Motivan vertaisoppimistilaisuudet elintarvike- ja ruokapalveluhankintoja tekeville
Tilaisuudessa opit muun muassa, miten otat kestävyys- ja vastuullisuusnäkökulmat mukaan hankinnan valmisteluun jasovellat kriteereitä hankintaan. Lisäksi saat vinkkejä markkinavuoropuhelun ja -kartoituksen tekemiseen sekä, miten parhaiten […]
Ruokavientiselvitys -julkaisutilaisuus
Petteri Orpon hallitusohjelmaan on kirjattu tavoite ruokaviennin kaksinkertaistamisesta. Tavoitteen saavuttaminen edellyttää yritys-ja toimijakentän tarpeiden tuntemusta ja yhteisen ymmärryksen luomista pysyväisluontoisten toimintamallien muodostamiseksi. Maa- ja metsätalousministeriön […]
Ruokaprovinssin Keksiviikkokahvit
Voisiko tuottajien perustama tuottajaorganisaatio toimia välineenä maatalousyrittäjien yhteistyön kehittämisessä sekä kannattavuuskriisissä kamppailevan maatalouden tilanteen parantamisessa? Keksiviikkokahvien 2.10.2024 klo 14.00 - 14.30 aiheena on ”Tuottajaorganisaatiolla Muskeleita” […]
Tieteellis-gastronominen ruokaklubi aiheena ruokaperinteet, Helsingissä, Turussa ja Seinäjoella
Klubi-illoissa keskitytään tarkastelemaan ruokaa, ruoanlaittoa ja ruoasta nauttimista sekä tieteelliseltä että gastronomiselta kantilta. Osallistujia yhdistää kiinnostus ruokaan. Jokaiseen klubi-iltaan kuuluu aina kaksi luentoa eri tieteenaloilta […]
Kokeile ja tutki Hämeessä! -webinaari
Aamupäivän 3.10.2024 klo 9–11 webinaarissa esitetään livestriimauksena suoraan paikan päältä hämäläisiä koulutusorganisaatioiden tutkimus- ja kehitystiloja. Mukana ovat Hämeen ammattikorkeakoulun, Hämeen ammatti-instituutin sekä LAB-ammattikorkeakoulun elintarviketilat. Webinaari […]
Luomuinstituutin webinaarisarja: Siipikarjan ja sikojen hyvinvointi luomutuotannossa
Luomuinstituutin webinaarisarja jatkuu taas syyskuulla neljän webinaarin voimin, joissa kuullaan luomututkimuksen ajankohtaisista aiheista alan asiantuntijoiden toimesta. Aiheina ovat sekaviljely ja seoskasvustot luomuviljelyssä, siipikarjan ja sikojen […]
Yritystoiminnan aloittaminen, Teams, Pohjois-Pohjanmaa & Kainuu
Tervetuloa kuuntelemaan Parasta paikallista pöytiin -hankkeen järjestämää infosarjaa. Sarja koostuu viidestä tilaisuudesta, joissa keskustellaan yritystoiminnan aloittamiseen, elintarvikehuoneiston perustamiseen ja kansainvälisten asiakasryhmien kohtaamiseen liittyvistä teemoista. Tietoiskut […]
Saksan messumatka: Food&Life, München, ilmoittaudu mukaan 4.10. mennessä
Matkan ajankohta: 30.11.-4.12.2024 Matkan teema ”Feinkost” – Premium-elintarvikkeet ja nimisuojatuotteet. Tämä markkina keskittyy korkealaatuisten, usein käsityönä valmistettujen elintarvikkeiden, kuten pakastekuivattujen tuotteiden, gourmet-ruokien, luksustuotteiden ja erikoistuotteiden, levittämiseen […]
Slow Food Festival Västnyland / Länsi-Uudenmaalla
Tänä vuonna järjestetään Slow Food -festivaali kolmattatoista kertaa Länsi-Uudellamaalla ja neljättä kertaa Fiskarsin Puimalassa. Tervetuloa nauttimaan syksyn sadosta, paikallisista mauista ja artesaaniruuista koko Uudeltamaalta ja Varsinais-Suomesta. Viikonloppuna […]
Papuja pallon parhaaksi-yleisöluentosarja: Kestävyyden hinta puntarissa
Papuja pallon parhaaksi -yleisöluentosarjassa puidaan palkokasvien roolia monenlaisten ympäristö- ja yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemisessa. Kuljemme palkokasvien matkassa pellolta pöytään ja tutkimme keinoja, joilla nämä runsaasti proteiinia […]