- Tämä tapahtuma on mennyt.
Eettisen elintarvikeyrittäjyyden tiedonsiirtotilaisuus, Kuopio ja etänä
28.11.2023 @ 11:00 - 16:00
Savonia-ammattikorkeakoulu järjestää tiistaina 28.11.2023 tiedonsiirtotilaisuuden eettisestä elintarvikealan yrittäjyydestä. Tilaisuudessa esitellään kaikille avointa oppimismateriaalia eettisestä elintarvikealan yrittäjyydestä ja se on tarkoitettu kaikille elintarvikealan toimijoille, kuten pk-yrittäjille, kouluttajille ja opiskelijoille. Samalla pääset verkostoitumaan alan toimijoiden kanssa.
Paikka & aika: Savonia, Microkadun kampus, Microkatu 1 (A-ovi), Kuopio
28.11.2023 klo 11.00-14.00 tila: Mic-J102 ja klo 14.00-16.00 Savonian kampussydän
Ilmoittautuminen 20.11.2023 mennessä: https://link.webropol.com/s/EFE-ilmoittautuminen
Jokaiselle tilaisuuteen osallistuvalle jaetaan jouluinen lahjapussi täynnä paikallisia herkkuja.
Ohjelma, lataa tästä pdf:nä
klo 11.00–11.30 Ilmoittautuminen & Verkostoitumista kahvittelun sekä suolaisten ja makeiden herkkujen kera
klo 11.30–11.45 Johdanto: eettinen elintarvikeyrittäjyys / Anna-Maria Saarela
klo 11.45–11.50 Tuotosten hyötykäyttö kouluttajan, alan kehittäjän ja elinkeinon näkökulmasta / Anna-Maria Saarela
klo 11.50–12.00 Kouluttajien opas: Eettisten elintarvikkeiden innovaatioiden kehittäjille / Merja Vehviläinen
klo 12.00–12.10 Hyvien käytäntöjen kokoelma – yritysesimerkkejä eri maista / Johanna Kantala
klo 12.10–12.20 Eettisen elintarvikeyrittäjyyden -ohjelma / Mari Vartiainen
- Teema 1: Eettisen elintarvikeyrittäjyyden tarve ja vaikutus
- Teema 2: Yrittäjyys, yrityksen perustamisen kulmakivet
- Teema 3: Tutustuminen innovaatioiden maailmaan
- Teema 4: Eettiset menettelytavat elintarviketuotannossa
- Teema 5: Työ ihmisten kanssa – Viestintä liiketoiminnassa
- Teema 6: Kestävyyttä tulevaisuuteen
klo 12.20–12.30 Eettisen elintarvikeyrittäjyyden verkostoitumis- ja keskustelualusta / Anna-Maria Saarela
klo 12.30–12.40 Innovatiivisen eettisen elintarvikeyrittäjyyden käsikirja / Harri Holopainen
klo 12.40–12.50 Porinatauko kahvitteluineen ja joululahjapusseineen
klo 12.50–13.20 Vuorovaikutteiset työpajat / fasilitointi Emilia Tarvainen
klo 13.20–13.55 Työpajojen tulosten esittely / kaikki yhdessä
klo 13.55–14.00 Siirtyminen Kampussydämeen, jossa keskustelu jatkuu teemasta eettinen elintarvikeyrittäjyys
klo 14.00–16.00 Ruokaketjun treffit -verkostoitumista – AgroFood -klusterin -tilaisuus
Lisätietoja
Lehtori Anna-Maria Saarela, anna-maria.saarela@savonia.fi, Savonia-amk, p. 044 7855354
https://ethical-food.eu/
https://www.linkedin.com/company/ethical-food-entrepreneurship
**********************
Tilaisuudessa esitellään hankkeessa tuotettuja kaikille avoimia materiaaleja eettisestä elintarvikealan yrittäjyydestä, saatavana viidellä eri kielellä (englanti, suomi, tanska, turkki, portugali):
A) Kouluttajien opas: Eettisten elintarvikkeiden innovaatioiden kehittäjille ja mahdollistajille – Educators Guide on Drivers and Enablers for Innovation of Ethical Foods
B) Hyvien käytäntöjen kokoelma – Good Practice Compendium – erityyppisiä yritysesimerkkejä Irlannista, Portugalista, Turkista ja Suomesta, mm. Valio, Meira Nova, Snellman, Helsingin Mylly, Ravintola Nolla ja Kesko.
C) Eettisten elintarvikkeiden innovointi, yrittäjyyden käsikirja / Innovating Ethical Foods, Entrepreneurship Manual – ladattavissa verkosta lähiaikoina
D) Eettisen elintarvikeyrittäjyyden -ohjelma – Ethical Food Entrepreneurship Programme – ladattavissa lähiaikoina verkostosta myös muilla kielillä
Moduuli 1: Eettisen elintarvikeyrittäjyyden tarve ja vaikutus – Need & Impact of Ethical Food Enterprises
Moduuli 2: Yrittäjyys, yrityksen perustamisen kulmakivet – Entrepreneurship, Critical Steps in Building an Enterprise
Moduuli 3: Tutustuminen innovaatioiden maailmaan – Exploring the World of Innovation
Moduuli 4: Eettiset menettelytavat elintarviketuotannossa – Tactics in Ethical Food Operations
Moduuli 5: Työ ihmisten kanssa – Viestintä liiketoiminnassa – Working with People – Communication in Business
Moduuli 6: Kestävyyttä tulevaisuuteen – Sustainability for the Future
E) Vuorovaikutteinen eettisen elintarvikeyrittäjyyden verkostoitumis- ja keskustelualusta – Ethical Food Entrepreneurship Sharing and Mentoring Platform