- Tämä tapahtuma on mennyt.
Luonnontuotepäivät etäyhteydellä
18.11.2020 @ 08:15 - 16:00
Luonnontuotealan perinteinen valtakunnallinen tapahtuma järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti verkossa. Seminaarissa tarkastellaan tällä kertaa Pohjois-Savon toimintaan tutustumisen lisäksi erityisesti luonnontuotteiden terveys- ja hyvinvointihyötyjen tuotteistamista, kestävää ja laadukasta tuotantoketjua sekä laatua ja osaamista alan kasvun tekijöinä. Tilaisuuden päätteeksi julkistetaan alan tunnustuspalkinnot.
Seminaari on suunnattu luontoalan yrittäjille, kouluttajille, hankkeiden vetäjille, kehittäjille, rahoittajille sekä muille alasta kiinnostuneille. Tilaisuuteen on ilmoittauduttava ennakkoon maanantaihin 16.11.2020 mennessä. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki ennen seminaaria. Seminaarin hintatiedot ovat nettisivujen ilmoittautumislomakkeessa. Seminaarin osallistumismaksu kattaa ohjelman ja materiaalin.
Luonnontuotepäivien ohjelma
klo 8.15-9.45 Tervetuloa Luonnontuotepäiville ja virtuaalisesti Pohjois-Savoon!
klo 8.15 Luonnontuotepäivien avaus, Soile Juuti, ohjelmapäällikkö, Pohjois-Savon liitto
klo 8.30 Pohjois-Savo – Euroopan maukkain maakunta: Villiruokaa ja gastrobisnestä, Heli Tossavainen ja Toini Kumpulainen, Wild Food Savo -hanke Henna Lehikoinen ja Hannaleena Uhlbäck-Ropponen, European Region of Gastronomy Kuopio 2020-2021, Janne Tirri, keittiömestari, Kuopion Klubi/Ravintolamestarit
klo 9.30 Willimaku – ruokalahjoja Pohjois-Savon luonnosta, Kirsi Tikkanen, Willimaku / Iltalypsy Oy
klo 9.45 TAUKO
klo 10.00-11.30 Luonnontuotteiden terveys- ja hyvinvointihyötyjen tuotteistaminen
klo 10.00 Puolukan edullisia vaikutuksia rasvaisen ravinnon aiheuttamiin aineenvaihdunnan muutoksiin ja matala-asteiseen tulehdukseen, Riitta Ryyti, laatu- ja vastuullisuuspäällikkö, Kiantama Oy
klo 10.25 Kuluttaja- ja tiedelähtöinen tutkimus tuotemarkkinoinnissa, Jenni Lappi ja Johanna Kantala, Ruokalaakso
klo 11.00 Kehitysyhtiö SavoGrow Oy:n tuotekehitystilat ja -palvelut, Petri Hanhineva, elintarvikeasiantuntija, Kehitysyhtiö SavoGrow Oy
klo 11.10 Luonnontuotteiden tuotteistamisesta juomateollisuudessa, Olli Heikkilä, markkinointijohtaja, Olvi Oyj
klo 11.25 Keskustelua
klo 11.30 LOUNASTAUKO
klo 12.15-14.00 Luonnontuotteiden kestävä ja laadukas tuotantoketju
klo 12.15 Kuusenkerkän keruun käytänteet ja kannattavuus. Marko Ämmälä, Suomen Metsäkeskus
klo 12.35 Kuusenkerkkien laadunhallinta arvoketjussa: tuotanto- ja kuivausprosesseista kuluttajamieltymyksiin, Tuula Jyske ja Susan Kunnas, Luonnonvarakeskus
klo 13.00 Kokemuksia yrittäjien kuivauslaitteiden optimoinnista & hukkaenergian hyödyntäminen kuivauksessa & esimerkkejä kuivauksen vaikutuksesta laatuun, Jaana Väisänen, Oulun ammattikorkeakoulu sekä Antti Takalo ja Eveliina Isosaari, Centria ammattikorkeakoulu, MoreNPBiz-hanke
klo 13.40 Yhteenvetokeskustelu, Katja Misikangas, Arctic Warriors Oy
klo 14.00 TAUKO
klo 14.15-15.30 Luonnontuotealalle kasvua osaamista kehittämällä
klo 14.15 Laatua ja yhtenäisyyttä kerääjien koulutukseen ja välineisiin, esimerkkinä keruuvakka. Puhuja varmistuu myöhemmin, Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry
klo 14.35 Kerääjärekisterin hyöty käyttöön – vinkit kerääjille ja kouluttajille, Juha Rutanen, Kasvavaa liiketoimintaa luonnontuotteista -hanke, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
klo 15.00 Lisää osaajia luonnontuotealalle, Birgitta Partanen ja Anu Tossavainen, Polku luonnontuotekehittäjäksi -hanke, Arktiset Aromit ry
klo 15.15 Keskustelua
klo 15.30 Luonnontuotealan tunnustuspalkintojen julkistaminen
klo 15.50 Yhteenveto ja Luonnontuotepäivien päättäminen
Tervetuloa!
Varaamme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.
Lisätietoja ja tapahtumalinkkejä
Valtakunnalliset Luonnontuotepäivät Pohjois-Savo 2020 verkossa
Ohjelman pdf
Ilmoittautuminen sähköisellä lomakkeella: https://www.aitoluonto.fi/luonnontuotepaivat
Yhteyshenkilö Juha Rutanen, p. 040 5737 568, juha.rutanen@helsinki.fi tai info@aitoluonto.fi
Tapahtuman järjestää Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry yhteistyössä Arktiset Aromit ry:n, Savonia-ammattikorkeakoulu oy:n, Ylä-Savon ammattiopiston ja Kehitysyhtiö SavoGrow Oy:n kanssa. Lisäksi hankkeina järjestämiseen osallistuvat Ruokasektorin koordinaatiohanke, Kasvavaa liiketoimintaa luonnontuotteista, Wild Food Savo -hanke, Ruokalaakso sekä European Region of Gastronomy Kuopio 2020-2021.