- Tämä tapahtuma on mennyt.
Ilmasto ja ravitsemus – ruokakassit puntarissa, verkossa
9.2.2022 @ 09:00 - 10:30
MTK ja S-ryhmä julkaisevat yhteistyössä Envitecpolis Oy:n kanssa uuden selvityksen ruuan ilmastovaikutuksista suhteessa ravitsemukseen. Tarkoituksena on herättää keskustelua, kannustaa kokonaisvaltaiseen ruokavalion tarkasteluun ja pohtimaan erilaisia vaihtoehtoja.
Selvityksessä on hyödynnetty S-ryhmän asiakasdataa, jonka pohjalta Envitecpolis otti tarkasteluun neljä erilaista ostoskassia kuvaamaan erilaisten ostajaprofiilien elintarvike- ja ruoka-ainevalintoja. Kauppakassien sisältöjä vertailtiin ravitsemussuositusten mukaiseen ruokakassiin.
Ruokakassien ympäristövaikutuksia kuvataan hiilijalanjäljellä ja ravintosisältöä tarkastellaan ravintoainetiheyden ja CO2-ravintoainetiheysindeksin avulla.
Esittelemme selvityksen tuloksia ja järjestämme paneelikeskustelun verkossa keskiviikkona 9.2. klo 9 – 10.30. Ilmoittaudu tästä. Saat osallistumislinkin sähköpostiisi webinaaria edeltävänä päivänä.
Tilaisuuden juontaa MTK:n ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen.
- 9.00 – 9.05 Tilaisuuden avaus, Eerikki Viljanen, MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja
- 9.05 – 9.25 Ruokakassivertailun tulokset, Senja Arffman, johtava asiantuntija, hiililaskenta, Envitecpolis Oy
- 9.25 – 9.35 Aikaa kysymyksille
- 9.35 – 10.20 Paneelikeskustelu
Maijaliisa Erkkola, ravitsemustieteen professori, Helsingin yliopisto
Samuli Karjula, toimitusjohtaja, Satokausikalenteri
Oras Tynkkynen, vanhempi neuvonantaja, SitraPaneelikeskustelun vetää Maaseudun Tulevaisuuden toimittaja Eija Mansikkamäki. - 10.20 – 10.30 Webinaarin päätös, Sampo Päällysaho, päivittäistavarakaupan johtaja, S-ryhmä.