Resurssiviisas ruokajärjestelmä Kanta-Hämeen TKI-toiminnassa -seminaari, Hämeenlinna
Tervetuloa mukaan keskustelemaan ja kuulemaan ajankohtaisista teemoista ja tutkimustuloksista Kanta-Hämeen ruokajärjestelmän TKI-toiminnassa!
Luvassa on tuoreita tutkimustuloksia elintarvikealan sivuvirtojen arvokomponentteihin liittyvästä tutkimuksesta. Tutustumme päivän aikana myös keinoihin, joilla voidaan tunnistaa uhanalaisia raaka-aineita ja huomioida ne vastuullisessa ruoantuotannossa. Lisäksi avaamme Kanta-Hämeen uuden maakuntaohjelman keskeisiä linjauksia ja keskustelemme siitä, miten se ohjaa aluetta kohti resurssiviisasta ruokajärjestelmää. Iltapäivän työpajaosuudessa mietimme yhteistyömahdollisuuksia ja ratkaisuja ruokahävikin ja -jätteen vähentämiseksi.
Seminaari on suunnattu elintarvikealan yrityksille, TKI-toimijoille, aluekehittäjille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.
Aika: Torstai 29.1.2026 klo 9.00-14.30
Paikka: Hämeen ammattikorkeakoulu, Vankanlähde 9, 13100, Hämeenlinna (pääsisäänkäynti)
Ilmoittaudu mukaan viimeistään 21.1.2026 täyttämällä ilmoittautumislomake: https://link.webropolsurveys.com/S/8C899CCE5BD4DB42
Ohjelma:
8.30-9.00 Aamukahvit
9.00 Tilaisuuden avaus
BeFINE-verkosto vauhdittaa ruoka- ja materiaalituotannon kriisinkestävyyttä, Ville Koiste, Linnan Kehitys
Functional Bread Development Using Spent Grain and Spent Yeast, Minh Thao Ho, HAMK
Kestävät korvaajat uhanalaisille raaka-aineille. Susanna Peltonen, HAMK
11.00 Lounas (omakustanteinen)
12.00 Ruokahävikin hallinnan toimintamalleja – kokemuksia ja tuloksia Etelä-Pohjanmaalta, Vaasan yliopiston Waste insight -tiimi.
Kanta-Hämeen uusi maakuntaohjelma ohjaamassa kohti resurssiviisasta ruokajärjestelmää, Hämeen liitto
Työpaja: Yhteistyö ja ratkaisut ruokahävikin ja -jätteen vähentämiseksi
14.30 Tilaisuus päättyy
Tilaisuutta järjestävät:
- Hävikki minimiin, lisäarvo maksimiin (HÄMILIS) -hanke, HAMK
- F3 – Food, Future, Fermentation –hanke, HAMK
- Cutting Food Loss and Waste in Europe (CIBUS) -hanke, HAMK ja Hämeen liitto