Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ruoka-alan taloudellinen ja alueellinen merkitys Suomessa, Helsinki ja etänä

ma 13. toukokuun @ 12:00 - 14:30

Mikä on ruoka-alan taloudellinen merkitys ja työllistävä vaikutus Suomessa ja eri maakunnissa? Kuinka suuri on ruokaketjun tuottama verokertymä?  Millaisia välittömiä ja pysyviä vaikutuksia COVID-19-pandemialla oli ruoka-alan tuottamaan arvonlisäykseen?

Luonnonvarakeskus julkaisee selvityksen ruoka-alan arvonlisäys-, työllisyys- ja verovaikutuksista koko maassa ja eri maakunnissa vuosina 2018–2021. Tarkastelu kattaa sekä suorat että välilliset vaikutukset. Suorat vaikutukset ovat elintarviketoimialojen oma arvonlisäys ja oma työllisyys. Välilliset arvonlisäys- ja työllisyysvaikutukset kattavat myös panosostojen kautta kotimaassa aiheutuvat vaikutukset muilla kuin elintarviketoimialoilla.

Meillä on ilo kutsua Sinut ruoka-alan arvonlisäystä sekä työllisyys- ja verovaikutuksia avaavaan tilaisuuteen maanantaina 13.5. klo 12–14.30. Voit osallistua tilaisuuteen joko paikan päällä Helsingin keskustassa tai seurata päivän esityksiä livestriimin kautta. Ilmoittautuminen tilaisuuteen avataan myöhemmin huhtikuussa, mutta laitathan päivämäärän jo kalenteriisi!

Toimittajille ja alan sidosryhmille suunnattu tilaisuus liittyy hankkeeseen ”Tutkimus ruoka-alan merkityksestä kansantaloudelle ja alueille Suomessa”. Hanketta rahoittavat Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry, Elintarviketeollisuusliitto ry, Päivittäistavarakauppa ry, Matkailu- ja ravintolapalvelut MARA ry, Palvelualojen ammattiliitto PAM ry, Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ry, Agronomiliitto, Agrologiliitto ja Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund.

Lisätietoja:

Tutkimusprofessori Jyrki Niemi, +358295326390, jyrki.niemi@luke.fi
Erikoistutkija  Marja Knuuttila, +358295326254, marja.knuuttila@luke.fi

Tiedot

Päivämäärä:
ma 13. toukokuun
Aika:
12:00 - 14:30