, erikoistutkija Johanna Santala
Ravitsemus- ja ruokasuositusten laatiminen – yhteispohjoismaiset ja kansalliset suositukset, valtion ravitsemusneuvottelukunnan pääsihteeri Arja Lyytikäinen
13.20–13.40 Kahvitauko
13.40–14.40 Yhteinen terveytemme – yhteiset riskimme, tutkimusprofessori Annamari Heikinheimo
Nostoja eläimistä ja elintarvikkeista eristettyjen bakteerien resistenssiseurannasta, erikoistutkijat Suvi Nykäsenoja ja Satu Olkkola
Kalaherkkujen zoonoottiset madot, tutkimusprofessori Antti Oksanen
Tiedon hyödyntäminen tieteellisessä riskinarvioinnissa, tutkija Kirsi-Maarit Siekkinen
Keskustelua ja jaloittelutauko
15.00–16.00 Yhteinen terveytemme – taudit uhkana, tutkimusprofessori Antti Oksanen
Kryptosporidien molekulaarinen karakterisointi, tutkija Tuulia Enbom
Siipikarjan kolibasillloosirokotukset, tutkija Mia Biström
Tiedolla tehokkaaseen salmonellatorjuntaan, ylitarkastaja Tanja Lähteinen
16.00 keskustelua ja tiedepäivän päätös
Tervetuloa mukaan!