- Tämä tapahtuma on mennyt.
Roskakalasta ruokakauppojen rokkitähdeksi?, etäyhteyksin
27.11.2020 @ 08:30 - 10:30
Kaupallistamisen haasteet hoitokalastuksessa
Itämeri ja monet sisävedet kärsivät liiallisesta ravinnekuormituksesta. Kotimaisen kalan, kuten särjen, lahnan ja silakan syöminen on kustannustehokas keino kierrättää ravinteita pois vesistöistä. Kotimainen villikala tarjoaa terveellisen ja ympäristöystävällisen proteiininlähteen.
Miksi hoitokalastussaaliita kaadetaan edelleen kompostiin, vaikka särjen ja lahnan kysyntä on jo kasvanut? Miten hoitokalastus voidaan saada kaupallisesti kannattavaksi ja mitä kaupallistamisesta on jo opittu?
Ympäristöministeriön, Luonnonvarakeskuksen, maa- ja metsätalousministeriön sekä John Nurmisen Säätiön asiantuntijat kokoontuvat pohtimaan, miten saisimme vajaasti hyödynnetyn kalan vedestä ruokakauppojen hyllyille ja sieltä kuluttajien lautasille. Keskustelua fasilitoi John Nurmisen Säätiön projektipäällikkö Mikko Peltonen.
Virtuaalinen tilaisuus 27.11.2020 kello 8.30-10.30
Keskustele aiheesta: #särkikala
Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu 25.11. mennessä.