Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Resurssiviisas ruokajärjestelmä Kanta-​Hämeen TKI-​toiminnassa -​seminaari, Hämeenlinna

29.1.2026 @ 09:00 - 14:30

Tervetuloa mukaan keskustelemaan ja kuulemaan ajankohtaisista teemoista ja tutkimustuloksista Kanta-Hämeen ruokajärjestelmän TKI-toiminnassa!

Luvassa on tuoreita tutkimustuloksia elintarvikealan sivuvirtojen arvokomponentteihin liittyvästä tutkimuksesta. Tutustumme päivän aikana myös keinoihin, joilla voidaan tunnistaa uhanalaisia raaka-aineita ja huomioida ne vastuullisessa ruoantuotannossa. Lisäksi avaamme Kanta-Hämeen uuden maakuntaohjelman keskeisiä linjauksia ja keskustelemme siitä, miten se ohjaa aluetta kohti resurssiviisasta ruokajärjestelmää. Iltapäivän työpajaosuudessa mietimme yhteistyömahdollisuuksia ja ratkaisuja ruokahävikin ja -jätteen vähentämiseksi.

Seminaari on suunnattu elintarvikealan yrityksille, TKI-toimijoille, aluekehittäjille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Aika: Torstai 29.1.2026 klo 9.00-14.30
Paikka: Hämeen ammattikorkeakoulu, Vankanlähde 9, 13100, Hämeenlinna (pääsisäänkäynti)

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 21.1.2026 täyttämällä ilmoittautumislomake: https://link.webropolsurveys.com/S/8C899CCE5BD4DB42

Ohjelma:

8.30-9.00   Aamukahvit

9.00        Tilaisuuden avaus

BeFINE-verkosto vauhdittaa ruoka- ja materiaalituotannon kriisinkestävyyttä, Ville Koiste, Linnan Kehitys

Functional Bread Development Using Spent Grain and Spent Yeast, Minh Thao Ho, HAMK

Kestävät korvaajat uhanalaisille raaka-aineille. Susanna Peltonen, HAMK

11.00       Lounas (omakustanteinen)

12.00       Ruokahävikin hallinnan toimintamalleja – kokemuksia ja tuloksia Etelä-Pohjanmaalta, Vaasan yliopiston Waste insight -tiimi.

Kanta-Hämeen uusi maakuntaohjelma ohjaamassa kohti resurssiviisasta ruokajärjestelmää, Hämeen liitto

Työpaja: Yhteistyö ja ratkaisut ruokahävikin ja -jätteen vähentämiseksi

14.30       Tilaisuus päättyy

Tilaisuutta järjestävät:

Siirry tapahtumasivulle!

 

Tiedot

  • Päivämäärä: 29.1.2026
  • Aika:
    09:00 - 14:30