Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Resilientti ruokajärjestelmä, webinaari

27.9.2023 @ 09:00 - 10:30

Ruoka on yksi perustarpeistamme. Ruokajärjestelmä on väistämättä muutosten edessä, jotta voimme turvata ruokahuollon niin Suomessa kuin globaalisti ja samalla vähentää ruoantuotannon ympäristövaikutuksia. Monimutkaisen ruokajärjestelmän ymmärtäminen on välttämätöntä, jotta voidaan tehdä viisaita päätöksiä ja sopeutua muutoksiin.

Resilientti ruokajärjestelmä -webinaarissa Luken tutkijat valottavat ruokajärjestelmän toimintaa ja resilienssiä sekä avaavat eri toimijoiden näkemyksiä toivotusta tulevaisuudesta.

27.9. klo 9–10.30

Ilmoittaudu webinaariin 26.9. mennessä.

Webinaari on osa Luonnonvarakeskuksen Vihreä siirtymä – käsitteistä käytäntöön -webinaarisarjaa.

Ohjelma

Avaus
Ohjelmajohtaja Meri Kallasvuo

Mitä resilienssi voi tarkoittaa?
Johtava tutkija, tutkimuspäällikkö Katriina Soini

Näkökulmia Suomen ruokaturvan kehittymiseen
Professori Jyrki Niemi

Miten ruokajärjestelmän toimintaa ja resilienssiä voidaan ymmärtää?
Tutkija Kalle Aro

Miltä ruokajärjestelmän resilienssi näyttää tulevaisuudessa maatiloilla ja asiantuntijoiden näkökulmasta?
Professori Pasi Rikkonen ja tutkija Karoliina Rimhanen

Miltä suomalaisen ruokajärjestelmän resilienssi näyttäytyy globaalissa kuvassa?
Professori Heikki Lehtonen

 

Tiedot

Päivämäärä:
27.9.2023
Aika:
09:00 - 10:30