Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Luomuinstituutin webinaarisarja: Lähi- ja luomuruoan käytön kehittyminen julkisissa ammattikeittiöissä ja sen aluetaloudelliset vaikutukset

ke 19. marraskuun @ 15:00 - 16:00

Luomuinstituutin webinaarisarja jatkuu syksyllä 2025. Webinaarisarja on kaikille avoin eikä vaadi rekisteröitymistä. Tervetuloa kuulolle teamsiin. Kaikkien lähetysten linkit ja tarkempaa tietoa Luomuinstituutin verkkosivuilla. Webinaarit tallennetaan ja ne ovat katsottavissa Luomuinstituutin YouTube -kanavalla myöhemmin.

Lähi- ja luomuruoan käytön kehittyminen julkisissa ammattikeittiöissä ja sen aluetaloudelliset vaikutukset

Ke 19.11. Klo 15-16

Linkki webinaariin

Väitöstutkija Leena Viitaharju, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti

Leena Viitaharju avaa meneillään olevan hankkeen tuloksia. Millaisia näkemyksiä kuntapäättäjillä on lähi- ja luomuruoasta? Kuinka paljon julkisissa keittiöissä käytetään luomu- ja lähiruokaa? Miten näiden osuutta voidaan lisätä julkisissa keittiöissä? Millaisia aluetaloudellisia vaikutuksia lähiruoan käytöllä voisi olla? Miltä luomun tulevaisuus näyttää julkisella sektorilla?

 


Hiilen vapautumisen ja sidonnan prosessit -mitä on opittu maatilojen näkökulmasta?

Ke 17.9.2025 klo 15-16

Linkki webinaariin

Professori Jussi Heinonsalo, Helsingin yliopisto Metsätieteet

Metsätieteiden professori Heinonsalo on tutkimuksissaan selvittänyt hiilen, fosforin ja typen kiertoa maaperässä ja etenkin sienijuuren eli mykorritsan merkitystä kasvien ravinteiden käyttöön. Häntä kiinnostaa, miten maanpinnan alla tapahtuvat prosessit vaikuttavat kaasujen vapautumiseen maaperästä ilmaan ja kuinka näihin vaikuttaa kasvien monimuotoisuus.

Miten suomalaiset viljelijät ja kuluttajat suhtautuvat uusiin kasvinjalostustekniikoihin?

Ke 15.10. klo 15-16

Linkki webinaariin

Erikoistutkija Janne Artell, Luke

Uudet genomitekniikat ovat kasvamassa nopeasti osaksi nykyaikaista kasvinjalostusta ja niitä koskeva aiempaan teknologiaan perustunut lainsäädäntö on mahdollisesti muuttumassa EU:ssa lähiaikoina. Maa- ja metsätalousministeriön rahoittamassa KaVEdiT-hankkeessa on selvitetty kuluttaja-kansalaisten ja kasvintuottajien asenteita uusia genominmuokkaustekniikoita kohtaan ja mahdollisia valmiuksia ottaa näillä menetelmillä tuotettuja lajikkeita käyttöön niin tavanomaisten kuin luomutuotteidenkin osalta.

 

Tiedot

  • Päivämäärä: ke 19. marraskuun
  • Aika:
    15:00 - 16:00