Tuotteistamisen tuki -kiertue Lappeenrannassa
Kaikille avoin Tuotteistamisen tuki -tapahtuma kiertää tapaamassa elintarvike- ja käsityö/designalan yrittäjiä kolmessa maakunnassa 3.-5.9.2024 Tuo ruokalahjatuotteesi arvioitavaksi ja hae asiantuntijoiden vinkit tuotekehitykseen! Tuotteistamisen tuki -tapahtumassa […]
Ruokaprovinssi-kahvit: Lähiruokapäivän etkot
Valtakunnallinen Lähiruokapäivä (ent. Osta tilalta -päivä) järjestetään tänä vuonna 7.-8.9. kaikkialla Suomessa. Etelä-Pohjanmaa, tarkemmin Keskikylä on saanut kunnian toimia tämän valtakunnallisen tapahtuman avajaisten pitopaikkana. Avajaiset […]
Herkkujen Häme Hämeenlinnan torilla
Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Herkkujen Häme -tapahtuma saa jatkoa tänä vuonna, suomalaisen ruoan päivänä, 4.9. Paikalla on hämäläisiä aitojen makujen alkutuottajia ja ruoka-alan ammattilaisia […]
Tieteellis-gastronominen ruokaklubi aiheena tomaatti, Helsingissä, Turussa ja Seinäjoella
Klubi-illoissa keskitytään tarkastelemaan ruokaa, ruoanlaittoa ja ruoasta nauttimista sekä tieteelliseltä että gastronomiselta kantilta. Osallistujia yhdistää kiinnostus ruokaan. Jokaiseen klubi-iltaan kuuluu aina kaksi luentoa eri tieteenaloilta […]
Päivitetyt vastuullisuuskriteerit eläinperäisten tuotteiden hankintoihin, julkistamiswebinaari
Julkisilla elintarvike- ja ruokapalveluhankinnoilla on suuri vaikutus kestävän ruokajärjestelmän rakentamisessa. Maa- ja metsätalousministeriö on käynnistänyt valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva Oy:n johdolla toukokuussa 2024 eläinperäisten […]
Tuotteistamisen tuki -kiertue Mikkelissä
Kaikille avoin Tuotteistamisen tuki -tapahtuma kiertää tapaamassa elintarvike- ja käsityö/designalan yrittäjiä kolmessa maakunnassa 3.-5.9.2024 Tuo ruokalahjatuotteesi arvioitavaksi ja hae asiantuntijoiden vinkit tuotekehitykseen! Tuotteistamisen tuki -tapahtumassa […]
Lisää järvikalaa lautasille – aloitustilaisuus Juvalla
Kotimaisen, varsinkin järvikalan käytön lisäämistä puoltavat vastuullisuuden eri osa-alueet. Ammattikeittiöiden rooli kalan käytön tunnettuuden, ravitsemuksen, terveellisyyden ja myös kestävän ruokajärjestelmän edistäjänä koetaan tärkeänä. Uusien Pohjoismaisten […]
Lähiruokapäivä 2024
Vuonna 2024 Lähiruokapäivää juhlitaan kaksi päivää. Tapahtumajärjestäjät pitävät ovensa auki vieraille lauantaina 7.9. sekä halutessaan myös sunnuntaina 8.9. Lauantai toimii Lähiruokapäivä-viikonlopun päätapahtumapäivänä, jolloin kaikki Lähiruokapäivän […]
Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaveri
Ruokasektorin valtakunnallinen koordinaatiohanke järjestää Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaverin 9.9.2024 klo 12.00 – 14. Hankekuulumisten lisäksi Kaakkois-Suomen hankekokonaisuuden esittely. Aiheena myös hankkeessa saadut kerkänkeruun kokemukset 2023-2024 (Anni […]
H4F: Näin onnistuu kehittäjien ja yrittäjien yhteistyö – Vinkit ja käytänteet
Ruokamatkailun webinaarisarjassa: Aika: 10.9.2024 klo 9.00–10.30 Vieraana Yrityssalon Henna Kyyrä, case Kurpitsaviikot! ”Salo on Suomen kolmanneksi suurin maatalouskaupunki. Meillä tuotetaan merkittävä määrä viljaa, erikoiskasveja, avomaan vihanneksia, marjoja […]