Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Luonnontuotteista liiketoimintaa, Ähtäri

3.11.2021 @ 11:00 - 4.11.2021 @ 12:00

Miten luonnontuotteita hyödynnetään elintarvikkeiden ja alkoholien valmistuksessa sekä ravintoloissa?

Luonnontuotteista liiketoimintaa -seminaarissa tähän aiheeseen meitä taustoittaa useampi luonnontuotealan asiantuntija ja lisäksi saamme kuulla vinkkejä luonnontuotteiden käytöstä, sekä mielenkiintoisia yritystarinoita alan yrittäjiltä. Valtakunnallinen tuulahdus seminaariin saadaan maa- ja metsätalousvaliokunnalta ja Suomen ulkopuolista tietoa luonnontuotteiden käytöstä saadaan Virosta. Lisäksi saamme nykyhetken kuulumiset Ähtärin kaupungin luontomatkailun kehittymisestä. Kaksipäiväisen tapahtuman mustikkana kakun päällä on keittiömestari & eräopas Markus Maulavirran luento ja ruoanvalmistushetki lähiluonnon raaka-aineista.

Ohjelma

3.11.2021

klo 11.00 Lounas Hotelli Mesikämmen (omakustanteinen) ja tutustumista esittelyständeihin seminaaritiloissa
12.00  Tilaisuuden avaus & SUVI -hankkeen esittely, Paula Erkkilä, toiminnanjohtaja, Kuudestaan ry
Tervetuloa Ähtäriin! – katsaus alueen luontomatkailuun, Jarmo Pienimäki, kaupunginjohtaja, Ähtärin kaupunki ja Arja Väliaho, toimitusjohtaja, Ähtärin Eläinpuisto Oy
Maa- ja metsätalousvaliokunnan terveiset – metsien käyttö, metsästys ja riista, Mikko Savola, kansanedustaja
Metsäluonnontuotteet, Marko Ämmälä, yrityspalvelujen johtava asiantuntija, Metsäkeskus
Kuusenkerkkää, tervaa ja mitä muuta? – Käsityöläisoluiden suunnittelu & valmistus, Mallaskuun Panimo Oy
Viljakin tarvitsee mausteita! – Luonnontuotteiden käyttö & saatavuus alkoholin valmistuksessa, Kyrö Distillery Company
14.45  Siirtyminen Pandatalolle kahville
15.15  Ruuanvalmistusta riistasta ja luentoa luonnontuotteiden käytöstä, Markus Maulavirta, keittiömestari & eräopas http://maulavirta.fi/
17.30  Ensimmäinen päivä päättyy, illallinen (vapaaehtoinen, omakustanteinen)

Torstai 4.11.

8.00  Aamiainen osallistujille ilmainen. Verkostoitumista & ständeihin tutustumista.
9.00  Luonnontuotteiden hyödyntäminen ruuanvalmistuksessa, ravinto- ja hivenaineet, Väinö Poikalainen, emer. professori, Teadus & Tegu OÜ
Montun pohjalta kaupan hyllylle! Vanha maatila herätetään uuteen eloon kehittämällä luonnontuotteista liikentoimintaa. Visa Törmälä, yrittäjä Saarijärveltä https://nordicforyou.fi
Mausta lautasesi metsällä, – elämyksiä, tarinoita ja persoonallisuutta ruokailuun, Jani Unkeri, yrittäjä, Ravintola Juurella ja Äärellä
Loppukeskustelu, Risto Lauhanen, erityisasiantuntija, tki, SeAMK
12.00  Lounas (omakustanteinen)
Tapahtumapaikalla on mahdollisuus tutustua lähialueen luonnontuotealan yrittäjien ja hankkeiden ständeihin. Ohjelmaan saattaa tulla vielä muutoksia ja tarkennuksia.

Seminaariohjelma on ilmainen kaikille. Ohjelmassa maksullisiksi mainitut ateriat ja mahdollinen yöpyminen ovat omakustanteisia.

Tutustu tarkemmin ohjelmaan ja ilmoittaudu!

Seminaari on suunnattu erityisesti matkailuyrittäjille ja ruokapalveluja tuottaville yrityksille, mutta myös muut asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita.
Seminaarin järjestää SUVI – liiketoimintaa luonnontuotteista -hanke. Järjestelyissä huomioidaan vallitsevat koronarajoitukset ja -ohjeet.

Tiedot

Alkaa:
3.11.2021 @ 11:00
Loppuu:
4.11.2021 @ 12:00