Sadonkorjuumarkkinat Helsingin Malmilla
Perho Liiketalousopisto ja oppimispelto Green City Farm järjestävät jälleen koko perheen iloisen toritapahtuman syyskuussa. Seitsemättä kertaa järjestettävillä Sadonkorjuumarkkinoilla on myynnissä Green City Farmin syksyn satoa: […]
Likis – Lähiruokatapahtuma Oulussa / Likis – Local Food Event in Oulu
Tarjolla lähiruokaa, kotimaisia käsitöitä sekä elämyksiä koko perheelle! Likiksessä on muun muassa sieninäyttely, lampaan kerintänäytös, polkutraktoriajoa ja keppihevosratsastusta. Pääset myös rapsuttamaan alpakoita, lampaita ja kaverikoiria, […]
EU:n luomutuotannon päivä
Euroopan unionin virallista luomutuotannon päivää juhlitaan 23.9. monin tavoin koko Euroopassa. Merkkipäivä on osa EU:n vihreän siirtymän toimeenpanoa ja EU:n luomutuotannon toimintasuunnitelmaa. Päivän tarkoituksena on […]
Vastuullisen voima – kohti kestävää menestystä -webinaari, Etelä-Pohjanmaa
Haluatko olla mukana luomassa kestävämpää huomista? Tarjoamme sinulle mahdollisuuden osallistua kahteen maksuttomaan webinaariin, joissa käsitellään ajankohtaisia ja tärkeitä kestävän kehityksen teemoja. Tule mukaan ja vie organisaatiosi vastuullisuuden […]
Papuja pallon parhaaksi-yleisöluentosarja: Siirtymä kestäviin ruokavalioihin
Papuja pallon parhaaksi -yleisöluentosarjassa puidaan palkokasvien roolia monenlaisten ympäristö- ja yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemisessa. Kuljemme palkokasvien matkassa pellolta pöytään ja tutkimme keinoja, joilla nämä runsaasti proteiinia […]
Tietoprovinssi 2024 – Kestävät ruokaratkaisut, Seinäjoki
Tietoprovinssi on vuosittain järjestettävä tiedon tapahtuma, joka esittelee eteläpohjalaista tutkimusta, kehittämistä ja koulutusta. Vuoden 2024 Tietoprovinssi järjestetään aamupalatilaisuuksina tiistaiaamuisin klo 8.30-10.30 syyskuussa ravintola Treffissä (Frami D-rakennus). […]
PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennusteen julkistus
Pellervon taloustutkimus PTT julkistaa syksyn maa- ja elintarviketalouden ennusteensa webinaarissa tiistaina 24.9. klo 10.00. Ruokamarkkinat ovat sopeutumassa uuteen tasapainoon viime vuosien rajujen hintamuutosten jälkeen. Maa- […]
Ihmisen terveys luonnosta: Ruokatuotannon ja ympäristöterveyden yhteys
Miten monimuotoinen luonto edistää terveyttä ruoassa? Tule kuulemaan ja keskustelemaan uusimmista tiedoista ja tutkimusoletuksista. Miten tuottaa ruoka siten, että se säilyttää kaiken terveellisyytensä? Voiko terveysvaikutuksia jopa lisätä kasvinjalostuksella tai tuotantotapoja kehittämällä? Uusi tieto ja uusimmat hypoteesit liittyvät yhteisen terveyden (One Health) käsitteeseen, lääketieteellisen ekologian biodiversiteettihypoteesiin sekä uusimpaan tietoon nanokokoisten solunulkoisten vesikkeleiden roolista luontoyhteydessä. Tapahtuman aika ja paikka: 25.9.2024 klo 13–15, Tiedekulma, Helsinki […]
Ilmastovaikutusdatasetti – kattava aineisto ravintola-aterioiden ilmastovaikutusten arviointiin, webinaari
Luonnonvarakeskuksen (Luke) tuottama raaka-aineiden ilmastovaikutusdatasetti ruokapalvelu- ja ravintolatoimialalle mahdollistaa aterioiden hiilijalanjälkien laskennan. Datasetti kattaa noin 500 tärkeintä kotimaista ja tuontiraaka-ainetta. Se on mahdollista linkittää elintarvikkeiden […]
GEOfood infotilaisuus, Lappajärvi
Kraatterijärvi Geoparkin kiehtova syntytarina ja geologinen perimä mahdollistavat uutta yhteistyötä ja verkostoja myös ruokatuotteiden kehittämiseen ja yhteismarkkinointiin. Kraatterijärvi GEOfoodiin ja sen ympärille ollaankin rakentamassa yritysryhmä […]