Maakunnallinen elintarvike- ja luonnontuotealan yrittäjien ja kehittäjien tapaaminen Kainuussa
to 20. helmikuun @ 09:30 - 15:00
Tervetuloa elintarvike- ja luonnontuotealan yrittäjät ja kehittäjät tapaamiseen!
Aika: 20.2.2025, klo 9.30 – 15
Paikka: Vaarantalo, Halmetmäentie 2 a, Paltamo, Kainuu
Ilmoittaudu mukaan täyttämällä oheinen lomake viimeistään 12.2.2025 tästä.
Alustava ohjelma (muutokset mahdollisia) ks. ohjelma pdf:nä
klo: 9.30 – 10.00 Kahvit
10.00 Tervetulosanat, Kirsi Sahrman-Hauhia, ruoka- ja luonnontuoteasiantuntija, MKN Itä-Suomi/ProAgria Itä-Suomi, Parasta paikallista pöytiin -hanke
10.05 Yrittäjien ja aloittavien yrittäjien rahoitusmahdollisuudet
- Pauli Tervonen, yritysasiantuntija, Kainuun ELY-keskus
- Marja Tolonen, toiminnanjohtaja, Elävä Kainuu Leader
10.45 Luonnontuotealan näkymiä
Birgitta Partanen, toiminnanjohtaja, Arktiset Aromit
11.10 Ruokayrittäjyys REKOssa – liiketaloudellisia ja muita merkityksiä
- Nina Grönqvist, Helsingin yliopisto: REKO-yrittäjien kokemuksia REKO-yrittäjyydestä Kainuussa
- Johanna Palo-Parkkinen, Kuiskiva Oy
- Tanja Nurmesniemi, Hapanjuurenlumoa
11.55 Lounas
12.35 Tuotekehityksestä tuotantoon – toimivan tuotannon palaset, Milla Nelo, tuotekehitysasiantuntija, IdeaNature Oy
13.05 Pienten elintarvikeyritysten kansainvälistyminen ja vientitoimien aloittaminen; case Japani ja Etelä-Korea,
Jaana Puhakka, MKN Itä-Suomi/ProAgria Itä-Suomi, ProYritys Nyt -hanke
13.35 Kokemuksia Saksan markkinoista, Berliinin joulutori, Nils Colliander, Vuokatin viini
13.55 Klinikat:
Rahoitusmahdollisuudet ELY, Pauli Tervonen, yritysasiantuntija, Ely-keskus
Rahoitusmahdollisuudet Elävä Kainuu Leader ja Oulujärvi Leader/ Päivi Koivula, toiminnanjohtaja, Oulujärvi Leader
Luonnontuotealan ekosysteemi Itäiseen Suomeen, luonnontuottajien tarpeiden kartoitus/ Anni Peurala, MITY
Kainuussa tuotettu -merkki ja verkosto,
KantriLuonto-hanke, Parasta paikallista pöytään -hanke, Maistuvampi Kainuu ruokastrategian 2020-2025 päivitys / Kirsi Sahrman-Hauhia ja Soili Hypén, MKN Itä-Suomi/ProAgria Itä-Suomi
AFL-merkki, Oulu 2026 -ohjelmahaku Arctic Food Plus -hanke / Anne Määttä, KAMK
Toimiva tuotanto
Milla Nelo, tuotekehitysasiantuntija, IdeaNature Oy
14.55 Loppusanat
15.00 Kotiinlähtö
Tilaisuus toteutetaan osana Parasta paikallista pöytiin -hanketta.