Markkinavuoropuhelu: Kalaa ja kasviproteiineja ruokapalveluihin, webinaari
Ruokapalveluissa halutaan lisää terveellisiä ja kestäviä tuotteita. Kala- ja kasviproteiinituotteita on saatavilla yhä paremmin, mutta tarvitaan lisää kotimaisia vaihtoehtoja ja vuoropuhelua elintarvikeyritysten ja ruokapalvelujen välille. Kaksi kiinnostavaa teemaa tiivistävässä tilaisuudessa kuullaan ruokapalveluyrityksiltä toiveita elintarvikeyrityksille sekä elintarvikeyritysten terveisiä ruokapalveluille – tukkuja unohtamatta! Etsimme vastauksia muun muassa siihen, mitä hankinnan keinoja voidaan hyödyntää kilpailukykyisen hinnan saamiseksi.
Torstai 22.1.2026 klo 13.00 – 15.30
Luvassa on paljon hyödyllisiä vinkkejä ruokapalveluille erilaisista tuotteista ja niiden käytöstä. Lisäksi pohdimme yhdessä, miten viestiä ruuista, joissa on käytetty kasviproteiineja ja lihaa tai kalaa yhdisteleviä tuotteita.
Tilaisuuden lopussa on keskusteluosio, jossa voi esittää kysymyksiä elintarvikeyrityksille, ruokapalveluille ja tukuille. Vuorovaikutuksessa ja näkemyksien koonnissa hyödynnetään myös Mentimeter-kysymyksiä.
Tilaisuuden järjestävät maa- ja metsätalousministeriö, Ilmastoratkaisujen vauhdittaja (ACE) -hankkeessa mukana olevat Suomen ympäristökeskus ja WWF, Palvelukeskus Helsinki, Vantaan kaupunki sekä Saimaan Tukipalvelut Oy. Lisäksi järjestäjiä ovat Turun yliopisto, Pro Kala ry ja Pro Vege ry, jotka kokoavat tietoa kala- ja kasviproteiinituotteiden valikoimista suurkeittiöille webinaarin yhteydessä julkaistaviin katalogeihin.
Tilaisuus on kiinnostava avaus vuoropuhelun lisäämiseksi. Järjestäjät ottavat mielellään vastaan ajatuksia siitä, millä muilla tavoilla ruokapalvelujen työtä voidaan helpottaa kestävien ja terveellisten proteiinilähteiden kulutuksen lisäämiseksi. Kansalliset ravitsemussuositukset ja kuntien kestävyystavoitteet luovat hyvän pohjan työlle.
Ilmoittaudu webinaariin ja tilaa kalenterivaraus mahdollisimman pian tällä Webropol-lomakkeella. Tilaisuuden ohjelma ja puhujat julkaistaan tammikuussa.
Lämpimästi tervetuloa!