Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Webinaari ravinnekierrätyksestä ja kokeiluohjelman rahoitusmahdollisuuksista

24.6.2020 @ 09:00 - 11:00

Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelma 2020-2022 liittyy hallitusohjelman on ravinteiden kierrätyksen kärkihankkeeseen. Ohjelmasta tarkemmin alempana. Tämä webinaari avaa ohjelman rahoitusmahdollisuuksia.

Aika 24.6.2020 klo 9-11

Yhteydet: Teams-yhteydet

Ohjelma       

Klo 9.00 Tilaisuuden avaus, neuvotteleva virkamies Marja-Liisa Tapio-Biström maa- ja metsätalousministeriö

Klo 9.05 Ravinteiden kierrätyksen nykytila ja mahdollisuudet Suomessa, tutkija Minna Sarvi Luonnonvarakeskuksesta

Klo 9.30 Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelma ja sen rahoitusmahdollisuudet, kehittämisasiantuntija Päivi Mäntymäki Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta

Klo 10.15 Kysymyksiä yleisöltä ravinnekierrätyksestä tai ohjelman rahoitusmahdollisuuksista

Klo 11.00 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuteen ilmoittautuminen 22.6.2020 mennessä. Ilmoittautuneille lähetetään Teams kutsu.

Tilaisuuden järjestäjänä toimii Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus.

Lisätiedot: Päivi Mäntymäki, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus (paivi.mantymaki@ely-keskus.fi) ja nettisivut.


Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelma 2020 – 2022

Ravinteiden kierrätys osa hallitusohjelmaa

Pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelmaan on sisällytetty ravinteiden kierrätyksen kärkihankkeen jatkuminen. Tavoitteena on edistää lannan, puhdistamolietteen ja muiden vastaavien ravinnepitoisten biomassojen prosessointia siten, että niistä saadaan maataloudelle välttämättömät ravinteet talteen esimerkiksi orgaanisia lannoitevalmisteita tai muita korkeamman jalostusasteen tuotteita kehittämällä.

Hallitus hyväksyi 5.3.2020 asetuksen, jolla biomassojen ja ravinteiden kierrätystä edistävään tutkimus- kehittämis- ja innovaatiotoimintaan sekä investointeihin voidaan myöntää tukea vuosille 2020-2022. Kokeiluohjelman puitteissa myönnettiin tukea biomassojen ja ravinteiden kierrätystä edistäviin hankkeisiin ensimmäisen kerran vuosina 2016-2018.

Valtakunnallisen kokeiluohjelman toimeenpanosta vastaa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus.

Ohjelman tavoitteet 

Kokeiluohjelmalla rahoitetaan biomassojen ravinteiden kierrätystä edistävää tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa sekä niihin liittyviä investointeja. Tavoitteena on biomassojen prosessoinnin, kierrätyslannoitevalmisteiden tuotannon ja tuotekehityksen, ravinteiden kierrätyksen logistiikan ja palveluratkaisujen edistäminen sekä korkean jalostusasteen tuotteiden kehittäminen biomassoista.

Biomassalla tarkoitetaan maataloudesta, kasvi- ja eläinperäiset aineet mukaan lukien, metsätaloudesta ja niihin liittyviltä tuotannonaloilta sekä kalastuksesta ja vesiviljelystä peräisin olevien tuotteiden, jätteiden ja tähteiden biohajoavaa osaa sekä biokaasuja ja teollisuus- ja yhdyskuntajätteen biohajoavaa osaa.

 

Tiedot

Päivämäärä:
24.6.2020
Aika:
09:00 - 11:00