- Tämä tapahtuma on mennyt.
ETS: Vastuullisuus elintarvikealalla – viitekehyksistä käytäntöön, Teams
Elintarviketieteiden Seura järjestää webinaarin vastuullisuuden viitekehyksistä ja siitä, kuinka niitä voidaan toteuttaa käytännössä elintarvikeyrityksissä.
Käsittelemme webinaarissa yleisesti raportointiviitekehyksiä ja keskitymme siihen mitä erityisesti elintarvikealan pk-yrityksiltä odotetaan, millaiset viitekehykset antavat vastuullisuustyölle suunnan ja miten pk-yritysten tulisi lähteä liikkeelle.
Käymme webinaarissa läpi muun muassa VSME-kestävyysraportointistandardia, SBTi-aloitetta ja päästöjen laskentaa. Kuulemme myös uusista tavoista mitata ja asettaa ilmastotavoitteita.
Aika: ke 3.9. klo 8.30-11.30
Paikka: Teams
8.30–8.35 Webinaarin avaus Elintarviketieteiden Seura
8.35–9.05 Pk-yritysten vastuullisuus elintarvikealalla: lainsäädännön vaatimukset ja viitekehykset vanhempi asiantuntija Tuuli Saukkonen, Sweco
9.05–9.35 Vastuullisuusraportointi elintarvikealla vastuullisuuspäällikkö Marjut Lovio, Valio
9.35–10.05 Ruoan ympäristöjalanjälki: LCA-laskennalla luotettavat ja vertailukelpoiset elinkaariarviot erikoistutkija Juha-Matti Katajajuuri, Luke
TAUKO 10 min
10.15–10.45 Kestävyysraportointi pk-yritysten arjessa – mitä VSME tuo tullessaan? vastuullisuusasiantuntija Anni Heikkinen, Bureau Veritas
10.45–11.05 SBTi (Science Based Targets initiative) -aloitteeseen sitoutuminen vastuullisuuskoordinaattori Hanna Söder / maajohtaja Satu Ruohonen, Leipurin Oyj
11.05–11.25 Oatlyn uusi ilmasto-ohjelma: viitekehys ilmastoratkaisujen tunnistamiseen ja vauhdittamiseen kestävyyspäällikkö Niklas Kaskeala, Oatly Suomi
11.25–11.30 Loppusanat Elintarviketieteiden Seura
Jokaisen esityksen loppuun on varattu aikaa kysymyksille. Webinaarista tulee tallenne, joka on katsottavissa kahden viikon ajan webinaarin jälkeen.