- This event has passed.
Webinaari vastuullisista julkisista elintarvikehankinnoista
25.11.2021 @ 09:00 - 11:30
Tilaisuudessa perehdytään vuosi sitten päivitettyihin elintarvikkeiden hankintakriteereihin ja saadaan vinkkejä hankintatavoitteiden käytäntöön viemisestä. Tilaisuudessa kuullaan useita esimerkkejä hankkijoiden toteuttamista markkinavuoropuheluista ja sopimuksen seurannan tavoista, joilla toimittajia on kannustettu innovatiivisten ja vastuullisempien tuotteiden ja ratkaisujen kehittämiseen.
Ohjelma 25.11. klo 9.00 – 11.30
9.00 Tervetuloa
Elina Ovaskainen, asiantuntija Motiva Oy
9.05 Mitä uutta löytyy päivitetyistä elintarvikkeiden vastuullisuuskriteereissä?
Elina Ovaskainen, asiantuntija Motiva Oy
9.25 Näin viet hankintatavoitteet käytäntöön
Auli Väänänen, erityisasiantuntija, hankintalähettiläs,
Maa- ja metsätalousministeriö
9.50 Tauko
10.00 Esimerkkejä markkinavuoropuheluiden toteutuksesta, sopimuksen seurannasta ja innovatiivisista elintarvikehankinnoista
- Miten tuottajia kannustetaan vähähiilisiin ja vastuullisempiin tuotantomenetelmiin?
Suvi Haukioja, palvelupäällikkö, Arkea Turun kaupungin ruokapalvelut - Elintarvikehankinta ja sopimuksen aikainen seuranta Leijona Cateringissa
Laura Varpasuo, vastuullisuuspäällikkö, Leijona Catering - Tuotekehityksestä hankintoihin – kokeilevaa kehittämistä Mikkelissä
Mia Hassinen, palvelujohtaja, Mikkelin kaupunki - Mitä opimme edellisen sopimuskauden aikaisesta seurannasta?
Mari Portaala, ruokapalveluohjaaja, Salon ruokapalvelut - Innovatiivinen hankinta ja tuotekehitys – lähiruoka ja uusi kasvisproteiinituote
Kirsi Ahosola, palvelupäällikkö, Polka Oy, Pohjois-Karjalan ruokapalvelut
11.25 Yhteenveto päivän opeista
Elina Ovaskainen, Motiva Oy
11.30 Tilaisuus päättyy