Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

ETS: ChemBio Finland & Kemian Päivät: Uusien elintarvikeinnovaatioiden haasteet EU:ssa

ke 10. huhtikuun @ 12:00 - 15:00

ChemBio Finland 2024 järjestetään 10.–11.4.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

ChemBio Finlandin ja Kemian Päivien yhteydessä järjestetään Elintarviketieteiden Seuran seminaari:

UUSIEN ELINTARVIKEINNOVAATIOIDEN HAASTEET EU:SSA 10.4. klo 12-15

Puheenjohtaja: Mari Lyyra, Head of Operations, Elintarvikkeet & Rehut ja Kosmetiikka, Medfiles

12:00–12:05 Tilaisuuden avaus
Viivi Wanhalinna, toiminnanjohtaja, Elintarviketietieteiden Seura ry

12:05–12:30 Miksi uuselintarvikkeita tarvitaan?
Hanna Tuomisto, kestävien ruokajärjestelmien professori, Helsingin yliopisto

12:30–12:50 Uuselintarvikehyväksyntään tarvittavat tiedot ja hyväksymisprosessi toimijoiden haasteena
Mari Eskola, vanhempi rekisteröintiasiantuntija, Elintarvikkeet & Rehut ja Kosmetiikka, Medfiles

12:50–13:20 Uuselintarvikeluvan poliittinen tausta ja tulevaisuuden näkymät
Sirpa Pietikäinen, europarlamentaarikko ja ENVI-valiokunnan varajäsen, Euroopan parlamentti

13:20–13:45 Tauko

13:45–14:15 Potentiaaliset uuselintarvikkeet – laboratoriosta ruokapöytään
Kaisu Riihinen, Tutkimustiimin vetäjä, Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy

14:15–14:30 Mistä rahoitusta startup-yrityksen uuselintarvikelupaprosessiin?
Joosu Kuivanen, operatiivinen johtaja ja perustajajäsen, Enifer

14:30–15:00
Paneelikeskustelu: Jääkö Suomi ja EU muiden maiden jalkoihin uuselintarvikemarkkinassa?

Panelisteina:
Hanna Tuomisto, kestävien ruokajärjestelmien professori, Helsingin yliopisto
Mari Eskola, vanhempi rekisteröintiasiantuntija, Elintarvikkeet & Rehut ja Kosmetiikka, Medfiles
Sirpa Pietikäinen, europarlamentaarikko ja ENVI-valiokunnan varajäsen, Euroopan parlamentti
Kaisu Riihinen, Tutkimustiimin vetäjä, Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy
Joosu Kuivanen, operatiivinen johtaja ja perustajajäsen, Enifer

Tapahtumaan on maksuton sisäänpääsy rekisteröitymällä.

Tiedot

Päivämäärä:
ke 10. huhtikuun
Aika:
12:00 - 15:00