- Tämä tapahtuma on mennyt.
Resilientti ruokajärjestelmä, webinaari
27.9.2023 @ 09:00 - 10:30
Ruoka on yksi perustarpeistamme. Ruokajärjestelmä on väistämättä muutosten edessä, jotta voimme turvata ruokahuollon niin Suomessa kuin globaalisti ja samalla vähentää ruoantuotannon ympäristövaikutuksia. Monimutkaisen ruokajärjestelmän ymmärtäminen on välttämätöntä, jotta voidaan tehdä viisaita päätöksiä ja sopeutua muutoksiin.
Resilientti ruokajärjestelmä -webinaarissa Luken tutkijat valottavat ruokajärjestelmän toimintaa ja resilienssiä sekä avaavat eri toimijoiden näkemyksiä toivotusta tulevaisuudesta.
27.9. klo 9–10.30
Ilmoittaudu webinaariin 26.9. mennessä.
Webinaari on osa Luonnonvarakeskuksen Vihreä siirtymä – käsitteistä käytäntöön -webinaarisarjaa.
Ohjelma
Avaus
Ohjelmajohtaja Meri Kallasvuo
Mitä resilienssi voi tarkoittaa?
Johtava tutkija, tutkimuspäällikkö Katriina Soini
Näkökulmia Suomen ruokaturvan kehittymiseen
Professori Jyrki Niemi
Miten ruokajärjestelmän toimintaa ja resilienssiä voidaan ymmärtää?
Tutkija Kalle Aro
Miltä ruokajärjestelmän resilienssi näyttää tulevaisuudessa maatiloilla ja asiantuntijoiden näkökulmasta?
Professori Pasi Rikkonen ja tutkija Karoliina Rimhanen
Miltä suomalaisen ruokajärjestelmän resilienssi näyttäytyy globaalissa kuvassa?
Professori Heikki Lehtonen