- Tämä tapahtuma on mennyt.
Elinvoimaa ja erikoistuotteita viljojen viljely- ja jalostusketjusta, Nurmes
Mitä ainutlaatuisia tuotteita syntyy itäsuomalaisesta rukiista ja muista viljoista? Kuinka löytää varmuutta oman tilan kannattavuuteen heilahtelevassa viljamarkkinassa? Miten voimme yhdessä kehittää viljaketjun toimintaa ja lisätä alueen elinvoimaa?
Tervetuloa kuulemaan konkreettisia esimerkkejä Itä-Suomesta ja keskustelemaan uusista mahdollisuuksista erikoistuotteiden kehittämisessä – aina pellolta pöytään. Tilaisuus kokoaa yhteen viljelyn, käsittelyn ja jatkojalostuksen asiantuntijat, viljelijät, yritykset ja kehittäjät Itä-Suomesta.
Aika ja paikka: ti 18.11.2025 klo 12.15-15. Navetan Juhlatila, Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilä (Lomatie 12, 75500 Nurmes) tai etäyhteys. Huom. Voit osallistua etäyhteydellä vain puheenvuorojen seuraamiseen. Yhteiseen keskusteluun osallistuminen on mahdollista vain paikan päällä.
Ohjelma:
- Tilannekuvaa itäsuomalaisesta rukiin ja muiden viljojen viljelystä – Osmo Koponen, MTK-Pohjois-Karjala
- Voiko itäsuomalaisesta rukiista syntyä menestystarina? Näkökulmia hankintaan, tuotekehitykseen ja brändiin – Laura Hyvärinen, Porokylän leipomo
- Kuinka korvata tuontiraaka-ainetta kotimaisella? Case kauralanpiirakka – Erkki Timonen, Pielispakari
- Itäsuomalaisen rukiin ketju pellolta leipomoon – Anne Vänskä, Karelia Mix Oy
- Kuinka tuotteistaa raaka-aineen alkuperää – Case karjalainen Kukki-viljatuoteperhe – Johanna Rinnekari, ProAgria Itä-Suomi
- Kuinka monipuolistaa viljelykiertoa ja ja jakaa taloudellista riskiä rukiilla ja muilla erikoisviljoilla
- Yhteistä keskustelua viljojen viljelystä, jalostuksesta ja markkinasta
Tilaisuuden järjestävät Pohjois-Savon Agri-Food klusteri yhteistyössä EU-osarahoittamien Tuottajaorganisaation kehittäminen vilja-alalle Pohjois-Savoon ja Pohjois-Karjalaan ja Kasvitaito 2.0 -hankkeiden kanssa. Lisätietoja tilaisuudesta: Kaisa Kähkönen, Pohjois-Savon Agri-Food klusterin klusterikoordinaattori, kaisa.kahkonen@savonia.fi, p. 0447856158