Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Luonnontuotteet ravintolatoiminnassa – seminaari, Kouvola

21.3.2023 @ 09:00 - 12:00

Kutsumme sinut Luonnontuotteet ravintolatoiminnassa -seminaariin kuulemaan Suomen luonnon ravintorikkaiden luonnontuotteiden käytöstä ja niiden monista mahdollisuuksista. Seminaari sukeltaa villiruoan maailmaan, jossa luonnontuotealan ammattilaiset kertovat keruutuotteiden matkasta luonnosta lautaselle, lasiin ja tuotteiksi.
Tule kuulemaan huippukokki Ossi Palonevan innostava esitys siitä, miten luonnonkeruutuotteet tuovat lisäarvoa ravintola-, elintarvike- ja matkailutoimintaan. Tämän lisäksi sympaattinen Lari Laurikkala, Nokkos Companyn perustaja, johdattelee kuulijat kukkien, kääpien, marjojen ja villien yrttien käyttöön juomateollisuudessa.
Paikallisista toimijoista puheenvuoron saavat luonnontuotteita yrityksessään käyttävä, villiyrttikouluttaja ja kokki Virpi Petäjämäki sekä metsänomistaja Pasi Kauppi kertoo, miten Saimaan keruuosuuskunta syntyi, millaisia metsästä saatavia luonnontuotteita se käyttää toiminnassaan ja miten osuuskunta hyödyttää siihen kuuluvia metsänomistajia.
Aika: 21.3.2023 klo 9:00 – 12:00
Paikka: EDUKO auditorio, Utinkatu 85,45200 Kouvola

Ohjelma

09.00 Tilaisuuden avaus Reetta Tupasela, projektipäällikkö, Yrittäjyyttä luonnosta -hanke
09.05 Luonnonkeruutuotteet lisäarvotekijänä ravintola-, elintarvike- ja matkailutoiminnassa Ossi Paloneva, Huippukokki, VILLD
10.25 Maistelu- ja kahvitauko
10.45 Kukat, käävät, marjat ja villit yrtit juomateollisuudessa Lari Laurikkala, perustaja, Nokkos Company
11.05 Catering ja luonnontuotteet Virpi Petäjämäki, yrittäjä, Virpin keittiö Oy
11.20 Liiketoimintaa luonnontuotteista Marko Ämmälä, yrityspalveluiden päällikkö, Metsäkeskus
11.30 Keruutuote.fi – osuuskuntatoiminta Pasi Kauppi, perustaja, Saimaan keruutuote osuuskunta
11.45 Aikaa kysymyksille ja keskustelulle Reeta Tupasela, projektipäällikkö, Yrittäjyyttä luonnosta -hanke
12.00 Tilaisuus päättyy
Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Tilaisuuden esitteen saat tästä.
Tilaisuuden järjestää Suomen metsäkeskuksen ja Suomen 4H-liiton Yrittäjyyttä luonnosta -hanke. Yrittäjyyttä luonnosta hankkeella luodaan ja kehitetään luonnontuotealan liiketoiminnan edellytyksiä, etsitään ratkaisuja luonnontuotteiden keruulogistiikkaan sekä parannetaan alan työllistämismahdollisuuksia. Hankkeessa tuotetaan tietoa, osaamista ja toimintamalleja luonnontuotteiden tehokkaiden ja toimivien tuoteketjujen synnyttämiseksi. Hanketta rahoittaa Kaakkois-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta”

Details

Date:
21.3.2023
Time:
09:00 - 12:00