Kalenteri / Tapahtumat
ma ma
ti ti
ke ke
to to
pe pe
la la
su su
2 tapahtumat,
Sosiaalinen media maanviljelijöille: vastuullisuuden näkyväksi tekeminen, Pohjois-Pohjanmaa
Sosiaalinen media maanviljelijöille: vastuullisuuden näkyväksi tekeminen, Pohjois-Pohjanmaa
Tervetuloa ainutlaatuiseen koulutukseen, joka tarjoaa maanviljelijöille käytännön työkaluja ja strategioita sosiaalisen median hyödyntämiseen. Tässä koulutuksessa opit erilaisten somekanavien erot ja niiden tehokkaan käytön, ymmärrät algoritmien […]
Lähde mukaan näytteilleasettajaksi elintarvikealan messuille Saksaan!, infotilaisuus
Lähde mukaan näytteilleasettajaksi elintarvikealan messuille Saksaan!, infotilaisuus
Oletko kiinnostunut mahdollisuudesta lähteä Grüne Woche -messuille Berliiniin 17.-26.1.2025? Tervetuloa kuulemaan lisää messuista ja eri tavoista osallistua niille maanantaina 26.8.2024 klo 15.00 Teamsiin. Tilaisuudessa kertomassa tapahtumasta […]
0 tapahtumat,
1 tapahtuma,
Maaseutututkijatapaaminen, Iisalmi
Vuoden 2024 maaseutututkijatapaaminen järjestetään Iisalmen Runnissa 28.–29.8.2024 teemalla ”Maaseutu kriisien maailmassa”. Tapaamiseen osallistuu tutkijoiden lisäksi runsaasti maaseudun kehittäjiä ja muita kiinnostuneita. Ilmoittautuminen 14.8. mennessä! Tutustu […]
1 tapahtuma,
1 tapahtuma,
Kauhajoen Ruokamessut
Kauhajoen Ruokamessut – Luonto lautasella järjestetään 30.8.-1.9.2024! Vuosittain Hämes-Havusen idyllisessä pohjalaismiljöössä järjestettävillä messuilla pääsee taas maistelemaan makujen laajaa kirjoa, keräämään itselle uusia vinkkejä omaan kokkaukseen […]
2 tapahtumat,
Luonnon päivä luomutiloilla
Luonnon päivä luomutiloilla
Luomutilat avaavat ovensa kuluttajille lauantaina 31.8.2024. Tuolloin on mahdollista kertoa yleisölle omasta tilasta ja luomutuotannosta sekä myydä tilan tuotteita. Nostamme tapahtumaan osallistuvia tiloja esille tapahtumasivuilla […]
1 tapahtuma,
1 tapahtuma,
Lähiruoan ja kotimaisen ruoantuotannon tilanne ja merkitys kestävässä ruokajärjestelmässä
Lähiruoan ja kotimaisen ruoantuotannon tilanne ja merkitys kestävässä ruokajärjestelmässä
Millainen merkitys lähellä tuotetulla ruoalla on ruokajärjestelmän kestävyyden näkökulmasta? Entä miten kestävämpää ruokajärjestelmää voidaan rakentaa, ja mitkä tekijät sitä hidastavat? Aiheesta keskustelemassa viljelijä ja sometähti […]
2 tapahtumat,
Ruokasektorin Tutkimustiistai: Ruokayrittäjyys REKOssa – liiketaloudellisia ja muita merkityksiä
Ruokasektorin Tutkimustiistai: Ruokayrittäjyys REKOssa – liiketaloudellisia ja muita merkityksiä
Syyskuun tutkimustiistaissa 3.9.2024 klo 9-10 Nina Grönqvist Helsingin yliopistosta esittelee maisterintutkielmaansa liittyviä tuloksia otsikolla ”Ruokayrittäjyys REKOssa – liiketaloudellisia ja muita merkityksiä”. Nina Grönqvist on tutkinut […]
Tuotteistamisen tuki -kiertue Joensuussa
Tuotteistamisen tuki -kiertue Joensuussa
Kaikille avoin Tuotteistamisen tuki -tapahtuma kiertää tapaamassa elintarvike- ja käsityö/designalan yrittäjiä kolmessa maakunnassa 3.-5.9.2024 Tuo ruokalahjatuotteesi arvioitavaksi ja hae asiantuntijoiden vinkit tuotekehitykseen! Tuotteistamisen tuki -tapahtumassa […]
7 tapahtumat,
Suomalaisen ruoan päivä
Suomalaisen ruoan päivä
Suomalaisen ruoan päivä 4.9. nostaa oman maan ruoan hetkeksi arjen yläpuolelle. Viime vuosien kokemukset ovat osoittaneet, että itsestäänselvyytenä pitämämme maukas, ravitseva, puhdas ja riittävä ruoka […]
Lähiruokatapahtuma Savonlinnan torilla
Lähiruokatapahtuma Savonlinnan torilla
Tapahtumassa 4.9.2024 on myös lähiruokatori paikallisille tuottajille, jatkojalostajille ja ruokapalveluyrityksille. Kysy lisää ja varaa paikkasi niina.lallukka@savonlinna.fi
Tiede ja teknologia -ratkaisuja kestävään ruoan tuotantoon Suomessa
Tiede ja teknologia -ratkaisuja kestävään ruoan tuotantoon Suomessa
Suomalaisen ruoan päivänä 4.9. Elintarviketieteiden Seura järjestää yhdessä Ruokatieto Yhdistyksen kanssa kaikille avoimen webinaarin. Webinaarissa käsitellään kestävän ruokatuotannon tekoja tieteellisestä näkökulmasta ja sitä millaisia haasteita […]
Tuotteistamisen tuki -kiertue Lappeenrannassa
Tuotteistamisen tuki -kiertue Lappeenrannassa
Kaikille avoin Tuotteistamisen tuki -tapahtuma kiertää tapaamassa elintarvike- ja käsityö/designalan yrittäjiä kolmessa maakunnassa 3.-5.9.2024 Tuo ruokalahjatuotteesi arvioitavaksi ja hae asiantuntijoiden vinkit tuotekehitykseen! Tuotteistamisen tuki -tapahtumassa […]
2 tapahtumat,
Päivitetyt vastuullisuuskriteerit eläinperäisten tuotteiden hankintoihin, julkistamiswebinaari
Päivitetyt vastuullisuuskriteerit eläinperäisten tuotteiden hankintoihin, julkistamiswebinaari
Julkisilla elintarvike- ja ruokapalveluhankinnoilla on suuri vaikutus kestävän ruokajärjestelmän rakentamisessa. Maa- ja metsätalousministeriö on käynnistänyt valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva Oy:n johdolla toukokuussa 2024 eläinperäisten […]
Tuotteistamisen tuki -kiertue Mikkelissä
Tuotteistamisen tuki -kiertue Mikkelissä
Kaikille avoin Tuotteistamisen tuki -tapahtuma kiertää tapaamassa elintarvike- ja käsityö/designalan yrittäjiä kolmessa maakunnassa 3.-5.9.2024 Tuo ruokalahjatuotteesi arvioitavaksi ja hae asiantuntijoiden vinkit tuotekehitykseen! Tuotteistamisen tuki -tapahtumassa […]
1 tapahtuma,
Lisää järvikalaa lautasille – aloitustilaisuus Juvalla
Lisää järvikalaa lautasille – aloitustilaisuus Juvalla
Kotimaisen, varsinkin järvikalan käytön lisäämistä puoltavat vastuullisuuden eri osa-alueet. Ammattikeittiöiden rooli kalan käytön tunnettuuden, ravitsemuksen, terveellisyyden ja myös kestävän ruokajärjestelmän edistäjänä koetaan tärkeänä. Uusien Pohjoismaisten […]
1 tapahtuma,
Lähiruokapäivä 2024
Vuonna 2024 Lähiruokapäivää juhlitaan kaksi päivää. Tapahtumajärjestäjät pitävät ovensa auki vieraille lauantaina 7.9. sekä halutessaan myös sunnuntaina 8.9. Lauantai toimii Lähiruokapäivä-viikonlopun päätapahtumapäivänä, jolloin kaikki Lähiruokapäivän […]
1 tapahtuma,
1 tapahtuma,
Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaveri
Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaveri
Ruokasektorin valtakunnallinen koordinaatiohanke järjestää Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaverin 9.9.2024 klo 12.00 – 14. Hankekuulumisten lisäksi Kaakkois-Suomen hankekokonaisuuden esittely. Aiheena myös hankkeessa saadut kerkänkeruun kokemukset 2023-2024 (Anni […]
1 tapahtuma,
H4F: Näin onnistuu kehittäjien ja yrittäjien yhteistyö – Vinkit ja käytänteet
H4F: Näin onnistuu kehittäjien ja yrittäjien yhteistyö – Vinkit ja käytänteet
Ruokamatkailun webinaarisarjassa: Aika: 10.9.2024 klo 9.00–10.30 Vieraana Yrityssalon Henna Kyyrä, case Kurpitsaviikot! ”Salo on Suomen kolmanneksi suurin maatalouskaupunki. Meillä tuotetaan merkittävä määrä viljaa, erikoiskasveja, avomaan vihanneksia, marjoja […]
1 tapahtuma,
Elintarviketeollisuus-messut 2024, Tampere
Elintarviketeollisuus-messut esittelee toimialan uusimmat innovaatiot, tuotteet palvelut ja menetelmät. Tapahtuma kokoaa alan toimijat ja sidosryhmät yhteen ja on erinomainen kohtaamispaikka yrityksille ja organisaatioille, jotka kehittävät […]
3 tapahtumat,
Vastuullisuus liiketoiminnan moottorina: menestystä ruokaketjun alkupäässä, Pohjois-Pohjanmaa
Vastuullisuus liiketoiminnan moottorina: menestystä ruokaketjun alkupäässä, Pohjois-Pohjanmaa
Liity mukaan Teamsin kautta järjestettävään koulutukseen, jossa pureudumme vastuullisuuden merkitykseen ja mahdollisuuksiin alkutuotannossa. Tämä koulutus tarjoaa yrittäjille näkökulmia ja käytännön vinkkejä siitä, kuinka vastuullisuus voi […]
Luomuinstituutin webinaarisarja: Parempia satoja ja ilmastonsuojelua luomuviljelyssä
Luomuinstituutin webinaarisarja: Parempia satoja ja ilmastonsuojelua luomuviljelyssä
Luomuinstituutin webinaarisarja jatkuu taas syyskuulla neljän webinaarin voimin, joissa kuullaan luomututkimuksen ajankohtaisista aiheista alan asiantuntijoiden toimesta. Aiheina ovat sekaviljely ja seoskasvustot luomuviljelyssä, siipikarjan ja sikojen […]
0 tapahtumat,
2 tapahtumat,
Elimäen Lähiruokamessut
Tervetuloa uudistuneille lähiruokamessuille syyskuun puolivälissä! Suomen suurimmat Lähiruokamessut järjestetään 14.-15.9.2024 klo 10 – 16. Messut järjestetään Elimäen Mustilassa, kuutostien varressa. Lähiruokatori on uudessa paikassa, Alppiruusussa 6- tien […]
Wemmi sadonkorjuumarkkinat Jyväskylässä
Kotimaista ruokaa, mm. luomu- ja lähiruokaa ja syksyn satoa järvistä, pelloilta ja puutarhoista. Mukana on myös runsaasti laadukkaita kotimaisia kädentaidon tuotteita. Tapahtumatarjonnan kruunaavat maistuvat ruoka-annokset ja kahvilatuotteet. 14.-15.9.2024 Jyväskylän Paviljonki […]
3 tapahtumat,
Herttoniemen sadonkorjuujuhlat, Helsinki
Herttoniemen sadonkorjuujuhlat, Helsinki
Perinteiset Herttoniemen Sadonkorjuujuhlat vievät entisajan sadonkorjuujuhlien tunnelmaan Herttoniemen kartanolla su 15.9. klo 12.00 - 17.00! Knusbackan museoalueella Marko Haavisto & Poutahaukat johdattavat suomalaisuuden mielenmaisemiin sekä […]
1 tapahtuma,
Kotimaisen kalan vierasaine- ja ravintoainepitoisuuksista uutta tietoa, webinaari
Kotimaisen kalan vierasaine- ja ravintoainepitoisuuksista uutta tietoa, webinaari
Kotimaista kalaa ruoaksi monipuolisemmin ja turvallisemmin (EU-kalat IV) -hankkeen loppuseminaari järjestetään 16. syyskuuta 2024. Samalla julkaistaan 2,5-vuotisen hankkeen loppuraportti. EU-kalat IV -hankkeessa on tutkittu sekä terveydelle […]
4 tapahtumat,
Food Days Seinäjoki
Welcome to Food Days Seinäjoki! Researchers, entrepreneurs, food companies and other bright minds are invited to Rytmikorjaamo, Seinäjoki 17.-19.9.2024 to shape together an attractive future […]
Motivan vertaisoppimistilaisuudet elintarvike- ja ruokapalveluhankintoja tekeville
Motivan vertaisoppimistilaisuudet elintarvike- ja ruokapalveluhankintoja tekeville
Tilaisuudessa opit muun muassa, miten otat kestävyys- ja vastuullisuusnäkökulmat mukaan hankinnan valmisteluun jasovellat kriteereitä hankintaan. Lisäksi saat vinkkejä markkinavuoropuhelun ja -kartoituksen tekemiseen sekä, miten parhaiten […]
Tuohta tarinoista -webinaari, Saimaan seutu
Tuohta tarinoista -webinaari, Saimaan seutu
Webinaarissa saat asiantuntijan tietoiskun tarinallistamisesta liiketoiminnassa, työkalupohjan tuotteistamisen tueksi sekä kuulet yrittäjäkollegan kokemuksia menetelmän käytöstä. Pääset kertomaan hankkeen työryhmälle yrityksesi toiveista ja tarpeista tarinallistamisen parissa, […]
KareliaBite -valmennus: Vastuullisuusviestintä 2: Vastuullisuus viestii kansainvälisesti
KareliaBite -valmennus: Vastuullisuusviestintä 2: Vastuullisuus viestii kansainvälisesti
Käytännönläheisessä valmennuksessa perehdytään vastuullisuusviestintään kiinteänä osana elintarvike- ja luonnontuotealan yritysten vastuullisuustyötä. Valmennuksen aikana osallistujat tekevät konkreettisia viestinnän toimenpiteitä, esimerkiksi vastuullisuuden avainviestien ja sisältöjen sanoittamista yritysten […]
3 tapahtumat,
Elintarvikkeiden myynti- ja markkinointiosaaminen koti- ja vientimarkkinoilla: pakkausosaaminen
Moduuli 8 aiheena syyskuussa on pakkausosaaminen. - pakkausvaatimukset ja lainsäädäntö, pakkaussuunnittelu, pakkauskoneet ja -laitteet 18.-19.9. klo 10.00 - 15.30 - kestävän kehityksen mukainen pakkaustoiminta ja […]
Kuntamarkkinat: Kohti 25 % luomutavoitetta; Kyllä onnistuu!
Kuntamarkkinat: Kohti 25 % luomutavoitetta; Kyllä onnistuu!
Suomi on kansallisessa julkisten hankintojen strategiassa asettanut tahtotilakseen olla ekologisten hankintojen suunnannäyttäjä. Tämän päämäärän saavuttamiseksi on asetettu tavoite, että vuoteen 2030 mennessä julkisten ruokapalveluiden raaka-aineista […]
4 tapahtumat,
KIKE Markkinakatsaukset: Uudet lisäarvokonseptit maailmalla
KIKE Markkinakatsaukset: Uudet lisäarvokonseptit maailmalla
Ajankohtaisista viennin aiheista tiedottavat KIKE Markkinakatsaukset jatkuvat jälleen Aiheena: Uudet lisäarvokonseptit maailmalla - miten rakennan lisää kilpailukykyä vientituotteisiini Syksyn KIKE Markkinakatsaus esittelee maailmalta kerättyjä kiinnostavia […]
Toimitusketjun arviointi ja auditointi -webinaari
Toimitusketjun arviointi ja auditointi -webinaari
Toimittajien ja toimitusketjun riskinarvioinnissa auditointitarpeiden tunnistaminen, auditointien suunnittelu ja toteuttaminen ovat yhä tärkeämpiä elintarviketurvallisuuteen ja vastuullisuuteen liittyviä aiheita. Tiiviissä webinaarissa Foodwest Oy:n asiantuntijat käyvät läpi […]
3 tapahtumat,
Ahvenanmaan Sadonkorjuujuhlat / Skördefesten på Åland
Lämpimästi tervetuloa Ahvenanmaan Sadonkorjuujuhlille syyskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna! Tapahtuma tarjoaa unohtumattomia maalaiselämyksiä kaikenikäisille vauvasta vaariin. Kiertele maaseudulla, maistele kausituotteista valmistettua lähiruokaa ja ota selvää mitä […]
Teollisuuspoliittisen strategian sidosryhmätilaisuus, Teams
Teollisuuspoliittisen strategian sidosryhmätilaisuus, Teams
TEM järjestää avoimen sidosryhmätilaisuuden, jonka tarkoituksena on kertoa strategian valmistelusta ja kuulla sidosryhmien näkemyksiä teollisuuspolitiikan uudistamistarpeista. Hallitus on laatimassa teollisuuspoliittista strategiaa, joka sisältää vientiteollisuudelle olennaiset […]
4 tapahtumat,
Likis – Lähiruokatapahtuma Oulussa / Likis – Local Food Event in Oulu
Tarjolla lähiruokaa, kotimaisia käsitöitä sekä elämyksiä koko perheelle! Likiksessä on muun muassa sieninäyttely, lampaan kerintänäytös, polkutraktoriajoa ja keppihevosratsastusta. Pääset myös rapsuttamaan alpakoita, lampaita ja kaverikoiria, […]
Sadonkorjuumarkkinat Helsingin Malmilla
Sadonkorjuumarkkinat Helsingin Malmilla
Perho Liiketalousopisto ja oppimispelto Green City Farm järjestävät jälleen koko perheen iloisen toritapahtuman syyskuussa. Seitsemättä kertaa järjestettävillä Sadonkorjuumarkkinoilla on myynnissä Green City Farmin syksyn satoa: […]
4 tapahtumat,
EU:n luomutuotannon päivä
EU:n luomutuotannon päivä
Euroopan unionin virallista luomutuotannon päivää juhlitaan 23.9. monin tavoin koko Euroopassa. Merkkipäivä on osa EU:n vihreän siirtymän toimeenpanoa ja EU:n luomutuotannon toimintasuunnitelmaa. Päivän tarkoituksena on […]
Vastuullisen voima – kohti kestävää menestystä -webinaari, Etelä-Pohjanmaa
Vastuullisen voima – kohti kestävää menestystä -webinaari, Etelä-Pohjanmaa
Haluatko olla mukana luomassa kestävämpää huomista? Tarjoamme sinulle mahdollisuuden osallistua kahteen maksuttomaan webinaariin, joissa käsitellään ajankohtaisia ja tärkeitä kestävän kehityksen teemoja. Tule mukaan ja vie organisaatiosi vastuullisuuden […]
Papuja pallon parhaaksi-yleisöluentosarja: Siirtymä kestäviin ruokavalioihin
Papuja pallon parhaaksi-yleisöluentosarja: Siirtymä kestäviin ruokavalioihin
Papuja pallon parhaaksi -yleisöluentosarjassa puidaan palkokasvien roolia monenlaisten ympäristö- ja yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemisessa. Kuljemme palkokasvien matkassa pellolta pöytään ja tutkimme keinoja, joilla nämä runsaasti proteiinia […]
3 tapahtumat,
Tietoprovinssi 2024 – Kestävät ruokaratkaisut, Seinäjoki
Tietoprovinssi 2024 – Kestävät ruokaratkaisut, Seinäjoki
Tietoprovinssi on vuosittain järjestettävä tiedon tapahtuma, joka esittelee eteläpohjalaista tutkimusta, kehittämistä ja koulutusta. Vuoden 2024 Tietoprovinssi järjestetään aamupalatilaisuuksina tiistaiaamuisin klo 8.30-10.30 syyskuussa ravintola Treffissä (Frami D-rakennus). […]
PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennusteen julkistus
PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennusteen julkistus
Pellervon taloustutkimus PTT julkistaa syksyn maa- ja elintarviketalouden ennusteensa webinaarissa tiistaina 24.9. klo 10.00. Ruokamarkkinat ovat sopeutumassa uuteen tasapainoon viime vuosien rajujen hintamuutosten jälkeen. Maa- […]
4 tapahtumat,
Ilmastovaikutusdatasetti – kattava aineisto ravintola-aterioiden ilmastovaikutusten arviointiin, webinaari
Ilmastovaikutusdatasetti – kattava aineisto ravintola-aterioiden ilmastovaikutusten arviointiin, webinaari
Luonnonvarakeskuksen (Luke) tuottama raaka-aineiden ilmastovaikutusdatasetti ruokapalvelu- ja ravintolatoimialalle mahdollistaa aterioiden hiilijalanjälkien laskennan. Datasetti kattaa noin 500 tärkeintä kotimaista ja tuontiraaka-ainetta. Se on mahdollista linkittää elintarvikkeiden […]
Ihmisen terveys luonnosta: Ruokatuotannon ja ympäristöterveyden yhteys
Ihmisen terveys luonnosta: Ruokatuotannon ja ympäristöterveyden yhteys
Miten monimuotoinen luonto edistää terveyttä ruoassa? Tule kuulemaan ja keskustelemaan uusimmista tiedoista ja tutkimusoletuksista. Miten tuottaa ruoka siten, että se säilyttää kaiken terveellisyytensä? Voiko terveysvaikutuksia jopa lisätä kasvinjalostuksella tai tuotantotapoja kehittämällä? Uusi tieto ja uusimmat hypoteesit liittyvät yhteisen terveyden (One Health) käsitteeseen, lääketieteellisen ekologian biodiversiteettihypoteesiin sekä uusimpaan tietoon nanokokoisten solunulkoisten vesikkeleiden roolista luontoyhteydessä. Tapahtuman aika ja paikka: 25.9.2024 klo 13–15, Tiedekulma, Helsinki […]
GEOfood infotilaisuus, Lappajärvi
GEOfood infotilaisuus, Lappajärvi
Kraatterijärvi Geoparkin kiehtova syntytarina ja geologinen perimä mahdollistavat uutta yhteistyötä ja verkostoja myös ruokatuotteiden kehittämiseen ja yhteismarkkinointiin. Kraatterijärvi GEOfoodiin ja sen ympärille ollaankin rakentamassa yritysryhmä […]
2 tapahtumat,
Uusiutuva vety teollisuuden tukena -webinaari, Etelä-Pohjanmaa
Uusiutuva vety teollisuuden tukena -webinaari, Etelä-Pohjanmaa
Haluatko olla mukana luomassa kestävämpää huomista? Tarjoamme sinulle mahdollisuuden osallistua kahteen maksuttomaan webinaariin, joissa käsitellään ajankohtaisia ja tärkeitä kestävän kehityksen teemoja. Tule mukaan ja vie organisaatiosi vastuullisuuden […]
1 tapahtuma,
ETS: Moniaistinen kuluttaja –aistien vaikutus kulutuskäyttäytymiseen
ETS: Moniaistinen kuluttaja –aistien vaikutus kulutuskäyttäytymiseen
Elintarvikealan kilpailluilla markkinoilla yritysten on tärkeää ymmärtää kuluttajia yhä paremmin ja kokonaisvaltaisemmin. Tule mukaan kiinnostavaan webinaariin, jossa syvennytään aistihavaintojen ja kuluttajan päätöksenteon risteyskohtaan. Webinaarissa […]
0 tapahtumat,
0 tapahtumat,
1 tapahtuma,
Ravintolan ruokatuotannon kannattavuuden kulmakivet, Helsinki
Ravintolan ruokatuotannon kannattavuuden kulmakivet, Helsinki
Tämä koulutus ei vain syvennä osaamistasi, vaan myös varustaa sinut ja tiimisi työkaluilla, jotka ovat elintärkeitä ravintolasi menestyksen kannalta. Tämä koulutus on suunnattu lounasravintolan keittiöhenkilökunnalle […]
2 tapahtumat,
Motivan vertaisoppimistilaisuudet elintarvike- ja ruokapalveluhankintoja tekeville
Motivan vertaisoppimistilaisuudet elintarvike- ja ruokapalveluhankintoja tekeville
Tilaisuudessa opit muun muassa, miten otat kestävyys- ja vastuullisuusnäkökulmat mukaan hankinnan valmisteluun jasovellat kriteereitä hankintaan. Lisäksi saat vinkkejä markkinavuoropuhelun ja -kartoituksen tekemiseen sekä, miten parhaiten […]
Ruokavientiselvitys -julkaisutilaisuus
Ruokavientiselvitys -julkaisutilaisuus
Petteri Orpon hallitusohjelmaan on kirjattu tavoite ruokaviennin kaksinkertaistamisesta. Tavoitteen saavuttaminen edellyttää yritys-ja toimijakentän tarpeiden tuntemusta ja yhteisen ymmärryksen luomista pysyväisluontoisten toimintamallien muodostamiseksi. Maa- ja metsätalousministeriön […]
2 tapahtumat,
Ruokaprovinssin Keksiviikkokahvit
Ruokaprovinssin Keksiviikkokahvit
Voisiko tuottajien perustama tuottajaorganisaatio toimia välineenä maatalousyrittäjien yhteistyön kehittämisessä sekä kannattavuuskriisissä kamppailevan maatalouden tilanteen parantamisessa? Keksiviikkokahvien 2.10.2024 klo 14.00 - 14.30 aiheena on ”Tuottajaorganisaatiolla Muskeleita” […]
Tieteellis-gastronominen ruokaklubi aiheena ruokaperinteet, Helsingissä, Turussa ja Seinäjoella
Tieteellis-gastronominen ruokaklubi aiheena ruokaperinteet, Helsingissä, Turussa ja Seinäjoella
Klubi-illoissa keskitytään tarkastelemaan ruokaa, ruoanlaittoa ja ruoasta nauttimista sekä tieteelliseltä että gastronomiselta kantilta. Osallistujia yhdistää kiinnostus ruokaan. Jokaiseen klubi-iltaan kuuluu aina kaksi luentoa eri tieteenaloilta […]
3 tapahtumat,
Kokeile ja tutki Hämeessä! -webinaari
Kokeile ja tutki Hämeessä! -webinaari
Aamupäivän 3.10.2024 klo 9–11 webinaarissa esitetään livestriimauksena suoraan paikan päältä hämäläisiä koulutusorganisaatioiden tutkimus- ja kehitystiloja. Mukana ovat Hämeen ammattikorkeakoulun, Hämeen ammatti-instituutin sekä LAB-ammattikorkeakoulun elintarviketilat. Webinaari […]
Luomuinstituutin webinaarisarja: Siipikarjan ja sikojen hyvinvointi luomutuotannossa
Luomuinstituutin webinaarisarja: Siipikarjan ja sikojen hyvinvointi luomutuotannossa
Luomuinstituutin webinaarisarja jatkuu taas syyskuulla neljän webinaarin voimin, joissa kuullaan luomututkimuksen ajankohtaisista aiheista alan asiantuntijoiden toimesta. Aiheina ovat sekaviljely ja seoskasvustot luomuviljelyssä, siipikarjan ja sikojen […]
Yritystoiminnan aloittaminen, Teams, Pohjois-Pohjanmaa & Kainuu
Yritystoiminnan aloittaminen, Teams, Pohjois-Pohjanmaa & Kainuu
Tervetuloa kuuntelemaan Parasta paikallista pöytiin -hankkeen järjestämää infosarjaa. Sarja koostuu viidestä tilaisuudesta, joissa keskustellaan yritystoiminnan aloittamiseen, elintarvikehuoneiston perustamiseen ja kansainvälisten asiakasryhmien kohtaamiseen liittyvistä teemoista. Tietoiskut […]
1 tapahtuma,
Saksan messumatka: Food&Life, München, ilmoittaudu mukaan 4.10. mennessä
Saksan messumatka: Food&Life, München, ilmoittaudu mukaan 4.10. mennessä
Matkan ajankohta: 30.11.-4.12.2024 Matkan teema ”Feinkost” – Premium-elintarvikkeet ja nimisuojatuotteet. Tämä markkina keskittyy korkealaatuisten, usein käsityönä valmistettujen elintarvikkeiden, kuten pakastekuivattujen tuotteiden, gourmet-ruokien, luksustuotteiden ja erikoistuotteiden, levittämiseen […]
1 tapahtuma,
Slow Food Festival Västnyland / Länsi-Uudenmaalla
Tänä vuonna järjestetään Slow Food -festivaali kolmattatoista kertaa Länsi-Uudellamaalla ja neljättä kertaa Fiskarsin Puimalassa. Tervetuloa nauttimaan syksyn sadosta, paikallisista mauista ja artesaaniruuista koko Uudeltamaalta ja Varsinais-Suomesta. Viikonloppuna […]