- Tämä tapahtuma on mennyt.
Ruoka maakuvan, brändin ja matkailun kärkenä – verkostoitumispäivä Mikkelissä
Valtakunnallinen Ruokasektorin koordinaatiohanke järjestää ruoka-alan kehittäjille verkostoitumistapahtuman, jossa keskitytään ruokamaakuvan, brändäyksen ja ruokamatkailun näkökulmiin.
Aamupäivällä perehdytään Suomen ruokamaakuvaan sekä erilaisten brändien ja laatumerkkien tuomaan lisäarvoon ruoalle ja ruokamatkailulle. Iltapäivällä on työpajoja, joissa keskitytään tarkemmin muun muassa siihen
- miten EU-laatumerkkien tuomaa lisäarvoa voitaisiin hyödyntää paremmin,
- miten erilaisista ruokaan liittyvistä brändeistä saadaan kaikki hyöty irti ja löytyykö luontevia kytkentöjä niiden välillä
- millaisin keinoin ruoka ja matkailu saadaan tiiviisti kytkettyä toisiinsa?
Aika: 4.12. klo 10 – 15.30
Paikka: Xamk, Patteristonkatu 3, A-rakennus, Mikkeli
Tilaisuus on maksuton (lounas omakustanteinen)
Ohjelma
10.00 – 10.30 kahvitarjoilu
10.30 – 12.15
Millainen on Suomen ruokamaakuva? Miten voimme siihen vaikuttaa?
Keskustelemassa: Annaleena Soult maa- ja metsätalousministeriöstä sekä Hanna Heiskanen ja Annariina Kukkonen ulkoministeriöstä.
Miten alueelliset ja valtakunnalliset verkostot sekä niihin liittyvät brändit vahvistavat näkyvyyttä ja matkailua?
Paneelikeskustelussa:
Pasi Ruuskanen, Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu2026:n Arctic Food Lab -ruokaohjelma
Anni-Mari Syväniemi, Hyvää Suomesta / Ruokatieto ry
Sanna Lento-Kemppi, Artesaaniruoka AITO O ÄKTA, Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaiset
Opri Laamanen, Hungry for Finland, Haaga-Helia amk
Anu-Anette Varho, Taste Saimaa ja European Region of Gastronomy
Esimerkki ruoan ja matkailun yhdistelmästä: Okkolan mustikkakukkotyöpaja
Paula Okkola, Okkolan lomamökit
12.15 – 13 lounas Ravintola Talli, omakustanteinen lounas hintaan 13,50 €/hlö sis. alv.
13.00 – 14.45 työpajat
- kansainvälisten laatujärjestelmien luomu & EU-nimisuojamerkintöjen mahdollisuudet matkailussa
- ruokaan liittyvien brändien hyödyntäminen ja kytkennät niiden välillä
- ravintoloiden kytkeminen matkailuun ja ruokamaakuvaan
14.45 – 15.30
kahvit ja työpajojen yhteenveto sekä jatkostepeistä sopiminen
Tilaisuuden järjestää valtakunnallinen Verkostoilla voimaa yhteistyöhön – Ruokasektorin koordinaatiohanke. Lisätietoja: paivi.toyli@helsinki.fi