- Tämä tapahtuma on mennyt.
Elintarvikehuoneiston perustaminen ja toiminta, Teams, Pohjois-Pohjanmaa & Kainuu
ke 9. lokakuun @ 14:00 - 16:00
Tervetuloa kuuntelemaan Parasta paikallista pöytiin -hankkeen järjestämää infosarjaa. Sarja koostuu viidestä tilaisuudesta, joissa keskustellaan yritystoiminnan aloittamiseen, elintarvikehuoneiston perustamiseen ja kansainvälisten asiakasryhmien kohtaamiseen liittyvistä teemoista.
Tietoiskut järjestetään etäyhteyksin Teamsin välityksellä. Tilaisuuksiin osallistuminen on maksutonta, ja voit halutessasi osallistua joko kaikkiin tai vain yksittäisiin tilaisuuksiin.
Alla infosarjan aikataulu sekä kunkin tilaisuuden tarkempi sisältökuvaus:
- to 3.10. klo 17:30–19:45: Yritystoiminnan aloittaminen
- ke 9.10.2024 klo 14–16: Elintarvikehuoneiston perustaminen ja toiminta
- ke 30.10.2024 klo 14–16: Elintarvikehygienia yritystoiminnassa
- ke 6.11.2024 klo 14–16: Kansainvälisten asiakkaiden kohtaaminen – Suomeen muuttaneiden kokemuksia
- ke 20.11.2024 klo 14–16: Kansainvälisten yrittäjien kokemuksia yrittäjyydestä Suomessa
Yritystoiminnan aloittaminen, 3.10. klo 17:30–19:45
Oletko kiinnostunut elintarvikealan yrityksen perustamisesta? Haluaisitko kehittää jo olemassa olevaa yritystoimintaasi? Mukaan ovat tervetulleita kaikki elintarvikealan toimijat ja alasta kiinnostuneet niin tuotannon, jalostuksen kuin ravintola-alankin puolelta. Tässä tilaisuudessa kuullaan käytännön ohjeita ja vinkkejä yritystoiminnan aloitukseen ja toiminnan kehittämiseen liittyviin toimenpiteisiin: missä vaiheessa toimintaan tarvitaan y-tunnus, millaisia neuvonta- ja tukimahdollisuuksia toimintaan on saatavilla?
Elintarvikehuoneiston perustaminen ja toiminta, 9.10.2024 klo 14–16
Tässä tilaisuudessa käsitellään erityyppisten rekisteröityjen elintarvikehuoneistojen perustamiseen liittyviä käytännön asioita: missä menee pienimuotoisen toiminnan raja, kuinka omavalvontasuunnitelma sovitetaan omaan toimintaan, millaiset tilat elintarvikkeiden käsittelyä ja myyntiä varten tarvitaan? Tilaisuudessa kuullaan myös käytännön vinkkejä laitteiden ja varusteiden hankintaan liittyen.
Elintarvikehygienia yritystoiminnassa, 30.10.2024 klo 14–16
Millaisia hygieniavaatimuksia elintarvikealan yrityksen toiminnassa on otettava huomioon? Tilaisuudessa käydään läpi muun muassa hygieenisiä työskentelytapoja, elintarvikehygieniaa vaarantavia tekijöitä, pakkausmerkintöjä sekä yliherkkyyksien ja allergioiden huomioimista yrityksen toiminnassa.
Kansainvälisten asiakkaiden kohtaaminen – Suomeen muuttaneiden kokemuksia, 6.11.2024 klo 14–16
Huom! Tilaisuuden keskustelukielenä englanti, kysymyksiä voi esittää myös suomeksi
Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueille tulee turisteja eniten Iso-Britanniasta, Saksasta ja Ranskasta. Tässä keskustelutilaisuudessa Suomessa jo hetken asuneet henkilöt kertovat kokemuksistaan suomalaisyrityksissä kansainvälisen asiakkaan näkökulmasta. Millaisia asioita yrittäjien olisi hyvä ottaa huomioon kansainvälisiä asiakkaita kohdattaessa? Miten huomioida erilaiset kulttuurit ja toimintatavat yritystoiminnassa?
Kansainvälisten yrittäjien kokemuksia yrittäjyydestä Suomessa 20.11.2024 klo 14–16
Huom! Tilaisuuden keskustelukielenä englanti, kysymyksiä voi esittää myös suomeksi
Tässä tilaisuudessa ääneen pääsee Suomeen muuttaneita yrittäjiä, joilla on kokemusta yritystoiminnan harjoittamisesta Itä- ja Pohjois-Suomessa. Millaisena he ovat kokeneet suomalaisen yrityskulttuurin ja asiakkaat? Miten kulttuurierot näyttäytyvät yrittäjän näkökulmasta? Onko suomalaisten ja kansainvälisten asiakkaiden kohtaamisessa eroja?
Parasta paikallista pöytiin -hankkeen päätoteuttajina toimivat Oulun Maa- ja kotitalousnaiset (ProAgria Oulu ry) ja Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset (ProAgria Itä-Suomi ry).