Webinaari: Lisää luomua lautaselle 13.3. – Ammattikeittiöiden luomuohjelman vaikuttavuus ja kehittäminen
Millaisia ovat ammattikeittiöiden luomun käytön lisäämiseen tähtäävät ohjelmat Suomessa ja Ruotsissa? Tämän kuulemme webinaarissa 13.3.2025 klo 13.30-15.00. Tilaisuudessa julkaistaan myös Portaat luomuun -ohjelman vaikuttavuusselvityksen tulokset […]
Ruokasektorin kasvun mahdollisuudet: Mille kehityspolulle nykyinen toimintamalli johtaa? -webinaari
Ruokasektorilla on mahdollisuuksia kasvuun, mutta se edellyttää uusia arvoketjuja ja vienninedistämisen toimenpiteitä. Luonnonvarakeskus selvitti, mitä tapahtuu, jos kasvupotentiaalin saavuttamiseksi vaadittavia toimia ei tehdä tai niitä […]
Elintarvikealan toimija – varaudu vastuullisuusvaatimusten tuomiin myllerryksiin ja mahdollisuuksiin!, Teams
Haluatko oppia ennakoimaan ja arvioimaan liiketoimintaympäristössä vaikuttavia muutostekijöitä? Haluatko oppia huomaamaan vastuullisuuden kilpailuetuja ja välttämään virhearvioita? Tule mukaan maksuttomaan ennakointityöpajaan ti 18.3.2025 klo 9.00–12.00 ja […]
Erinomaista ruokaa maailman kestävimmästä ruokajärjestelmästä -strategiatyön aluetyöpajat, Kuopio
Ruuan tuotannon pitkän aikavälin strategiatyö on vaiheessa, jossa ruokajärjestelmän eri toimijoita otetaan mukaan strategian sisällön tuottamiseen. Ruokajärjestelmän toimivuus ja kestävyys on kansallisesti erittäin tärkeä asia, […]
ETS: Kuluttaja haluaa kalaa! – Mitä jokaisen elintarvikealan asiantuntijan tulisi tietää kalasta? -webinaari, osa 3
Kalan kulutuksen lisääminen hyödyttäisi koko elintarviketaloutta ja kuluttajat haluaisivat näin tehdä, mutta mitä he oikeasti haluavat. Mikä on oikeasti vastuullista kalaa? Mitä ympäristö- ja terveyshyötyjä […]
Luonnontuotteiden keruun ja luomusertifioinnin organisoinnin fokusryhmä, Teams
Jatkamme 18.3.2025 klo 13-15 luonnontuotteiden keruutoiminnan ja luomusertifioinnin kehittämiskysymyksien käsittelyä helmikuussa aloitetun keskustelun pohjalta. Aiheina mm. luomukeruun ryhmäsertifiointi, keruun sopimusmallin valmistelu, evästykset marraskuun Luonnontuotepäiville ja […]
Kädet jauhoissa – Uudistavan ruokamatkailun mahdollisuudet, Oulu
Tervetuloa kuulemaan uudistavan ruokamatkailun mahdollisuuksista Pohjois-Pohjanmaalla! Voisiko ruokamatkailu olla osa yrityksesi toimintaa? Tiedätkö, miten matkailuaktiviteettiin saadaan uudistava näkökulma? Tule mukaan toiminnalliseen tapahtumaan, jossa kuulet teemaan […]
Erinomaista ruokaa maailman kestävimmästä ruokajärjestelmästä -strategiatyön aluetyöpajat, Kouvola
Ruuan tuotannon pitkän aikavälin strategiatyö on vaiheessa, jossa ruokajärjestelmän eri toimijoita otetaan mukaan strategian sisällön tuottamiseen. Ruokajärjestelmän toimivuus ja kestävyys on kansallisesti erittäin tärkeä asia, […]
Luomuinstituutin webinaarisarja: Luomusadoissa on hyödyntämätöntä kasvupotentiaalia
Luomuinstituutin johtaja Sari Iivonen koordinoi vuosina 2022-2024 toteutettua ja Hiilestä kiinni-ohjelmasta rahoitettua Luomuviljelyn viljelyvarmuuden ja ilmastokestävyyden parantaminen sekaviljelyn ja syyskylvöisten valkuaiskasvien avulla (LuoVaMix) -hanketta. Hankkeessa […]
Ruokahävikki-webinaari
Bio- ja kiertotalouden tutkimusalan FoodLoops-hanke järjestää 21.3. klo 11-13:30 koulujen ruokahävikin vähentämiseen tähtäävää kehitystyötä ja projektin tuloksia esittelevän webinaarin. Tilaisuus tarjoaa vaiheittaisen koulutuksen yhteiskehittämisprosessista kuntien, […]