- Tämä tapahtuma on mennyt.
Elintarvikekehitys ja yritysyhteistyö Etelä-Pohjanmaalla
11.2.2022 @ 08:30 - 10:00
Tule mukaan tutustumaan elintarvikealan tutkimukseen Epanet-verkostossa ja Seinäjoen yliopistokeskuksessa! 11.2. klo 8.30 – 10.00
Elintarvikekehityksen tutkimusryhmä tuottaa tietoa ruuan terveellisyyteen, makuun ja nauatittavuuteen liittyvistä tekijöistä. Tavoitteena on vahvistaa maakunnan tutkijoiden ja ammattilaisten yhteisöä niin, että he voivat tukea alan yritysten kehitystyötä. Erityisesti kehitetäään uusia menetelmiä tiedonsiirtoon ja vuoropuheluun tutkimuksen, yrittäjien, ruokaharrastajien sekä opiskelijoiden välillä.
Yrittäjyys ja innovaatiot elintarvikeketjun kestävyysmuutoksessa-tutkimuksen aiheena on yrittäjyys ja innovaatiot ruokajärjestelmien kestävyysmuutoksessa. Tavoitteena on tuottaa ruoka-alan yritystoiminnan kestävää uudistumista tukevaa uutta tieteellistä tietoa yritysten kehittämistyön mahdollistamiseksi. Lisäksi tavoitteena on rakentaa kansainvälinen ja kansallinen yhteistyöverkosto tukemaan alan kehitystyötä.
Kuluttajakäyttäytyminen elintarvikealalla. Tutkimusalana on markkinointi, tarkemmin kuluttajakäyttäytyminen. Tavoitteena on lujittaa Etelä-Pohjanmaan agrobiotalousyritysten ja tutkimusorganisaatioiden osaamista ja yhteistyötä, innovaatio- ja koulutusjärjestelmää, kehittämisen rakenteita ja kulttuuria sekä terveellisten ruokatuotteiden markkinointia ja pakkausten uudelleenkäyttöä.