Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ruokasektorin Tutkimustiistai-infot

7.2.2023 @ 09:00 - 10:00

Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita – Ruokasektorin koordinaatio järjestää tutkimustiistai-infoja, joissa esitellään teemaan liittyviä ajankohtaisia tutkimuksia ja tuloksia. Tutkimustiistait järjestetään Teams-kokouksina ja niihin ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet.

Vuoden ensimmäisessä tutkimustiistaissa 7.2. klo 9-10:

Ilona Laakso esittelee Turun yliopistolle tekemänsä pro gradu -tutkielmansa tuloksia Muutoksen kylväjät – Etnologinen tutkimus maaseudun elintarvikeyrittäjistä ja heidän työssään kokemista haasteista.

Ilmoittautumalla saat Teams-linkin sähköpostiisi

Maaseudun uusi aika -yhdistys palkitsi Ilona Laakson ansiokkaan maaseutuaiheisen pro gradu -tutkielman tekijänä marraskuussa 2022. Palkintoraati totesi lausunnossaan: Laakso nostaa palkitussa työssään ansiokkaasti esille elintarvikeyrittäjyyteen liittyviä haasteita maaseudulla sekä kuvaa yrittäjien pyrkimyksiä vastata näihin haasteisiin. Aihe on ajankohtainen ja kuvaa hienosti yrittäjien luovimista erittäin keskittyneen, hintavetoisen ja hallinnoltaan varsin raskaan järjestelmän piirissä. Työssä Laakso ehdottaa myös konkreettisia toimia, joilla yrittäjien toimintamahdollisuuksia voitaisiin parantaa. Esimerkkinä nousee esille yrittäjien verkostoitumismahdollisuuksien luominen ja tutkimuksen ja yritysten nykyistä tehokkaampi yhdistäminen erilaisten hankkeiden kautta.

Tiedot

Päivämäärä:
7.2.2023
Aika:
09:00 - 10:00