Loading Events

« All Events

Maakunnallinen elintarvike- ja luonnontuotealan yrittäjien ja kehittäjien tapaaminen Kainuussa

to 20. helmikuun @ 09:30 - 15:00

Tervetuloa elintarvike- ja luonnontuotealan yrittäjät ja kehittäjät tapaamiseen!

Aika: 20.2.2025, klo 9.30 – 15

Paikka: Vaarantalo, Halmetmäentie 2 a, Paltamo, Kainuu

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä oheinen lomake viimeistään 12.2.2025 tästä.

 

Alustava ohjelma (muutokset mahdollisia) ks. ohjelma pdf:nä

klo: 9.30 – 10.00   Kahvit

10.00  Tervetulosanat, Kirsi Sahrman-Hauhia, ruoka- ja luonnontuoteasiantuntija, MKN Itä-Suomi/ProAgria Itä-Suomi, Parasta paikallista pöytiin -hanke

10.05 Yrittäjien ja aloittavien yrittäjien rahoitusmahdollisuudet

  • Pauli Tervonen, yritysasiantuntija, Kainuun ELY-keskus
  • Marja Tolonen, toiminnanjohtaja, Elävä Kainuu Leader

10.45 Luonnontuotealan näkymiä
Birgitta Partanen, toiminnanjohtaja, Arktiset Aromit

11.10 Ruokayrittäjyys REKOssa – liiketaloudellisia ja muita merkityksiä

  • Nina Grönqvist, Helsingin yliopisto: REKO-yrittäjien kokemuksia REKO-yrittäjyydestä Kainuussa
  • Johanna Palo-Parkkinen, Kuiskiva Oy
  • Tanja Nurmesniemi, Hapanjuurenlumoa

11.55  Lounas

12.35  Tuotekehityksestä tuotantoon – toimivan tuotannon palaset, Milla Nelo, tuotekehitysasiantuntija, IdeaNature Oy

13.05  Pienten elintarvikeyritysten kansainvälistyminen ja vientitoimien aloittaminen; case Japani ja Etelä-Korea,
Jaana Puhakka, MKN Itä-Suomi/ProAgria Itä-Suomi, ProYritys Nyt -hanke

13.35  Kokemuksia Saksan markkinoista, Berliinin joulutori, Nils Colliander, Vuokatin viini

13.55 Klinikat:  

Rahoitusmahdollisuudet ELY, Pauli Tervonen, yritysasiantuntija, Ely-keskus

Rahoitusmahdollisuudet Elävä Kainuu Leader ja Oulujärvi Leader/ Päivi Koivula, toiminnanjohtaja, Oulujärvi Leader

Luonnontuotealan ekosysteemi Itäiseen Suomeen, luonnontuottajien tarpeiden kartoitus/ Anni Peurala, MITY

Kainuussa tuotettu -merkki ja verkosto,
KantriLuonto-hanke, Parasta paikallista pöytään -hanke, Maistuvampi Kainuu ruokastrategian 2020-2025 päivitys / Kirsi Sahrman-Hauhia ja Soili Hypén, MKN Itä-Suomi/ProAgria Itä-Suomi

AFL-merkki, Oulu 2026 -ohjelmahaku Arctic Food Plus -hanke / Anne Määttä, KAMK

Toimiva tuotanto
Milla Nelo, tuotekehitysasiantuntija, IdeaNature Oy

14.55 Loppusanat

15.00 Kotiinlähtö

 

Tilaisuus toteutetaan osana Parasta paikallista pöytiin -hanketta.

Details

Date:
to 20. helmikuun
Time:
09:30 - 15:00