- Tämä tapahtuma on mennyt.
Kymenlaakson ruokamatkailun työpaja
30.1.2020 @ 09:00 - 12:30
Ruokamatkailu, autenttisuus ja paikallisuus ovat maailmalla kasvavia trendejä, joita hyödyntämällä alueellamme on mahdollisuus kasvaa vastuullisesti ja pitkäjänteisesti omia arvojamme kunnioittaen.
Tästä kasvusta hyötyy koko arvoketju aina tuottajasta vähittäiskauppoihin ja matkailusektorin yrityksiin. Mitä voisimme tehdä, jotta Kymenlaakson ruokamatkailun imago ja koko ruokamatkailu kasvaisivat ja kehittyisivät?
Kutsumme sinut mukaan kuulemaan ruokamatkailun uusimmista trendeistä ja kertomaan oman näkemyksesi siitä, millaisiin asioihin Kymenlaakson ruokamatkailussa tulisi panostaa ja miten asiassa tulisi edetä. Työpajassa ideoimme konkreettisia toimia, joilla pääsemme eteenpäin!
Kymenlaakson ruokamatkailun työpaja torstaina 30.1.2020 klo 9.00–12.30 (kahvit tarjolla 8.30 alkaen)
Aikuiskoulutus TAITAJA, B-talo, tilat 128/129, os. Taitajantie 2, 45100 Kouvola
Päivän teemaan meitä johdattaa vankka matkailualan ammattilainen, toimitusjohtaja ja tuottaja Laura Pulkkinen porvoolaisesta Smaku Events Oy:sta. Laura on myös tapahtumatuotannon kouluttaja ja matkailuverkostoyhdistyksen koordinaattori.
Smaku on paikallisuuteen perustuva ruokamatkailukonsepti, jossa paikalliset ravintolat ja kahvilat esittelevät tuotteitaan maisteluannoksina. Tapahtuma huipentuu yhteiseen ruokajuhlaan. Smaku-brändin ympärille kehitetään myös ympärivuotisia ruokamatkailutuotteita, jotka tukevat alueellisten yritysten ja kaupunkien matkailutoimialaa hiljaisempina kuukausina.
Tutkimuspäällikkö Johanna Heinonen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta kertoo ruokamatkailun uusimmista trendeistä. Johanna on matkailun moniottelija, jolla on sormensa monessa mukana.
Johanna tekee tiivistä yhteistyötä Visit Finlandin kanssa digitiekartan ja vastuullisuuden osalta. Lisäksi hän on Visit Finlandin kouluttaja. Ruokamatkailun saralla hän on erityisesti perehtynyt ulkomailta Suomeen suuntautuvaan kysyntään.
Aamukahvit tarjolla työpajatilassa klo 8.30 alkaen. Työpajan jälkeen on mahdollisuus jatkaa keskustelua omakustanteisen lounaan äärellä (7,80 e/hlö). Tilaisuuden ohjelma löytyy tämän viestin lopusta sekä tilaisuuden nettisivulta https://www.xamk.fi/tapahtumat/kymenlaaksolainen-ruokamatkailu-nousuun/
llmoitathan osallistumisestasi ja mahdollisista ruokahaasteista oheisella lomakkeella (https://webropol.com/s/ruokamatkailu)
Toivomme ilmoittautumisia viimeistään 23.1.2020 tarjoilutilausten vuoksi, mutta ”mattimyöhäisetkin” ovat tervetulleita mukaan J!
Tule pohtimaan kanssamme, miten ruokamatkailua voisi tehostaa Kymenlaaksossa!