- Tämä tapahtuma on mennyt.
Kuinka viestiä ravintolan vastuullisuusteoista asiakkaille I -työpaja (hybridi)
10.11.2020 @ 09:00 - 12:00
Työpajan tavoitteena on kehittää käytännön ratkaisuja ravintoloiden kuluttajaviestintään. Yhdessä pohdimme, miten ravintola voi tuoda ympäristöön liittyviä käytännön toimiaan (hiilijalanjäljen pienentäminen, hävikki, raaka-aineet, ruoka-annokset) näkyväksi asiakkaille. Lisäksi pohdimme, miten asiakkaita voisi ohjata tekemään parempia valintoja ravintolassa. Työpajan aihetta alustaa markkinointipäällikkö Hanna Pasanen (Unilever), jolla on pitkä kokemus kuluttajaviestinnästä ja siitä, miten tehdään toimivaa ja puhuttelevaa markkinointia asiakkaille.
Aika: 10.11.2020 klo 9.00 – 12.00
Paikka: Kalasatama Urban Lab (Kauppakeskus REDI, 3. kerros)
Työpajaan on mahdollista osallistua paikan päällä (max 20 hlö) tai etäyhteydellä. Ilmoittaudu mukaan tästä: https://www.lyyti.in/kuluttajaviestinta_I
Alustava ohjelma:
9.00-9.05 Tervetulosanat
9.05-9.30 Hanna Pasasen johdatus aiheeseen
9.30-10.35 Työpajaosuus 1
10.35-10.45 Tauko
10.45-11.50 Työpajaosuus 2
11.50-12.00 Yhteenveto
9.00-9.05 Tervetulosanat
9.05-9.30 Hanna Pasasen johdatus aiheeseen
9.30-10.35 Työpajaosuus 1
10.35-10.45 Tauko
10.45-11.50 Työpajaosuus 2
11.50-12.00 Yhteenveto
Kuluttajaviestinnän työpaja on jatkoa hankkeen työpajojen sarjalle, jossa on käsitelty mm. hävikkiä, ravintoloiden energiatehokkuutta ja toiminnan hiilijalanjälkeä. Ravintoloiden toiminnan kehittämisen jälkeen keskitymme viestimiseen ja pohdimme, kuinka edellä mainituista toimista voidaan viestiä kuluttajille.
Mission Zero Foodprint -hankkeen tavoitteena on kehittää ravintoloiden ja muiden ruokapalveluyritysten toimintoja ympäristöystävällisempään suuntaan.
Mission Zero Foodprint 2019-2021 -hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto ja Uudenmaan liitto. Hanketta koordinoi Forum Virium Helsinki. Laurea-ammattikorkeakoulu on toinen hankkeen osatoteuttaja ja tuo hankkeeseen mm. ravintola-alan osaamista ja vastaa yhteiskehittämisestä sekä pilotoinnista.
Lisätietoa projektipäällikkö Anne Turuselta anne.turunen@laurea.fi.