- Tämä tapahtuma on mennyt.
Ideoita ammattikeittiöiden ympäristövaikutuksien pienentämiseen -webinaari
15.6.2021 @ 12:30 - 14:30
Webinaarin tavoitteena on avata ammattikeittiöiden toiminnan ympäristövaikutuksia sekä antaa uusia ideoita ja vinkkejä niiden pienentämiseen käytännössä. Esimerkkien avulla tuodaan työkaluja ruokalistasuunnitteluun, ruoan valmistusprosessin optimoimiseen sekä tiedolla johtamiseen käytännön työssä.
Kohderyhmä: Julkisen ja yksityisen sektorin ruokapalvelun ammattilaiset, kuntien päättäjät ja muut asiasta kiinnostuneet.
Paikka: Zoom -webinaari. Webinaarilinkki toimitetaan ilmoittautuneille 15.6. aamulla.
Ilmoittautuminen: https://link.webropolsurveys.com/S/E7471FB02AC889CA linkin kautta 13.6. mennessä
OHJELMA
klo 12.30 Tervetuloa Johanna Mattila, Turun yliopisto, Brahea-keskus
klo 12:40 Miten mitata ruoan tuotannon (koko ruokaketju) ympäristövaikutuksia? Juha-Matti Katajajuuri, Luonnonvarakeskus
klo 13 Miten ruokapalvelujen tuottaja huomioi ruokalistoja suunnitellessaan ja elintarvikkeita hankkiessaan ruoan ilmastovaikutukset ja ruoan alkuperän? Anu Sorvari-Happonen, Salon kaupunki
klo 13:20 Miten ruoan valmistuksen resurssitehokkuutta voidaan lisätä valmistavissa keittiöissä? Jaana Levo, Pyltico Oy ja Mika Autiopelto FCG
Puheenvuorossa tuodaan esille erilaisia valmistusmenetelmiä, kuten Cook&Chill, kylmävalmistus ja suora kypsennys ja tarjoilu sekä arvioidaan näiden resurssitehokkuutta ja avataan keskuskeittiörakentamisen elinkaariajattelua sekä prosessilaitteiden hukkalämmön talteenottoa ja keskuskeittiön tulevaisuuden lämmitysmuotoja.
klo 13.50 Ruoan valmistusprosessin johtaminen tiedolla Jaana Levo, Pyltico Oy ja Michael Rossing SAG Flowmedic:stä
Puheenvuorossa visioidaan sellaista lähitulevaisuutta, jossa tietoiset ruokailijat ohjaavat ruokaketjua ja – tuotantoa ilmastoystävällisempään ja terveellisempään suuntaan.
klo 14.15 Webinaarikokonaisuuden päätöskeskustelu Jaana Levo, Pyltico Oy
Järjestäjät: Kuluttajat ruokaTalouden keskiössä ja Vastuullista proteiinia pöytään -hankkeet.