- This event has passed.
Maailman ruokapäivän seminaari, Helsinki
27.10.2022 @ 10:00 - 12:00
”Ketään ei jätetä – Leave no one behind”
Suomen FAO-toimikunnan järjestämä seminaari valottaa ruokaturvan polttavia kotimaisia kysymyksiä kuluttajatutkimuksen, ravitsemustieteen ja talouden näkökulmista. Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvisen videotervehdyksen jälkeen kuluttajatutkimuksen professori Mari Niva Helsingin yliopistosta puhuu ruoan kulutustottumusten muutoksesta ja kestävyydestä. HY:n maatalousekonomian professori Xavier Irz puhuu politiikkakeinoista, jotka mahdollistavat ruoankulutusta kestävämpään suuntaan. Lisäksi kuullaan kotimaisen ja kansainvälisen ruoka-avun sekä ruokaketjun toimijoiden puheenvuoroja.
Tervetuloa osallistumaan keskusteluun!
27.10 klo 10-12 Tiedekulma, Think Lounge, Yliopistonkatu 4, 2 krs., Helsinki
Ohjelma
10.00 – 10.05 Tervetuloa
Aulikki Hulmi, Suomen FAO –toimikunnan puheenjohtaja
10.05 – 10.10 Videotervehdys
Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen
10.10 – 10.30 Ruoan kulutuksen muutokset ja kestävyyssiirtymä
Kuluttajatutkimuksen prof. Mari Niva, HY
10.30 – 10.45 Policy tools for fair and sustainable dietary changes
Maatalousekonomian prof. Xavier Irz, HY
10.45 – 11.05 Kommenttipuheenvuorot
Kirkkoherra Pontus Salmi, Porvoon suomalainen seurakunta
Maatalousyrittäjä Mari Mattila, Hauho
Kehityspolitiikan neuvonantaja Mina Mojtahedi, Ulkoministeriö
Neuvonantaja Elina Lehikoinen, Suomen Lähetysseura
11.05 – Avoin keskustelu päivän aiheesta
Loppusanat
Aulikki Hulmi
Ilmoittautumiset: johanna.paljakka@gov.fi