Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Luonnontuotepäivät etäyhteydellä

18.11.2020 @ 08:15 - 16:00

Luonnontuotealan perinteinen valtakunnallinen tapahtuma järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti verkossa. Seminaarissa tarkastellaan tällä kertaa Pohjois-Savon toimintaan tutustumisen lisäksi erityisesti luonnontuotteiden terveys- ja hyvinvointihyötyjen tuotteistamista, kestävää ja laadukasta tuotantoketjua sekä laatua ja osaamista alan kasvun tekijöinä. Tilaisuuden päätteeksi julkistetaan alan tunnustuspalkinnot.

Seminaari on suunnattu luontoalan yrittäjille, kouluttajille, hankkeiden vetäjille, kehittäjille, rahoittajille sekä muille alasta kiinnostuneille. Tilaisuuteen on ilmoittauduttava ennakkoon maanantaihin 16.11.2020 mennessä. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki ennen seminaaria. Seminaarin hintatiedot ovat nettisivujen ilmoittautumislomakkeessa. Seminaarin osallistumismaksu kattaa ohjelman ja materiaalin.

Luonnontuotepäivien ohjelma

klo 8.15-9.45 Tervetuloa Luonnontuotepäiville ja virtuaalisesti Pohjois-Savoon!

klo 8.15 Luonnontuotepäivien avaus, Soile Juuti, ohjelmapäällikkö, Pohjois-Savon liitto

klo 8.30 Pohjois-Savo – Euroopan maukkain maakunta: Villiruokaa ja gastrobisnestä, Heli Tossavainen ja Toini Kumpulainen, Wild Food Savo -hanke Henna Lehikoinen ja Hannaleena Uhlbäck-Ropponen, European Region of Gastronomy Kuopio 2020-2021, Janne Tirri, keittiömestari, Kuopion Klubi/Ravintolamestarit

klo 9.30 Willimaku – ruokalahjoja Pohjois-Savon luonnosta, Kirsi Tikkanen, Willimaku / Iltalypsy Oy

klo 9.45 TAUKO

klo 10.00-11.30 Luonnontuotteiden terveys- ja hyvinvointihyötyjen tuotteistaminen

klo 10.00 Puolukan edullisia vaikutuksia rasvaisen ravinnon aiheuttamiin aineenvaihdunnan muutoksiin ja matala-asteiseen tulehdukseen, Riitta Ryyti, laatu- ja vastuullisuuspäällikkö, Kiantama Oy

klo 10.25 Kuluttaja- ja tiedelähtöinen tutkimus tuotemarkkinoinnissa, Jenni Lappi ja Johanna Kantala, Ruokalaakso

klo 11.00 Kehitysyhtiö SavoGrow Oy:n tuotekehitystilat ja -palvelut, Petri Hanhineva, elintarvikeasiantuntija, Kehitysyhtiö SavoGrow Oy

klo 11.10 Luonnontuotteiden tuotteistamisesta juomateollisuudessa, Olli Heikkilä, markkinointijohtaja, Olvi Oyj

klo 11.25 Keskustelua

klo 11.30 LOUNASTAUKO

klo 12.15-14.00 Luonnontuotteiden kestävä ja laadukas tuotantoketju

klo 12.15 Kuusenkerkän keruun käytänteet ja kannattavuus. Marko Ämmälä, Suomen Metsäkeskus

klo 12.35 Kuusenkerkkien laadunhallinta arvoketjussa: tuotanto- ja kuivausprosesseista kuluttajamieltymyksiin, Tuula Jyske ja Susan Kunnas, Luonnonvarakeskus

klo 13.00 Kokemuksia yrittäjien kuivauslaitteiden optimoinnista & hukkaenergian hyödyntäminen kuivauksessa & esimerkkejä kuivauksen vaikutuksesta laatuun, Jaana Väisänen, Oulun ammattikorkeakoulu sekä Antti Takalo ja Eveliina Isosaari, Centria ammattikorkeakoulu, MoreNPBiz-hanke

klo 13.40 Yhteenvetokeskustelu, Katja Misikangas, Arctic Warriors Oy

klo 14.00 TAUKO

klo 14.15-15.30 Luonnontuotealalle kasvua osaamista kehittämällä

klo 14.15 Laatua ja yhtenäisyyttä kerääjien koulutukseen ja välineisiin, esimerkkinä keruuvakka. Puhuja varmistuu myöhemmin, Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry

klo 14.35 Kerääjärekisterin hyöty käyttöön – vinkit kerääjille ja kouluttajille, Juha Rutanen, Kasvavaa liiketoimintaa luonnontuotteista -hanke, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti

klo 15.00 Lisää osaajia luonnontuotealalle, Birgitta Partanen ja Anu Tossavainen, Polku luonnontuotekehittäjäksi -hanke, Arktiset Aromit ry

klo 15.15 Keskustelua

klo 15.30 Luonnontuotealan tunnustuspalkintojen julkistaminen

klo 15.50 Yhteenveto ja Luonnontuotepäivien päättäminen

Tervetuloa!

Varaamme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.

Lisätietoja ja tapahtumalinkkejä

Valtakunnalliset Luonnontuotepäivät Pohjois-Savo 2020 verkossa

Ohjelman pdf

Ilmoittautuminen sähköisellä lomakkeella: https://www.aitoluonto.fi/luonnontuotepaivat

Yhteyshenkilö Juha Rutanen, p. 040 5737 568, juha.rutanen@helsinki.fi tai info@aitoluonto.fi

Tapahtuman järjestää Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry yhteistyössä Arktiset Aromit ry:n, Savonia-ammattikorkeakoulu oy:n, Ylä-Savon ammattiopiston ja Kehitysyhtiö SavoGrow Oy:n kanssa. Lisäksi hankkeina järjestämiseen osallistuvat Ruokasektorin koordinaatiohanke, Kasvavaa liiketoimintaa luonnontuotteista, Wild Food Savo -hanke, Ruokalaakso sekä European Region of Gastronomy Kuopio 2020-2021.

Lisätietoja aitoluonto.fi-sivuilla.

Tiedot

Päivämäärä:
18.11.2020
Aika:
08:15 - 16:00