Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Tieteellisgastronominen ruokaklubi, teemana sipuli

ke 5. helmikuun @ 17:00 - 19:00

Tieteellisgastronominen ruokaklubi – tuttujen kesken TG-klubi – on Turun yliopiston Ravitsemus- ja ruokatutkimuskeskuksen ja Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston yhteinen avoin tapahtuma.

Klubi järjestetään samaan aikaan sekä Helsingissä, Turussa että Seinäjoella, ja keskustelua kolmen kaupungin välillä käydään etäyhteydellä. Illat ovat luonteeltaan hyvinkin vapaamuotoisia, ja niihin sisältyy aina lyhyt teoreettinen pohjustus valitusta teemasta.  Iltojen parasta antia ovat teemaan liittyvät maistelut ja aistinvaraiset arvioinnit, joihin osallistuvat kaikki (halukkaat) ja jotka johtavat aina polveileviin keskusteluihin ruoasta ja sen moninaisista merkityksistä osana arkea ja juhlaa.

Illat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan!

Kevään 2025 teemat ja ajankohdat

Keskiviikko 5.2. klo 17–19: teemana sipuli

Keskiviikko 5.3. klo 17–19: teemana kasviöljyt

Keskiviikko 2.4. klo 17–19: teemana rahka, viili ja jogurtti

Keskiviikko 7.5. klo 17–19: teemana jäätelö

Klubi-illoissa kolmen eri kaupungin välillä on Zoom-yhteys, ja illoissa keskitytään tarkastelemaan ruokaa, ruoanlaittoa ja ruoasta nauttimista luonnontieteellisestä, kulttuurihistoriallisesta ja gastronomisesta näkökulmasta. Jokaiseen iltaan kuuluu yleensä kaksi luentoa eri tieteenaloilta teemaan liittyen sekä aina aistinvarainen arviointi.

Seinäjoella klubi järjestetään Framilla Timo-luokassa, Turussa puolestaan Turun yliopiston tiloissa sijaitsevassa Aistikattilassa ja Helsingissä Agronomiliiton tiloissa.

Esitykset pidetään jossain näistä kolmesta kaupungista ja välitetään videon välityksellä klubilaisille kahteen muuhun tapaamispaikkaan. Aistinvarainen osuus tehdään kaikissa kolmessa paikassa kulloinkin arvioitavilla tuotteilla. Lopuksi vielä jaetaan yhdessä tulokset.

Lue lisää TG-klubista täältä ja ilmoittaudu.

Details

Date:
ke 5. helmikuun
Time:
17:00 - 19:00