Elintarvikkeiden myynti- ja markkinointiosaaminen koti- ja vientimarkkinoilla: pakkausosaaminen
Moduuli 8 aiheena syyskuussa on pakkausosaaminen. - pakkausvaatimukset ja lainsäädäntö, pakkaussuunnittelu, pakkauskoneet ja -laitteet 18.-19.9. klo 10.00 - 15.30 - kestävän kehityksen mukainen pakkaustoiminta ja […]
Ihmisen terveys luonnosta: Ruokatuotannon ja ympäristöterveyden yhteys
Miten monimuotoinen luonto edistää terveyttä ruoassa? Tule kuulemaan ja keskustelemaan uusimmista tiedoista ja tutkimusoletuksista. Miten tuottaa ruoka siten, että se säilyttää kaiken terveellisyytensä? Voiko terveysvaikutuksia jopa lisätä kasvinjalostuksella tai tuotantotapoja kehittämällä? Uusi tieto ja uusimmat hypoteesit liittyvät yhteisen terveyden (One Health) käsitteeseen, lääketieteellisen ekologian biodiversiteettihypoteesiin sekä uusimpaan tietoon nanokokoisten solunulkoisten vesikkeleiden roolista luontoyhteydessä. Tapahtuman aika ja paikka: 25.9.2024 klo 13–15, Tiedekulma, Helsinki […]
Ilmastovaikutusdatasetti – kattava aineisto ravintola-aterioiden ilmastovaikutusten arviointiin, webinaari
Luonnonvarakeskuksen (Luke) tuottama raaka-aineiden ilmastovaikutusdatasetti ruokapalvelu- ja ravintolatoimialalle mahdollistaa aterioiden hiilijalanjälkien laskennan. Datasetti kattaa noin 500 tärkeintä kotimaista ja tuontiraaka-ainetta. Se on mahdollista linkittää elintarvikkeiden […]
GEOfood infotilaisuus, Lappajärvi
Kraatterijärvi Geoparkin kiehtova syntytarina ja geologinen perimä mahdollistavat uutta yhteistyötä ja verkostoja myös ruokatuotteiden kehittämiseen ja yhteismarkkinointiin. Kraatterijärvi GEOfoodiin ja sen ympärille ollaankin rakentamassa yritysryhmä […]