Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Stadin Lounas-REKO Lasipalatsin aukiolla, Helsinki

ti 28. toukokuun @ 11:30 - 13:30

Hei hyvän ja reilun lähiruoan ystävä! Tunnetko REKO-lähiruokailmiön?
Pääset nyt saamaan siitä maistiaisia Stadin Lounas-REKO-tapahtumassa Lasipalatsin aukiolla Helsingissä tiistaina 28.5. klo 11.30–13.30.
REKO tulee sanoista rejäl konsumption eli reilu kulutus ja sen kehitti pedersöreläinen luomuviljelijä Thomas Snellman kumppaneineen jo vuonna 2013.
REKO-renkaat toimivat itse organisoituen paikallisina Facebook-ryhminä, joita tuottajat ja kuluttajat ylläpitävät yhdessä. Niissä tilatut tuotteet noudetaan ja maksetaan yhteisessä jakelutapahtumassa. Siinä koko byrokratia!
REKOn pyhiä periaatteita ovat tuottajan ja kuluttajan suora kohtaaminen, lähiruoka, vastuullinen ja eettinen tuotanto sekä avoimuus ja yhteisöllisyys.
Pienille ruoantuottajille REKO tarjoaa matalaa kynnystä markkinoille ja uusien tuotteiden testauskanavaa – ja keskusliikkeitä parempaa katetta. Kuluttajille tarjolla on esimerkiksi luomulihaa ja villiä kalaa, satokauden vihanneksia ja yrttejä, mutta myös saman tien suuhun pantavia uunituoreita leivonnaisia, ja paljon muuta. Kaikki on tuottajan omin käsin ja kasvoin myymää, siksi priimaa!
REKO on myös suomalainen vienti-innovaatio, joka kasvaa maailmalla 14 maassa Australiaa myöten. Suomessa toimii noin 200 paikallista REKO-Facebook-ryhmää, joissa on yhteensä jopa 300 000 jäsentä. Helsingin asuinalueilla toimii 18 ryhmää. Voit lukea REKOsta lisää täältä: https://aitojamakuja.fi/reko/.
Voit itse kokeilla REKOn toimintatapaa tekemällä Stadin Lounas REKOn ennakkotilauksen tässä tapahtumassa tuottajien ilmoitusten alle.
Tilaukset on sitovia, joten muista myös noutaa tilauksesi!
Stadin Lounas-REKO-tapahtuman järjestävät yhdessä Suomen kylät ry:n korttelijaosto ja REKO Helsinki, kantakaupunki -Facebook-ryhmä ja se on osa Helsingin ruokaviikkoja. Tuomme maaseutua kaupunkiin suupala kerrallaan. Nähdään siis herkkujen äärellä!

Tiedot

Päivämäärä:
ti 28. toukokuun
Aika:
11:30 - 13:30