- Tämä tapahtuma on mennyt.
Hiilijalanjälki elintarvikeyrityksen toiminnan kehittämisessä -webinaari
6.9.2023 @ 09:15 - 11:00
Tilaisuudessa tuodaan esiin elintarviketuotannon ilmastovaikutuksia ja yrityksen
mahdollisuuksia pienentää hiilijalanjälkeään. Mitkä ovat suurimmat päästöjen
aiheuttajat elintarvikeketjussa, sekä miten yrittäjä voi selvittää ja mitata oman toimintansa ilmastovaikutuksia? Millaisilla muutoksilla hiilijalanjälkeä voidaan keventää – voiko mittaamisen kautta päästä vaikutusten hallintaan? Hiilijalanjälkilaskennan hyödyt yrittäjälle – esimerkkejä elintarvikealalta. Lisäksi tietoa alan asiantuntijapalveluista.
ke 6.9.2023 klo 9.15-11.00
Teams-linkki (webinaariin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen)
Tilaisuuden ohjelma:
Klo 9.15–9.20 Tervetuloa
Klo 9.20– 9:40 Ruoan ilmasto- ja ympäristövaikutukset – onko hiilijalanjäljellä merkitystä, Katri Leino, Luonnonvarakeskus
Klo 9:40–10:00 Ilmastokestävät elintarvikeprosessit -hankkeessa kehitetty IKEhiilijalanjälkilaskuri, Joni Viitala ja Valtteri Manninen, Seinäjoen ammattikorkeakoulu
Klo 10–10.10 tauko
Klo 10.10–10.30 Miksi ja miten me selvitimme tuotteemme ilmastovaikutukset, yrittäjä Samuli Laurikainen, Silmusalaatti
Klo 10.30–10.50 Elinkaarilaskennan asiantuntijapalvelut:
10.30–10:40 OneClick LCA, Yolanda Korpi
10:40–10:50 Reforest Finland Oy, Atte Borgenström
Klo 10.50–11.00 Keskustelua ja tilaisuuden päättäminen