Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Lisää järvikalaa lautasille – aloitustilaisuus Juvalla

pe 6. syyskuun @ 11:00 - 15:30

Kotimaisen, varsinkin järvikalan käytön lisäämistä puoltavat vastuullisuuden eri osa-alueet. Ammattikeittiöiden rooli kalan käytön tunnettuuden, ravitsemuksen, terveellisyyden ja myös kestävän ruokajärjestelmän edistäjänä koetaan tärkeänä. Uusien Pohjoismaisten ravitsemissuositusten mukaan, kalaa tulisi entisestään lisätä ruokalistoille. Tarvitaan uusia kuluttajille ja ammattikeittiöille soveltuvia tuotteita, sekä sopivaa reseptiikka, jotta kalan osuutta ruokalistoilla saataisiin lisättyä.

Lisäarvoa järvikaloista -hankkeen yhtenä tavoitteena on ”törmäyttää” ammattikeittiöiden ammattilaiset, vähittäiskaupan toimijat sekä kalanjalostusyritykset. Eri toimijoiden välistä yhteistyötä tarvitaan, jotta saadaan sopivia järvialueen kalatuotteita sekä parannettua niiden saatavuutta.

Hanke järjestää aloitustilaisuuden 6.9.2024 Juvalla, TeaHouse of Wehmais, Pieksämäentie 234. Työpajan virallinen osuus alkaa kello 12.00, jolloin yhdessä kehittämisen lisäksi, kerrotaan mm. kyselytuloksia kotimaisen järvikalan käytöstä ruokapalveluissa.

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumislinkki löytyvät hankkeen sivuilta. Ilmoittaudu mukaan 28.8.2024 mennessä.

Tiedot

Päivämäärä:
pe 6. syyskuun
Aika:
11:00 - 15:30