Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Miten saisimme kotimaista ja tervettä ja humalaa?

23.2.2021 @ 10:00 - 11:00

Kotimainen humala voisi tarjota viljelijöille uuden vaihtoehdon kasvintuotantoon sekä panimoille kilpailuetua erikoistumisesta. Humalaviljelmä tulisi perustaa Suomen olosuhteisiin sopeutuneilla ja oluen tekoon soveltuvilla terveillä kasvikannoilla. Kotimainen humala kiinnostaa, mutta puute kaupallisista ja terveistä taimista rajoittaa viljelyä.
Luonnonvarakeskus (Luke) on tiedostanut tämän ongelman ja tarjoaa ratkaisuna eri moduuleista koostuvaa tutkimuspalvelua. Humalan perimän ja kemiallisten ominaisuuksien analysoiminen varmistavat oikean humalakannan valitsemisen viljelyyn. Kasvikannasta voidaan tuottaa puhdistuskäsitellyt lisäysaineistot tai terveet taimet humalan viljelyyn.
Tule kuulemaan ja keskustelemaan mitä tämä palvelu tarjoaa ja miten se voisi edistää yrityksesi tavoitteita joko oluen valmistuksessa tai humalan viljelyssä.
Ajankohta: Tiistai 23.2 klo 10-11
Paikka: Teams – linkki lähetetään ilmoittautuneille
Ilmoittautumiset 21.2.2021 mennessä tämän linkin kautta
Ohjelma:
• Tavoitteena saada suomalaista humalaa, erikoistutkija Susanne Heiska
• Onko humalasi ainutlaatuinen? Tutkija Merja Hartikainen
• Hyvän humalan kemiallinen laatu, tutkija Juha-Matti Pihlava
• Terve humala – terve viljelmä, tutkija Jaana Laamanen
• Kysymyksiä ja keskustelua
Tervetuloa!

 

Details

Date:
23.2.2021
Time:
10:00 - 11:00